Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Οδύσσεια Ελλήνων!.......

Για ακόμα   11 ολόκληρες ημέρες ο  Έλληνας Πολίτης θα περιφέρεται, αμήχανος, ανασφαλής και προβληματισμένος με την απόφαση που πρέπει να πάρει στις επερχόμενες εκλογές.Σαν άλλος Οδυσσέας, παλεύει μέσα από τα τεράστια κύματα που ταράζουν το σκάφος του, με κακούς καιρούς.Ακόμα και η Φύση αυτήν την ώρα, ταλαιπωρεί  τους πιο πολλούς μας, οι οποίοι δεν μπορούν να σκεφτούν για εκλογές και το γενικό μας πρόβλημα, αλλά το καθημερινό αβάσταχτο κρύο, που δεν αντέχεται.Ακούει από πολύ μακριά τις "Σειρήνες" οι οποίες τον προσκαλούν με "γλυκιές" μελωδίες να τις επισκεφτεί. Είναι ταλαιπωρημένος πολύ και οι σκέψεις του μπερδεμένες! Έχασε την δυνατότητα να διακρίνει το Καλό από το Κακό! Κουράστηκε να ακούει υποσχέσεις από τους Πολιτικούς  του μέχρι σήμερα. Έζησε μία Ζωή ταραγμένη και όταν αυτή πήγε να δείξει κάποια καλυτέρευση, μετά από Πολέμους και Εμφύλιους, πάλι το αποτέλεσμα ήρθε κεραυνοβόλα και χωρίς  καμία προειδοποίηση, καμία εξήγηση και προπάντων χωρίς καμία "Συγγνώμη"! Και πολύ φυσικό έγινε ένας άπιστος Θωμάς! Ούτε η "Δεξιά", ούτε η "Αριστερά", ούτε ο "Σοσιαλισμός", ούτε κανένα άλλο κόμα "κοκταίηλ"με όλα μέσα, του έφερε την λύση. Την Ζωή του δεν την σεβάστηκε κανείς! Και Ποτέ!
Όλα του τα χρόνια οδηγήθηκε σε μία απρόσμενα μεγάλη καταστροφή,  η οποία τελειωμό δεν έχει!
Σήμερα ακούει όλους αυτούς που αναλογικά συμμετείχαν σε αυτό το  κακό αποτέλεσμα, με διαφορετικές σημαίες, συνθήματα και υποσχέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες του ενός από τον άλλο και Πρέπει να διαλέξει Τώρα!
Μεταξύ δηλαδή του κακού "Τώρα" και του άγνωστου και αβέβαιου "Μετά"! Ε, αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα! Η λύση  "δεν ψηφίζω" από αγανάκτηση, δεν είναι συμπεριφορά ενός Δημοκράτη Πολίτη. Η μη συμμετοχή στις εκλογές, δεν είναι κίνηση που θα φέρει την λύση.Αντίθετα η συμμετοχή θα δώσει μία πολύ αχνή ανάσα στο κόμμα, που θα επιλεγεί! Τα πράγματα εδώ είναι πια ορισμένα. Διαλέγουμε με πολύ σκέψη ζυγίζοντας πρόσωπα, συμπεριφορές, θεωρίες, παρελθόν ακόμα και κομμάτων που ζήσαμε. Κρίνουμε τα καινούργια κόμματα, εάν είναι κόμματα "δεμμένα" μεταξύ τους, η μήπως είναι παρέες, που έγιναν "κόμματα' στοχεύοντας στις αναθεματισμένες "καρέκλες", που τόσα χρόνια αδίκως προσφερθήκανε από τον Λαό σε αρκετά ανίκανα πρόσωπα. Δηλαδή άντε να βρεις την άκρη! Εκείνο που μένει, είναι η "κακιά" Ευρώπη". Η στήλη αυτή υποστηρίζει για πιο σιγουριά αυτήν την "κακιά" Ευρώπη που αρκετοί έτσι την χαρακτηρίζουν, πως είναι η μόνη σιγουριά για την Πατρίδα μας."Κακιά", Εμείς την κάναμε, αφού της δώσαμε το δικαίωμα να μας δανείσει ένα τόσο μεγάλο Χρέος! Καιτο οποίο δεν οδηγήθηκε στην Ανάπτυξη της χώρας μας αλλά στο τεράστιο Πελατειακό Σύστημα, που κατέφαγε τα σωθικά της!
Να σοβαρευτούμε λοιπόν και ν' αναλάβουμε τις ευθύνες μας! Τα "νταηλίκια"  για να να παρασύρουμε τους ταλαιπωρημένους ψηφοφόρους εναντίον άλλων υπευθύνων και όχι των πραγματικών, είναι αν μη τι άλλο ένας  θρασύς Λαϊκισμός!
Καμία Κομματική Θεωρία περί Σωτηρίας της χώρας δεν στέκει εάν το Ταμείο της χώρας είναι Μείον! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!
Το σπίτι μας Εμείς θα το προστατέψουμε! Φτάνει πια Το τεράστιο Εγώ μας. Εάν δεν συνεργαστούμε  με μία τελείως νέα Νοοτροπία Όλοι μαζί, πολύ απλά μας περιμένει το φούντο!
Εκείνο που θα βοηθήσει πολύ, άσχετα από προτιμήσεις σε κόμματα είναι η ψήφος σε όσο το δυνατόν ικανά και σοβαρά πρόσωπα. Πρόσωπα που θα μπορούν να σταθούν σε  μία σοβαρή Βουλή! Καλόν θα είναι πρόσωπα με παρελθόν αμφισβητήσιμο  να απομακρυνθούν! Σε αυτό Μπορεί ν αλλάξει η Ελλάδα;....Γιατί ακούω μερικές προτάσεις για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία επιλέγονται χωρίς σοβαρότητα και   την ικανότητα να "σταθούν" μέσα στην Βουλή και να έλθουν σε επαφή με ξένους συναδέλφους τους. Εάν δεν έχομε για κριτήριο την Παιδεία των Βουλευτών, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Εδώ "καήκαμε"  ήδη από μορφωμένους Βουλευτές! Ας σκεφτούμε τι θα γίνει εάν ήσαν αμόρφωτοι! Δεν μας νοιάζει η τύχη του κάθε κόμματος! Μας νοιάζει και μας κόφτει τι Καλό κάνει αυτό για την Πατρίδα!
Καλό βόλι! Η Ελλάδα θα επιβιώσει!