Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΠΟΥ Ν' ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ;...



Και όμως από κάπου πρέπει ν’ αρχίσουμε να ρωτάμε μήπως και έχουμε καμία απάντηση, που να μας καλύπτει.
1) Τώρα με την ΚΡΙΣΗ γέμισαν τα τηλεοπτικά κανάλια με  προγράμματα Μαγειρικής! Όλοι και όλες μαγειρεύουν. Πότε γίνεται αυτό;….Όταν σε πάρα πολλούς, δεν πρέπει να τους υπενθυμίζεται συνεχώς, πως καθημερινά  ακόμα και η  αναγκαία διατροφή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Και όμως όλο και πιο πολύ, αυτά συνεχίζουν να μαγειρεύουν αδιάκοπα και μάλιστα να ασχολούνται και την κουζίνα γκουρμέ! Καταλαβαίνουμε, πως το χαμηλό κόστος αυτών των εκπομπών, είναι η κύρια αιτία. Και η απάντηση φαντάζομαι θα είναι «ε, τι προβληματίζεσαι κύριε τηλεθεατή; άλλαξε κανάλι!» Δηλαδή να φύγω από το φιλέτο α λα Γκρέκα (διάλεξα συνταγή που δεν υπάρχει) και πήγαινε αλλού! Και γυρίζω από κανάλι  και δεν μένει τίποτα άλλο να κάνω, από το ν΄ αποφασίσω εάν θα δω πως θα φτιάξω, ντολμαδάκια, τσιζ κέϊκ  η  Χορτόπιτα! Μέχρι που μάθαμε πως φτιάχνεται και η περίφημη Καρπουζόπιτα! Εάν είναι δυνατόν, να θυσιάσουμε ένα ωραιότατο καρπούζι σε μία τέτοια κατασκευή! …….Μήπως υπάρχει υπερβολή;….η εγώ είμαι ο παράξενος της παρέας;…Σημειώστε δε πως είμαι και από αυτούς που τους αρέσει γενικά η Κουζίνα!
2)    Αμέσως μετά πηγαίνουμε στα Τούρκικα σήριαλ. Εμένα προσωπικά κάπως μου αρέσουν. Αλλά τα παράκαναν. Και εγώ δεν διάκειμαι από κακές διαθέσεις κατά οποιαδήποτε Λαού, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε στο μακρινό παρελθόν. Καλώς η κακώς εγώ έτσι αισθάνομαι. Ίσως  αυτή η κατά πολλούς κακή εκτίμηση, να προέρχεται από το ότι γεννήθηκα και έζησα σε ένα Μωαμεθανικό κράτος (Αίγυπτος) και μα την αλήθεια δεν αισθάνθηκα ποτέ άσχημα για την χώρα αυτή. Σέβομαι όμως την κακή εμπειρία που πάρα πολλοί, έζησαν κακές καταστάσεις και τραγικές στιγμές. Από εκεί όμως και ύστερα,  ορισμένα  κανάλια το παράκαναν. Είναι ώρα να το δουν!....
3)    Αδυνατώ να καταλάβω, το τι είναι αυτή η εμμονή των πολιτικών μας (Κυβέρνησης), να επιμένουν να συνεχίζουν αυτήν την πανστρατιά των φόρων κάθε μορφής! Αυτό το ΦΠΑ, δεν έχουν καταλάβει πως ακόμα και τώρα συνεχίζει και τρέφει την Ανεργία;…Αλλά και οι υπόλοιποι φόροι οι οποίοι επιβλήθηκαν οριζοντίως και καθέτως χωρίς καμία διάκριση και καθόλου ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!...Και από την άλλη, τι κάνουνε για την μείωση των τιμών, των προϊόντων(τροφίμων κ.λ.π.); Απολύτως τίποτα! Περιμένουν λέει η Αγορά ν’ αυτορυθμιστεί! Εδώ οι νόμοι παραβλέπονται και αυτοί θέλουν να μας πουν πως πιστεύουν στην αυτορύθμιση! Εγώ την μόνη αυτορύθμιση που βλέπω, είναι κάτι περίεργες εξοργιστικές εκπτώσεις! Όπως π.χ. ένα  απορρυπαντικό πλυντηρίου που πωλείτο πριν την κρίση 17,75 ευρώ τώρα προσφέρεται με 7,75 ευρώ περίπου. Μα αυτό κανονικά θα έπρεπε να γίνει αφορμή να ελεγχθεί η εταιρεία, για την υπερβολική τιμή που είχε πριν το προϊόν της! Εκτός και εάν τώρα με την μειωμένη τιμή είναι σκέτο «χώμα»! Οπότε και πάλι  πουλάει  «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!
 4)    Και ένα τελευταίο  για να μην κουράσω.
Τι  είναι όλη αυτή η συζήτηση για την απομάκρυνση ορισμένων Δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, παρανόμησαν κατά την διάρκεια της εργασίας τους;….Εδώ η Κυβέρνηση τονίζει πως το Κράτος Πρέπει να γίνει πιο μικρό. Εάν όντως λοιπόν έχουν παρανομήσει ορισμένοι, λογικά έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί πρώτα αυτοί! Εάν το Κράτος επιθυμούμε να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε γιατί καθυστερεί αυτή υπόθεση ;
Εάν το μυαλό των πολιτικών μας είναι ακόμα εγκλωβισμένο στις πελατειακές σχέσεις, τότε πολύ απλά, τίποτα δεν θα καταφέρουν. Οι τομές θα έχουν κόστος! Τουλάχιστον θα το έχουν από όσους παρανόμησαν και όχι άλλους που δεν φταίνε σε τίποτα και που είναι πολλοί περισσότεροι. Και είναι αυτοί που τελικά θα επιβραβεύσουν τους όποιους πολιτικούς κατάφεραν να κάνουν κάτι σωστό. Αυτού του είδους οι «πελατειακές  σχέσεις», δεν τις σκέφτηκαν ποτέ;….Ας σταματήσει επιτέλους  αυτή η Αγωνία των Δημοσίων υπαλλήλων με τα διάφορα σχέδια, για «μετακίνηση», για «διαθεσιμότητα» η για απόλυση! Ας βάλουν τους εαυτούς τους πια στην θέση των ομήρων αυτών, για να αισθανθούν (εάν αισθανθούν) επ’ ακριβώς τι σημαίνει Αγωνία Ζωής!
Όσο για την Αντιπολίτευση, την όποια Αντιπολίτευση, μην νομίζει πως, εκείνη έχει τις λύσεις! Σαν Αντιπολίτευση όλες ΑΝΕΚΑΘΕΝ μέχρι σήμερα διέθεταν τις λύσεις! Τα γνώριζαν όλα πολύ καλά και πως να τα κάνουν! Και μόλις ανέβαιναν στο πλοίο και έπαιρναν το τιμόνι στα χέρια τους, τσουπ! Το πλοίο το έριχναν στους βράχους! Και δεν έλεγαν τίποτα, χρόνια τώρα. Με μισοβουλιαγμένο πλοίο, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Γιατί τώρα να πιστέψουμε σε «ορχήστρες» που μαζέψανε όργανα από εδώ  και από εκεί. Από τα  οποία κάποια συμμετείχαν και σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα πιο πάνω δεν αφορούν το ΚΚΕ, γιατί απλά αυτό δείχνει πως δεν επιδιώκει να κυβερνήσει και προτιμάει να παραμείνει στην Αντιπολίτευση!
Όλα αυτά και περισσότερα πολλά ακόμα τριγυρίζουν στο μυαλό μου. Σωστά η λάθος, ο καιρός θα δείξει! Ας απαντήσουν όμως, εκείνοι που οφείλουν μία απάντηση, έτσι για να βγούμε όλοι μας από αυτές τις απορίες. Γιατί είμαι παραπάνω από σίγουρος πως, αυτές όλοι μας τις έχουμε. Απλά εγώ, έκανα ένα δειγματοληπτικό «συμμάζεμα! 

Dalida - Film sur Ismailia

Dalida - Film sur Ismailia

Χαρισμένο  ιδιαίτερα  σε όλουςτους Αιγυπτιώτες και βέβαια ειδικά στους Ισμαηλιώτες. Από την αξέχαστη από όλους μας   Δαλιδά! Καλό σας Σαββατοκύριακο!