Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κωνσταντίνα - Η Δική Μας Η Αγάπη (Live Στο Κατράκειο Θέατρο) CD2 (Offici...

Συλλήψεις 16 προσφύγων για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριών

Συλλήψεις 16 προσφύγων για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριών: Αστυνομικές επιχειρήσεις, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκαν σε δομές παραμονής προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, στη Σούδα της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικά,...

Σημ:
Αυτοί οι παράνομοι θα εκδιώκονται αμέσως από την χώρα;...Δεν πιστεύω πως θα μπαίνουμε στις φυλακές. Μέτρο που είναι τελείως άχρηξστο και κοστίζει επί πλέον!

Σταθεροποιητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σταθεροποιητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά την έντονη ανοδική κίνηση στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 4,54%....

Σημ: Αρκεί αυτό να μην είναι μία από τις συνήθεις αυξομειώσεις λόγω περιστασιακών αγορών και πωλήσεων μετοχών!...

Πεζόδρομους στην πράξη παραδίδει στους πολίτες ο Δήμος Αθηναίων

Πεζόδρομους στην πράξη παραδίδει στους πολίτες ο Δήμος Αθηναίων: Μέχρι σήμερα ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Από το Σάββατο 1η Απριλίου, ο δήμος Αθηναίων κάνει την αρχή και στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, τούς αποδίδει στους πεζούς....

Σημ:

Αυτό το "στα χαρτιά" είναι το Πολιτικό Ανόητο Σπορ!

Αυτό επιτέλους είναι ένα καλό!.....

Η Vivechrom μεταφέρει στην Ελλάδα μονάδα παραγωγής από Τουρκία

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
Την αντίστροφη πορεία από αυτή που συχνά τις τελευταίες δεκαετίες ακολουθούν οι πολυεθνικοί όμιλοι, δηλαδή τη μεταφορά παραγωγής από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, αποφάσισε να ακολουθήσει η AkzoNobel, μητρική εταιρεία της γνωστής βιομηχανίας χρωμάτων Vivechrom. Ετσι μέσα στο 2017 πρόκειται να μεταφερθεί στην Ελλάδα από την Marhsal Τουρκίας, τη θυγατρική της AkzoNobel στη γείτονα, η παραγωγή βερνικιών. Πρόκειται για επένδυση ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 15 νέες θέσεις εργασίας. H υλοποίηση της επένδυσης προγραμματίζεται για τα τέλη του 2017.

Για ποιο λόγο αποφάσισε η AkzoNobel αυτή την αναδιάρθρωση στην παραγωγή της; «Στην Ελλάδα υπάρχει καλύτερη τεχνογνωσία με χαμηλό συνολικά κόστος. Μπορεί στην Ελλάδα να είναι υψηλότερο σε σύγκριση με την Τουρκία το εργατικό κόστος, όμως εδώ υπάρχει τεχνογνωσία και πιο σύγχρονος εξοπλισμός», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom κ. Μ. Προβατάς.

Η Vivechrom θα εξακολουθήσει να παράγει τα δικά της βερνίκια, τα οποία προορίζονται για τις αγορές της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Κύπρου. Παράλληλα θα παράγει και τα βερνίκια που σήμερα παρασκευάζονται από τη Marshal στην Τουρκία, βάσει των συνταγών που ακολουθούνται εκεί. Η Vivechrom δεν αναλαμβάνει την εμπορική προώθηση των τουρκικών βερνικιών, καθώς τα προϊόντα αυτά μετά την παρασκευή τους από το εργοστάσιο στην Ελλάδα θα εξάγονται στην Τουρκία και από εκεί θα γίνεται η εμπορία τους στην τουρκική αγορά, καθώς και σε άλλες αγορές (Ισραήλ, Ουζμπεκιστάν, κατεχόμενη Κύπρος κ.ά.).

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της Vivechrom διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15,8% σε σύγκριση με το 2015. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 9,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33,1% σε σύγκριση με το 2015. Η επίδοση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κλάδος των οικοδομικών χρωμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, παρουσίασε το 2016 οριακή ανάπτυξη της τάξης του 2%. Πέρα από την ενίσχυση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά, η Vivechrom βελτίωσε σημαντικά τις εξαγωγές της.

Η Vivechrom δραστηριοποιείται από το 1932 στην ελληνική αγορά χρωμάτων, ενώ από το 1990 αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel. Στην εταιρεία απασχολούνται 225 άτομα, εκ των οποίων 100 στις γραμμές παραγωγής. Τα προϊόντα της διατίθενται σε 2.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.