Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αισιοδοξία και πολύ δουλειά!....



  • SYNC BLOGS


     
  • Με το να κλαίμε κάθε μέρα την μοίρα μας, λύση δεν θα βρεθεί. Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί μας να συνεργασθούν αναλογικά με την δύναμή τους για να βγεί η χώρα από τον λάκκο που έπεσε από δική τους πρώτα ευθύνη και μετά ευθύνη του λαού. Χωρίς να  είμαστε ειδικοί οικονομολόγοι (και που άλλοι ήταν θα μου πείτε τι αποτέλεσμα ήταν αυτό;), εκείνο στο οποίο ΟΛΟΙ τους συμφωνούν είναι πως το Κράτος αυτό εκείνο που χρειάζεται ΑΜΕΣΩΣ, είναι  να ΕΛΕΓΘΕΊ  ΤΑΧΥΤΑΤΑ, κάθε εκταμίευση (πληρωμές κ.λ.π.) από το Δημόσιο Ταμείο. Ειδικά τώρα που θα πάρουμε και το περιβόητο δάνειο, είναι απόλυτη ανάγκη ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ  να αρχίσει ένας  24ωρος έλεγχος κάθε οικονομικής διακίνησης και απόφασης. Γιατί αλλοιώς σίγουρα θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και τα γρήγορα αυτά μέτρα δεν είναι οι  άτακτες απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά  αντί αυτών να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ  οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια ανοίχτηκαν για εξυπηρέτηση υμετέρων η προσωπικών συμφερόντων. Ακούω για σκέψεις αλλαγής του απαράδεκτου Νόμου περί Βουλευτικής Ασυλίας! Αυτό να προχωρήσει ΤΩΡΑ, αλλά οι έλεγχοι περί Πόθεν Εσχες, ΝΑ ΙΣΧΎΣΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! Αλλοιώς  το αντίθετο θα είναι μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ  στα πεπραγμένα του παρελθόντος. Αυτό και ανήθικο είναι αλλά και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ! Αυτά όλα   ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ εντατικά και με την συναίνεση και συνεργασία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!
  • Τα "μακριά χέρια" ορισμένων πολιτικών αλλά και  των "ΑΡΟΥΡΑΊΩΝ" του Δημοσίου ήρθε η ώρα να κοπούν στην βάση τους! Όποιος δεν συμφωνεί με όλα τα ανωτέρω ας βγεί δημόσια να εκφραστεί, έτσι για να φανεί ξεκάθαρα ποιος  είναι  με το Δίκαιο και ποιος όχι! Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του κοπανιστού αέρα! Το κακό οικονομικό παρελθόν της Ελλάδας δεν διασφαλίζει καθόλου το Μέλλον της. Και Ελλάδα δεν σημαίνει κάτι το απρόσωπο, αλλά 11 εκατομμύρια πολίτες περίπου! Είναι υπόθεση Ζωής! Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την Ζωή του άλλου, η οποία είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
  • Ας  σηκώσουν τα μανίκια τους όλοι οι πολτικοί και οι 300 (που  αργότερα και αυτοί δεν πρέπει να είναι τόσοι) και ας βοηθήσουν ουσιαστικά και προπάντων ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο ο Λαός θα ΣΠΕΥΣΕΙ! 
  • Εννοείται πως το συντομώτερο  δυνατόν το υπεύθυνο Κράτος θα επαναφέρει τους μισθούς και συντάξεις  στα προηγούμενα επίπεδα τουλάχιστον για τους  πολίτες μέχρι εισοδήματος  2000 ευρώ μηνιαίως. Αυτό πρέπει  να μπει πολύ καλά στον εγκέφαλο των ιθυνόντων.
  • Κλείνοντας γρήγορα να ψηφιστούν αυστηρότατοι Νόμοι οι οποίοι θα επιβάλλουν σοβαρά πρόστιμα μέχρι απομάκρυνσης από την Αγορά εκείνων των επιχειρηματιών οι οποίοι με μυστικές συμφωνίες (καρτέλ) εκμεταλλεύονται τον καταναλωτή μία Ζωή σε αυτήν την χώρα. Λέμε ΝΑΙ στην Ελεύθερη Οικονομία και ένα μεγάλο ΟΧΙ  στην Ασύδοτη Οικονομία ! Να ζουν οι Έλληνες στο επίπεδο του μεγαλύτερου πλυθυσμού των Κινέζων (1.000.000.0000  περίπου πάμπτωχοι ), αυτό δεν γίνεται.
  • Δεν μας αξίζει  και δεν θα το επιτρέψουμε, όταν γνωρίζουμε πως υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες λύσεις. Αισιοδοξία λοιπόν εργασία πολύ  από όλους μας  και Ελπίδα!
  • Ενωμένοι θα περάσουμε  ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ  τις τεράστιες δυσκολίες!