Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η τηλεόραση αιτία κατάθλιψης;.....


Αρκετά πια με τις διογκώσεις των καθημερινών γεγονότων από την τηλεόραση. Σχεδόν όλα τα κανάλια έχοντας στόχο την Κυρίαρχο πλέον τηλεθέαση, αρέσκονται στο να αναμασούν σαν τις κατσίκες τα δραματικά γεγονότα.
Είναι αλήθεια πως περνάει η χώρα μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι αλήθεια πως γίναμε περίγελοι σε όλη την Ευρώπη και βάλε. Είναι αλήθεια πως το Κράτος το κατακλέψανε διάφοροι από όλες τις πλευρές και όλα τα σημεία. Δεν υπάρχει κανένας τομέας που να πηγαίνει καλά σε αυτήν την χώρα. Όλα αυτά είναι αλήθεια. Όπως είναι παραπάνω από αλήθεια, πως σε αυτήν την χώρα ο παρανομήσας πολιτικός η μεγαλοεπιχειρηματίας ουδέποτε τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Το Δημόσιο χρήμα και η όποια του περιουσία, μπήκαν σε φαρδειές τσέπες. Και σήμερα τραβάμε τα μαλλιά μας για το πως θα βρούμε να μπαλώσουμε τα ασυμμάζευτα. Και αυτά συμβαίνουν γιατί επί πολά χρόνια ο λαός "εθίστηκε" πλέον από αυτήν την καθαρή "αρπαχτή" του ίδιου του Κράτους πολές φορές, ώστε και αυτός να προσπαθεί να πράξει τα ίδια με δικαιολογία την απιστία που έχει για την ίδια την πατρίδα του. Αμέτοχος στην ευθύνη΄δεν είναι ο λαός. Γιατί επί πολά χρόνια ψήφιζε όχι για το συμφέρον του το Κοινωνικό, για το "Εμείς" δηλαδή, αλλά για το απόλυτο Εγώ του. Και έτσι φτάσαμε στον πάτο!
Και εδώ έρχεται η ευθύνη της τηλεόρασης. Ουδέποτε και κανένας σταθμός δεν στάθηκε στην απαίτηση με έμφαση, στο να τιμωρηθεί εκείνος που παρανόμησε. Να ζητήσει συνεχώς να δικάζονται γρήγορα και σωστά οι παρανομήσαντες. Απλώς μερικοί παρουσιαστές ψελλίζουν κάτι τέτοιο. Εκείνο όμως το οποίο δεν κάνουν είναι πως δεν παύουν να προσκαλούν στα "παράθυρά" τους πολιτικούς από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και τους βάζουν να μαλώνουν προσμένοντας έτσι μεγαλύτερη τηλεθέαση!Κάτι σαν κοκορομαχίες! Αυτή είναι η κατάντια της ενημέρωσης από το πιο μεγάλο μέσο επικοινωνίας.
Ας ξεστραβωθούμε επιτέλους και ας συμμαζευτούμε.Γιατί πέρα από τον πάτο που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος πιο κάτω πάτος!