Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ Θ' ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΟΧΗ!....


Δεν ήταν δυνατό να μπορέσω ν’ αποφύγω ένα σχόλιο, γύρω από τα λεγόμενα μέσα σε
Δικαστήριο. Ειδικά από έναν πρώην Υπουργό Αμύνης, αλλά και μεγάλο στέλεχος κόμματος. Ο οποίος και αυτές τις ημέρες, δικάζεται κατηγορούμενος για μεγάλη δωροδοκία από εταιρείες, από τις οποίες η χώρα προμηθεύτηκε υποβρύχια και άλλα οπλικά συστήματα. Δηλαδή μέσα από πανάκριβες προμήθειες ειδών, που ταλαιπωρούν οικονομικά την χώρα μας, εδώ και αμέτρητα χρόνια. Αυτός λοιπόν ως γνωστόν, αφού προφυλακίστηκε (και μαζί του μερικοί συνεργάτες και συγγενείς), εδώ και ένα χρόνο, οδηγήθηκε στο εδώλιο για να κριθεί, η όλη υπόθεση. Η βασική κατηγορία, βασικά για το μαύρο χρήμα, το οποίο κατείχε, αφού διέθετε τους κόσμου τις καταθέσεις και ακίνητα και τελευταία διήγε και αδικαιολόγητα πολυτελή ζωή.
Η  βασική αμυντική απολογία του(όπως και των συνηγόρων του)  ήταν πως δεν δεχόταν καμία κατηγορία, εφ’ όσον για το παράπτωμα της  μεγάλης δωροδοκίας, αυτή η κατηγορία είχε παραγραφεί χρονικά, βάσει του ισχύοντος (και ύποπτου νόμου). Άρα κατά την λογική του, αφού δεν κατηγορείται για δωροδοκία, πως και με ποια δικαιολογία, τον κατηγορούν για «μαύρο χρήμα»!
Νομικά το ποια τελικά απόφαση θα πάρει το δικαστήριο, ας αναμένουμε. Αδυνατούμε να δεχτούμε όμως το πως ένας Κρατικός Λειτουργός και μάλιστα τέως Υπουργός Κυβέρνησης, έχει το θράσος να δικαιολογείται με αυτόν τον τρόπο και λογική όταν γνωρίζει πως εδώ και πολλά χρόνια, οι Έλληνες πολίτες στην πλειοψηφία τους ζούνε μία πολύ δύσκολη οικονομική  κατάσταση. Όταν 1,5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι και όταν πάνω από 150.000 επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες κλείσανε και άλλα πολλά κακά! Και όλα αυτά γιατί ο ίδιος (αλλά και αρκετοί άλλοι), διαχειρίστηκαν  τόσο  ανεύθυνα τον Δημόσιο Πλούτο! Και τώρα επειδή υπάρχει ο απαράδεκτος αυτός νόμος της Παραγραφής, τον επικαλείται και μας τρελαίνει!....
Ελπίζουμε πως η Δικαιοσύνη (και το πιστεύουμε), ήρθε η ώρα να κρίνει όσο μπορεί πιο δίκαια και να αποδώσει τα δέοντα σε όλους! Ακόμα και σε αρκετούς άλλους(οι οποίοι και σε άλλα κόμματα υπήρξαν στελέχη Κυβερνήσεων, που διαχειρίστηκαν με τον ίδιο λιγότερο η περισσότερο τρόπο τα οικονομικά της χώρας!)οι οποίοι «λουφάζουν» και πιστεύουν πως θα  γλιτώσουν τον έλεγχο της Δικαιοσύνης! Εύχομαι και ελπίζω πως αυτός ο έλεγχος θα συνεχιστεί με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις! Είναι ο μόνος τρόπος, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δικαιωθούν όποιοι Πολιτικοί δεν έκαναν ζημιά. Γιατί αλλιώς στην Χώρα μας, ο Πολιτικός της Ορίζοντας, θ’ αργήσει να καθαρίσει και η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, από το ότι έγινε μέχρι τώρα! Δεν χρειάζεται πανικός. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κινήσεις πρόχειρες και βιαστικές. Αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ πιο πριν. Τώρα θέλει και μέθοδο και μελέτη! Βασικός μας στόχος είναι να βγούμε από το πρόβλημα. Αρκεί να μην ξεχάσουμε και κάνουμε μισοδουλειές. Όπως ο Νόμος περί Παραγραφών! Αυτά τα πολύ σοβαρά λάθη Κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Φτάνει πια με τέτοιες λογικές και πρακτικές! Όταν λένε οι Πολιτικοί μας «το μαχαίρι στο κόκαλο», ε να φτάνει στο κόκαλο! Μέχρι τώρα αυτό το ρημάδι το μαχαίρι όλο φιλέτο συναντούσε!
Αυτά……..