Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τούρκοι ισλαμιστές προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγία Σοφία στην Πόλη

Ισλαμιστές που απαιτούν να μετατραπεί η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί συγκεντρώθηκαν και φέτος, στις 04.00 ξημερώματα Σαββάτου 13 Μαΐου, έξω από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν.
Η ομαδική προσευχή διοργανώθηκε από την ισλαμιστική οργάνωση «Σύνδεσμος Νέων Ανατολίας» με το σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες, Ανοίξτε την Αγιά Σοφιά».
Η Αγία Σοφία οικοδομήθηκε το 537 από τον αυτοκράτορα της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουστινιανό και μέχρι την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453, δηλαδή επί σχεδόν χίλια χρόνια, ήταν η αυτοκρατορική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής τη μετέτρεψε σε τζαμί και το 1935 ο Κεμάλ Ατατούρκ σε μουσείο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, σε παλαιότερες δηλώσεις του υποστήριζε ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορόνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση».
Ο ίδιος προωθεί το αίτημα για μετατροπή σε τζαμί, σημειώνοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο ήταν παράνομη.
Ο Σύνδεσμος που διοργανώνει την τελετή πρόσκειται στο ρεύμα εκείνο του πολιτικού Ισλάμ που ακολουθεί την παράδοση του ιστορικού ηγέτη του χώρου Νετσμετίν Ερμπακάν και δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, αν και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Άποψη μου: Θεωρώ πως πρέπει πια να σταματήσουμε να περιμένουμε από την Τουρκία να μπορέσουμε να την εμποδίσουμε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί. Άλλωστε αυτήν την στιγμή
η Αγία Σοφία είναι  γεμάτη από Τούρκικες λέξεις και δεν έχουν αφήσει τίποτα που να την θυμίζει εκτός από το υπέροχο κτίσμα της.
Η επιμονή μας αυτή δεν θα κάνει τίποτα καλό αλλά θα μας ταλαιπωρεί ακόμα για πολλά χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Εγώ παρ΄όλο που αισθάνομαι πως έχω ήδη εκνευρίσει αρκετούς συμπολίτες μου ερωτώ: Μήπως αντί αυτού θα ήταν πιο χρήσιμο να ενδιαφερθεί πραγματικά η Χώ ρα μας για το τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Θράκη;....Και να δράσουμε συστηματικά για την καταπολέμηση οποιασδήποτε Τουρκικής όρεξης μέσα στην Χώρα μας;....Ας το κοιτάξουμε αυτό με πιο μεγάλη προσοχή!


ΟΙ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΕΣ..........




Χαρισμένο στην κάθε Μητέρα!!!................

«Με τις καλύτερες Ευχές για Υγεία και Μακροζωϊα στην Γυναίκα που όρισε η Φύση, να είναι ο Φύλακας Άγγελος για κάθε παιδί του Κόσμου!...»


Με πολύ Αγάπη!!.......