Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗΚΑΝ!



Πραγματικά κιαπίστευτα  περιστατικά!
Πολλές φορές αναφέρομαι στην νοοτροπία του Έλληνα και ίσως θεωρούμαι υπερβολικός. Εννοείται, πως δεν είναι ολόκληρος ο Λαός μας κατηγορούμενος, αλλά το κομμάτι του με την περίεργη  νοοτροπία του, το φαντάζομαι δυστυχώς μεγάλο.
1) Το 2003, προκειμένου να πληρώσω ένα ποσό 500.000 τότε δραχμών για μία κληρονομιά της γυναίκας μου, για το 50%, ενός διαμερίσματος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, μόλις έλαβα την ειδοποίηση στην Αθήνα, πήγα αμέσως να εξοφλήσω την υποχρέωσή μας, στην Εφορία Γλυφάδας.
Εκεί συνέβη το εξής παράλογο για μένα. Περιμένοντας στην ουρά για μισή περίπου ώρα και με τα χρήματα σε μία τσάντα, ο αρμόδιος ταμίας όταν ήρθε η σειρά μου, αφού κοίταξε το ειδοποιητήριο για τον φόρο κληρονομιάς, μου έριξε μία  περίεργη ματιά και πολύ απλά μου είπε: Κύριε κακώς βρίσκεστε εδώ. Πρέπει να πάτε στην Θεσσαλονίκη στην Εφορία Καλαμαριάς! Για να ξοφλήσετε το χρέος σας! Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Μου φάνηκε τόσο «τρελή» αυτή η απάντηση, που εκνευρισμένος πια ζήτησα να ρωτήσω για το που είναι ο Έφορος. Ο ταμίας γέλασε και μου είπε ειρωνικά: «Δεν φτάνει που δεν γνωρίζετε που πρέπει να πάτε και μας απασχολείτε αδίκως, αλλά επί πλέον με απειλείτε πως θα με αναφέρετε και στον Έφορο! Ντροπή σας!»
Δεν άντεξα και αφού έριξα από μέσα μου μία καθαρά Ελληνικά βλαστήμια, προχώρησα για το γραφείο του Εφόρου.
Εκεί ήταν που με βρήκε μεγαλύτερη έκπληξη. Ο κύριος Έφορος καθισμένος στο γραφείο του και χαμογελαστός, μου πρόσφερε κάθισμα και ευγενέστατα με ερώτησε ποιο είναι το πρόβλημά μου. Ησύχασα και πίστεψα πως εδώ θα βρω την λογική άκρη. Και του εξιστόρησα την όλη μου επαφή με τον ταμία και βέβαια την άρνηση, αλλά και ειρωνεία του προς το πρόσωπό μου. Ο Έφορος μου φάνηκε λίγο δισταχτικός, η μάλλον να μην γνωρίζει το αντικείμενο. Και αμέσως πήρε τον ταμία στο τηλέφωνο. Και ακούστηκαν τα παρακάτω πολύ ωραία!
«Αποστόλη μου  έστειλες κάποιον κ. Καλούδη, τι ακριβώς συμβαίνει;…… .α…. ναι! Σωστά….. Βέβαια έτσι πρέπει να γίνει. Ευχαριστώ Αποστόλη μου!»
Και γυρνώντας προς το μέρος μου χαμογελαστός ευγενικά μου είπε πως Ναι! Έπρεπε να πάω στην Θεσσαλονίκη να εξοφλήσω το χρέος μου! Το αίμα ανέβηκε στο κεφάλι μου και έχω και καρδιακό πρόβλημα. Τον κοίταξα σίγουρα με κάποιο βλέμμα σιχαμάρας και του είπα ευθέως, πως η εγώ ήμουν τρελός, η και οι δύο τους (με ευθύνη μεγαλύτερη την δική του), ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Η Εφορία να μην δέχεται χρήματα για υπόθεση από άλλη Πόλη!
Έφυγα προσπαθώντας να κρατηθώ και μετά από δύο ημέρες βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη, στο Ταμείο της Εφορίας της Καλαμαριάς!
Εκεί λύθηκε το πρόβλημα σαν να βρισκόμουν σε άλλη χώρα. Η ευγενέστατη όμως υπάλληλος η οποία και πλήρως μ’  εξυπηρέτησε, στην αρχή μου έκανε μία ερώτηση η οποία μου ανέβασε πάλι το αίμα στο κεφάλι! «Δεν πιστεύω κ. Καλούδη να ήρθατε στην Θεσσαλονίκη για να εξοφλήσετε το χρέος σας;………. .Όταν της εξήγησα το τι έγινε στην Αθήνα γούρλωσε η κοπέλα τα μάτια της και φώναξε την Προϊσταμένη της! Αυτή στην συνέχεια, πήρε στο τηλέφωνο τον Έφορο της Γλυφάδας και του έβαλε τις φωνές! «Είναι ο όγδοος φορολογούμενος που μου στέλνετε με το ίδιο πρόβλημα. Πότε επί τέλους  θα χωνέψετε, πως όλες οι Εφορίες οφείλουν να εισπράττουν από παντού όπου βρίσκονται  και να χρησιμοποιούν το εσωτερικό ειδικό έγγραφο των υπηρεσιών μας για ένα τέτοιο διακανονισμό μεταξύ μας;» Εκείνη την στιγμή δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στην θέση του Εφόρου της Γλυφάδας!..... Ευχαρίστησα την υπάλληλο και την Προϊσταμένη της και έφυγα ήσυχος πια……..
Η περίπτωση αυτή έδειχνε πολύ φανερά, πως ο τοποθετημένος Έφορος στην Γλυφάδα δεν διέθετε τα αναγκαία προσόντα για την θέση και εξαρτιόταν απόλυτα από τους υπαλλήλους του. Ότι δηλαδή χειρότερο για την Διοίκηση μιας Υπηρεσίας!
Τα παραπάνω τα έγραψα για να τονίσω πως στο Δημόσιο υπάρχουν και υπάλληλοι που δεν εκρίθησαν αλλά τοποθετήθηκαν από το «παράθυρο», αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι πραγματικά ταλαιπωρούνται και αδικούνται γιατί αυτοί προσφέρουν πραγματικά στον Πολίτη. Υπάρχουν δηλαδή υπάλληλοι Αετοί και δυστυχώς πολλοί υπάλληλοι χωρίς τις απαραίτητες ικανότητες και προσόντα! Αυτά πρέπει το συντομότερο να σταματήσουν να γίνονται! Διαφωνείτε;
Καλή σας Κυριακή!