Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

To όνειρο της Παραμονής του Νέου έτους, 2010!!........

 Σήμερα είναι  η πιο γλυκειά ημέρα του Χρόνου. Είναι βλέπετε η τελευταία ημέρα του 2009! Γιατί όλες οι άλλες........μην πω!
Η γλύκα της συνίσταται στο ότι  μας επιτρέπει  να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο για το Μέλλον μας. Το Μέλλον αυτού του δύσκολου Κόσμου. Αυτού του Άδικου και  γεμάτου Ανασφάλεια Κόσμου! Που έχει για σημαία του μόνο το Κέρδος το οικονομικό. Που αποβλέπει στις επιδερμικές μόνο απολαύσεις! Που στοχεύει σε περισσότερο πλούτο, χωρίς να έχει καθόλου εξασφαλίσει το πως θα τον πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο. Που δεν έχει καθόλου συνειδητοποιήσει πως η Ζωή είναι μόνο μία η οποία και κάποτε αργά η γρήγορα τελειώνει. Και που έχει αρχίσει να ζει Εικονικά! Γιατί Εικονική Ζωή είναι η Ζωή, χωρίς Ζεστασιά , χωρίς Αγάπη, χωρίς Συναισθηματική Επαφή!
Ναι σήμερα μπορούμε έστω να ονειρευτούμε.....ίσως κάτι γίνει. Η
 Ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αυτό βέβαια έχει ξανασυμβεί. Κάθε χρόνο επανερχόμαστε στο ίδιο όνειρο. Έχει γίνει σχεδόν μία φανατασίωση, η επιθυμία για έναν καλύτερο Κόσμο.
Πάντα όμως σε αυτήν την χώρα η πραγματικότητα, έρχεται  και μας αποκαρδιώνει. Αυτή η αποκαρδίωση είναι που έχει οδηγήσει επτά περίπου εκατομμύρια Έλληνες (εκτός λάθους) στην μετανάστευση. Και τώρα έχουμε πραγματική ανάγκη από ξένους μετανάστες στην χώρα μας, αφού δεν καταδεχόμαστε πια να απασχολούμαστε με τα "βρώμικα" όπως εννοούμε επαγγέλματα π.χ. του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του υδραυλικού του ηλεκτρολόγου, του οικοδόμου, του κηπουρού κ.λ.π. Επαγγέλματα τα περισσότερα, από τα οποία αφορούν τις ρίζες μας! Αγρότες και κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι από τους γονείς μας. Όχι θέλουμε μόνο μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι με διπλώματα στα χέρια αλλά χωρίς σωστή απασχόληση, εφ' όσον τα "πόστα" είναι καλά πιασμένα από ένα σύστημα που θυμίζει "τσαμπιά από σταφύλι". Οι δικοί μας τους δικούς μας. Για τους "άλλους" μπαρούτι και "βούρβουλη"! Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Χρωστάμε υπερωρίες στους νοσοκόμους των 700 ευρώ και στις καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων, που υποαπασχολούνται!! Εκεί που είναι αδύνατοι οφείλουμε χωρίς ντροπή. Εκεί που δεν "σηκώνει" προπληρώνονται και χαρίζονται και αμέτρητα "πριμ"!
Αυτά επιδιώκει να εξαφανίσει το όνειρό μας σήμερα την παραμονή του Νέου Χρόνου . Αυτά ονειρευόμαστε να γίνουν από Αύριο το πρωϊ!....
Να συνεχίσω το όνειρό μου εγώ, η να ξυπνήσω........Ερωτώ απλά........