Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οδήγα στη ΛΕΑ, Ελληνα

Λίλα ΣταμπούλογλουΛίλα Σταμπούλογλου18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 19:25
Αιωνία οδός έγινε η προσφάτως εγκαινιασθείσα Ιονία Οδός, μέχρι να καταφέρουν να τη διασχίσουν οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφοντας στο κλεινόν άστυ. Είναι και το έθιμο που θέλει ένα γενναίο μποτιλιάρισμα τέτοιες ημέρες. Φυσικά, τέτοιο μεγαλοπρεπές κι εθιμοτυπικό μποτιλιάρισμα δεν μπορούσε παρά να συνοδευτεί κι από τη γνωστή συνήθεια της εισόδου στη ΛΕΑ (Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης) από μάγκες οδηγούς που παραβαίνουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά σέβονται το εθιμικό Δίκαιο.
Εκτός του ότι η οδήγηση στη ΛΕΑ απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα αλλά και ότι μία στις δέκα συγκρούσεις προκαλούνται από αυτοκίνητα σταματημένα εκεί, είναι προφανές ότι η κατάληψη της από τους ελληναράδες εγκυμονεί κινδύνους για κάποιους που χρειάζονται πραγματική βοήθεια και δε μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο τα οχήματα επείγουσας ανάγκης, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Τροχαία.

Κι ερχόμαστε πάλι στα ίδια τα γνωστά, εκείνα που λέμε και ξαναλέμε με ύφος περισπούδαστο δεκαοκτώ καρδιναλίων. Τι φταίει για την ελληνική κακοδαιμονία ρε παιδιά; Να φταίει άραγε η τουρκοκρατία, η κακιά η ώρα ή οι συνωμοσίες του ξένου παράγοντα; Να φταίνε τα ζώδια; Όλα αυτά, που με κάποιο μαγικό, μεταφυσικό τρόπο εξαφανίζονται όταν ο Έλληνας είναι στο εξωτερικό. Εκεί μετατρέπεται αμέσως σε υπόδειγμα πολίτη, ο οποίος συμμορφώνεται «προς τας υποδείξεις», απογυμνωμένος από κάθε αντιστασιακή επίδειξη επαναστατικής έξαψης.
Κοντολογίς, πρόκειται για ελληνάρες κοτάρες που κατά βάθος ο τράχηλος μια χαρά και ζυγό και φάπες υποφέρει, αρκεί να ξέρει ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα που επιβάλλουν τον νόμο. Είναι αυτό που μας συμβαίνει με την Ευρώπη και τους δανειστές. Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει επιβληθεί από εκεί αλλά επειδή οι Βαυαροί χωροφύλακες έχουν αποχωρήσει με τον Όθωνα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Και μπορεί στην περίπτωση που δεν φοράς κράνος, για παράδειγμα, να κινδυνεύεις μόνο εσύ (άμεσα, γιατί εμμέσως μπορεί να στερήσεις την παρουσία σου από τους αγαπημένους σου) και το να αγνοείς το νόμο να είναι απλώς μια νοοτροπία ηλιθιότητας, ωστόσο στην περίπτωση της ΛΕΑ, πρόκειται για μια άμεση, βαθιά, θρασύδειλη περιφρόνηση κι ασέβεια για τον συνάνθρωπό σου. Δεν είναι καν το «εγώ να καπνίσω κι εσύ ας πεθάνεις» που, στην τελική, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις, εμπεριέχει και μια επιλογή από μέρους του άλλου, δηλαδή ο μη καπνιστής μπορεί να αποχωρήσει από κοντά σου αν θέλει. Είναι ότι η κοινωνική συνείδηση και η ατομική ευθύνη δεν υφίστανται πλέον ως έννοιες. Εδώ μιλάμε για ένα εκ προμελέτης έγκλημα, για μια πράξη που ενέχει πρόθεση.
Φυσικά και το Κράτος απουσιάζει από την επιβολή του νόμου του και είναι λογικό, μιας το Κράτος είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε αυτοί που εκλέγουμε, εμείς παράγουμε ήρωες και όχι αγαθά, εμείς προτάσσουμε το εθιμικό Δίκαιο αντί του νομοθετικού, εμείς διδασκόμαστε μυθιστορία και όχι ιστορία κι αυτή χρησιμοποιούμε ως πηγή Δικαίου. Εμείς απαντάμε στους Ευρωπαίους όταν επιβάλλουν μέτρα: «ναι, αλλά οι αρχαίοι μας δίδαξαν πολιτισμό».
Κάπως έτσι απαντάμε και όταν κάποιος μας τη λέει επειδή οδηγούμε στη ΛΕΑ: «εμείς χτίσαμε Παρθενώνες ρε»!
ΥΓ. Αν κάποιος έχει κλήση για καταπάτηση της ΛΕΑ, να την πλειστηριάσει στα Sotheby’s. Είναι σπανιότατο δείγμα.
Σημ: Πόσα χρόνια δηλαδή θέλουμε ακόμα για να  πειθαρχήσουμε σε απλά αλλά ουσιώδη μέτρα, που αφορούν και εμάς τους ίδιους;..
Το ίδιο με το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, το ίδιο με το σπρώξιμο στις ουρές και άλλα πολλά! Ντροπή μας πια με την απαράδεκτη συμπεριφορά δυστυχώς πολλών Πολιτών! Δεν μπορούνε συνεχώς να κρύβονται πίσω από τους Αρχαίους μας και τον πολιτισμό τους! Δεν χωράνε οι περισσότεροι και εξευτελίζονται και δυστυχώς εξευτελίζουν και όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους!....

Η Σία Κοσιώνη βιώνει εικονικό σεισμό 7.3 ρίχτερ στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΣΚΑΪ, 4/4...



Εδώ που φτάσαμε με τους "κοινωνικούς" σεισμούς που ζούμε, κάτι τέτοιοι σεισμοί σε λίγο θα μας φαίνονται παιχνιδάκι!!!!!!!!!






"ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ...;"


Ο καθένας με την τρέλα του! Πολύ περίεργους "Ηγέτες" έχουμε τα τελευταία χρόνια!...Μάλλον το κλίμα θα φταίει και εδώ! Με διαφορετικά μεγέθη  τρέλας βέβαια, αλλά τελικά "Τρέλα"...




Δεν ξέρω αν είναι ευκαιρία.Εκείνο που βλέπω είναι πως οι Βιομηχανίες Θανάτου "ανθίζουν"!

ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ «ΔΩΡΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε αριθμό σκαφών επιφανείας του ρωσικού Ναυτικού τέθηκε η ρωσική έκδοση του ρωσοϊνδικού βλήματος BrahMos II. Σε ρωσική υπηρεσία το βλήμα λάγεται «Zirkon» και το ενδιαφέρον είναι ότι έχει προταθεί για απόκτησή του από την Ελλάδα κατά την περσινή επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην χώρα μας.
Το πρώτο πλοίο το οποίο εξοπλίστηκε είναι το βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Admiral Nakhimov κλάσης Kirov κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού
Και πρόσφατα είχε προταθεί η απόκτηση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων BrahMos II («Zircon»), μαχητικών Su-35ΒΜ και αντιαεροπορικών βλημάτων S-400.
H ελληνική πλευρά δεν απάντησε, κρατώντας σε απόσταση την Μόσχα, καθώς ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει λήρη στροφή προς τις ΗΠΑ και εν συνεχεία ήρθε η κίνηση της Μόσχας με την αντίστοιχη προσέγγιση με την Τουρκία και την προμήθεια των α/α συστημάτων S-400 από την Αγκυρα!
Τα υπερ-υπερηχητικά βλήματα «Zirkon» είναι μη ανασχέσιμα από το σύνολο των δυτικών αντιπυραυλικών συστημάτων, λόγω της ταχύτητας των 5+ Mach που αναπτύσσουν και θα παραμείνουν μη ανασχέσιμοι μέχρις ότου εισέλθουν περί το 2035 τα πρώτα αντιπυραυλικά συστήματα λέηζερ σε υπηρεσία.
Το δραστικό βεληνεκές των πυραύλων είναι 400 χιλιόμετρα και στην ινδική έκδοση θα αναπτυχθούν συστοιχίες και σε βάσεις εδάφους, αλλά και θα χρησιμοποιηθούν από πλατφόρμες όπως τα Su-30MKI για αεροπορική κρούση.
Την ινδική έκδοση χερσαίων εκτοξευτών προτείνει η Μόσχα για την Ελλάδα, καθώς είναι οι συστοιχίες είναι εντελώς αυτόνομες και δεν υπάρχουν θέμτα πιστοποίησης σε αεροσκάφη, εγκατάσταση και προσαρμογής σε πολεμικά πλοία κλπ.
Oι Ρώσοι προωθούν για την Ελλάδα μια ελαφρά υποβαθμισμένη έκδοση εξαγωγής με ταχύτητα 4+ Mach, η οποία φυσικά και πάλι είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί ακόμα και από τα πυραυλικά συστήματα S-400 που σκοπεύει να προμηθευτεί η Τουρκία.
Προτείνουν μάλιστα ως εγκατάσταση θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου, αφού τρεις συστοιχίες των 16 εκτοξευτών έκαστη αρκούν για να συντριβεί το σύνολο του τουρκικού Στόλου, αλλά και κύριοι στατηγικοί στόχοι σε βάθος 100 χλμ. από τα π