Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Το τέρας της κακής νοοτροπίας!

Όσα χτές βράδυ μάθαμε από την "Ζούγκλα" του κ. Τριανταφυλόπουλου, σχετικά με την ηλικιωμένη κυρία η οποία, πήγε να εμβολιαστεί προληπτικά για την νέα πανδημία της γρίππης Η1Ν1,επιδεικνύοντας όλα τα χαρτιά που φανέρωναν την προβληματική υγεία της, με εξόργισε αφάνταστα. Εάν πράγματι συνέβησαν όσα συνέβησαν (και δεν αμφισβητώ καθόλου την ομολογία της παθούσης) ε λοιπόν δεν φτάσαμε στον πάτο μόνο στα οικονομικά αλλά και στην πιο ακραία "ανθρώπινη" συμπεριφορά. Για όσους δεν παρηκολούθησαν την εκπομπή, η κυρία αυτή πήγε να εμβολιαστεί, αφού τόνισε τα όσα προβλήματα υγείας είχε. Της απήντησαν, πως άνετα μπορεί να προχωρήσουν στο εμβόλιο,όπως και έκαναν. Μόλις όμως η κυρία αυτή παρουσίασε ένα φοβερό τρέμουλο και αδυναμία σε όλο το κορμί και στην ομιλία, στον πανικό της επάνω, της δείξανε , ούτε λίγο ούτε πολύ το δρόμο για κάπου αλλού, γιατί αυτοί δεν ήσαν υπεύθυνοι! Την εφοδιάσανε μάλιστα με αριθμούς τηλεφώνων οι οποίοι ομως την έφεραν σ' επαφή με την εταιρία κατασκευής του εμβολίου και όχι καμμία ομάδα ειδικών ιατρών οι οποίοι και θα την οδηγούσαν όπου θα της παρείχαν τα όσα Επειγόντως ήταν απόλυτα αναγκαία για την διάσωσή της. Ε' αυτά τα πράγματα είναι δείγματα μίας σάπιας νοοτροπίας, η οποία τελικά πάει και να μας κατατάξει μεταξύ των πιο δυστυχισμένων φυλών της Αφρικής η Ασίας........
Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία. Οι υπεύθυνοι για αυτήν την συμπεριφορά της απάνθρωπης ανευθυνότητας, αφού επιμελημένα γίνει έρευνα σε βάθος, για τον εντοπισμό κάθε επί πλέον υπευθύνου, θα πρέπει με μεγάλη ΑΥΣΤΗΡΌΤΗΤΑ, να επιβληθούν τέτοιου είδους κυρώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον, την αποτροοπή τέτοιων κατάπτυστων συμπεριφορών. Εγώ δεν εξαιρώ και την αφαίρεση κάθε αδείας εξάσκησης οποιασδήποτε ιατρικής απασχόλησης, εφ' όσον τέτοια άτομα, από μόνα τους έχουν αποδείξει πως είναι ξένα προς την προσφορά ιατρικής περίθαλψης στον Άνθρωπο.
Έφτασε πια ο κόμπος στο χτένι, αλλά παράλληλα πρέπει να διαφυλλαχτεί και η φιλότιμη προσπάθεια σε κακές συνθήκες εργασίας πολλές φορές όλων εκείνων των λειτουργών ιατρών και μη, που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό το ΕΣΥ.
Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας έχει την ευκαιρία να πράξει όσα απαιτούνται για ν' αρχίσει επί τέλους να κτυπηθεί το τέρας του Ωχαδερφισμού και της Αναισθησίας.