Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΜΑΣ "ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ" ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Και  μας τέλειωσε γιατί δεν αντέχω άλλο, να μαθαίνω συνεχώς  για  απαράδεκτες καθυστερήσεις του Πολιτικού μας Συστήματος, το οποίο και τώρα πια ξεκάθαρα αποδεικνύεται  ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ! Καθημερινά παρακολουθούμε  ένα  κυνηγητό της Τρόϊκας στα Υπουργεία μας, από όπου διαπιστώνεται ΠΑΛΙ και δια πολλοστή φορά, πως από ότι αποφασίζεται δεν γίνεται στην πράξη ούτε το μισό. «Δεν μας εμπιστεύονται» συνεχώς παραπονιόμαστε και τους αποδίδομε τον χαρακτηρισμό του πολύ σκληρού δανειστή. Ο οποίος και μας πίνει το αίμα καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο. Εγώ ερωτώ πολύ απλά, γιατί να μας εμπιστευθούν αλλά και να μας πιστέψουν όταν παρ’ όλη την τραγική μας οικονομική κατάσταση δεν κάνουμε εκείνα τα οποία και συμφωνήσαμε αλλά και που θα μας  ανακουφίζανε έστω και πολύ λίγο στην καθημερινότητα μας;….Και στο κάτω-κάτω της γραφής με ποιανού ευθύνη σύρθηκε η Ελλάδα [από πάρα πολλά χρόνια πριν] στην σημερινή κατάντια;….Εμείς για τίποτα δεν ευθυνόμαστε;….η περιμέναμε ανέκαθεν κάποια κα Μέρκελ να μας οργανώσει έτσι την χώρα, που να μην έχει ανάγκη τώρα και με την Παγκόσμια Κρίση να πέφτει τόσο χαμηλά;…
Μα και βέβαια η κάθε μία κυρία Μέρκελ, θα φροντίσει πρώτα για τα συμφέροντα της χώρας της! Πράγμα που δεν πράξαμε Εμείς! Εμείς που τα πάντα  και τους πάντες κρίνουμε, αλλά ποτέ δεν κάνουμε την Αυτοκριτική μας είτε σαν Λαός, είτε σαν άτομα και επομένως ούτε και σαν Κράτος. Τις  καρέκλες μας να έχουμε κι’ ας  τρίζουν επικίνδυνα. Και από αυτά που καθημερινά ακούγονται, για τα κατορθώματά μας, ας θυμηθούμε μερικά. Είναι αρκετά για  να μας κάνουν ίσως  να δούμε τα πράγματα, από μία ποιο υπεύθυνη σκοπιά.
1]Είναι δυνατόν να μην έχει ακόμα! τοποθετηθεί Γενικός Γραμματέας Εσόδων στο Υπουργείο των Οικονομικών;…..Όταν η στενή παρακολούθηση  των εισπράξεων, είναι ό,τι το πιο αναγκαίο αυτήν την ώρα;….
2] Είναι δυνατόν από τα 40 περίπου η περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στο Κράτος, χιλιάδες πολίτες εδώ και πολλά χρόνια, να μην μπορεί το Κράτος να εισπράξει ούτε το 1 δισεκατομμύριο, που έχει συμφωνήσει, αλλά με πολύ αργό ρυθμό να πλησιάζει μόλις τα 800 εκατομμύρια ευρώ;…
3]Είναι δυνατόν  οι συντάξεις «μαϊμού» από νεκρούς δικαιούχους να ανέρχονται σε 92.000 περίπου;…έστω και  αν μειωθούν για διάφορους λόγους (ασθένειας η αμέλειας) με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά πάλι σε ένα  μεγάλο αριθμό  στο σύνολο των κατοίκων αυτής της χώρας;…
4)Είναι δυνατόν να δημιουργείται άλλη μία γραφειοκρατική υποχρέωση των πολιτών μέσω των συμβολαιογράφων, η «Αριάδνη» για να παταχθεί η παραπάνω παράνομη δράση υπέρ της διασφάλισης των ειλικρινών συντάξεων;…..
Παραδέχεται έμμεσα το Κράτος πως  οι υπηρεσίες  των Ληξιαρχείων ανά την χώρα είναι απολύτως άχρηστες;….Και αν είναι γιατί δεν γίνεται καμιά  κίνηση τόσο καιρό να ενισχυθούν η ν’ αλλάξουν το σύστημα σε ηλεκτρονική βάση, η αλλιώς  να  κλείσουν!
Μία πρόταση της στήλης, θα ήταν (εκτός λάθους), να  συνδεθούν όλα τα Γραφεία Κηδειών ηλεκτρονικά με  τα Ταμεία και να ενημερώνουν  παράλληλα με την  υποχρεωτική έκδοση τιμολογίου της κάθε πράξης  τους καθημερινούς θανάτους! Και ενημέρωση αλλά και η φοροδιαφυγή εξυπηρετείται. Η  πρόταση βέβαια αυτή δεν προέρχεται μετά από μια μελέτη αλλά μπήκε στο μυαλό του γράφοντα σαν σφήνα της στιγμής. Ο τρόπος  ο σωστός πάντως αν καθίσουμε και το στύψουμε το μυαλό μας θα βρεθεί!..
Μόνο αυτά λίγα αναφέρω. Υπάρχουν όμως και  πάρα πολλά άλλα που καθυστερούν να γίνουν και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν….
Αντίθετα ευρισκόμενοι σε αδυναμία ν’ αντιμετωπίσουν τους δανειστές μας υποχωρούν πολύ εύκολα και  με οριζόντιες μειώσεις από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα κυριολεκτικά αργοπεθαίνουν τους πολίτες.
Η Αγωνία λοιπόν η Πραγματική δεν τελειώνει με το αν θα πάρουμε τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο, αλλά θα συνεχίσει και αμέσως μετά. Αν δεν αλλάξει η Νοοτροπία, η ουσιαστική Παραγωγικότητα των Υπηρεσιών του Κράτους, η Παρακολούθηση στην πράξη  όποιας δέσμευσης που αναλάβαμε, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι!
Ας αφήσουμε λοιπόν τις  ανοησίες με τα αντιναζιστικά συνθήματα μιας άλλης τραγικής εποχής και ας σταθούμε αξιοπρεπώς στο Σήμερα! Ας προσέξουμε την Ελλάδα! Πρώτα εμείς οι Έλληνες και μετά ας κατηγορήσουμε τους άλλους!..........Και μην ξεχνούμε! Εμείς τους βάλαμε στο κεφάλι μας, όταν δανειζόμαστε  τρελά, για τους ψήφους και μόνο! Όχι για καμιά Εθνική Παραγωγή Προϊόντων!  Εκεί εστιάζεται η Σωτηρία μας!..