Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;.....



SYNC BLOGS



Όσο και εάν φαίνεται  περίεργο το ερώτημα, νομίζω πως στην πραγματικότητα υπάρχει μία θλιβερή σύνδεση  μεταξύ των δύο.
Είναι πέρα από σίγουρο πως οι Εθνικές εορτές, οι οποίες τιμούν τους Αγώνες των  Ελλήνων  για την  Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια του Έθνους, είναι και απαραίτητες και καλοδεχούμενες.
Στην σημερινή όμως συγκυρία, είμαστε υποχρεωμένοι, να δούμε και να μετρήσουμε το γενικό αίσθημα του μεγαλύτερου κομματιού του Λαού. Έχουμε πέσει σχεδόν ξαφνικά στο άπατο «πηγάδι», γιατί το «μαχαίρι» της μεγάλης  Ελληνικής Οικονομικής κρίσης μπήκε σιγά-σιγά και πισώπλατα (εφ’ όσον κανένας πολιτικός  από τις  Κυβερνήσεις που διοίκησαν την χώρα αυτή δεν φανέρωσε την τραγική κατάσταση).  Αλλά και κανένας απλός βουλευτής από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, δεν  έβγαλε λέξη γύρω από το τεράστιο πρόβλημα της  Κρατικής υπερχρέωσης. Αν δεν ήξερε (πράγμα αδύνατο) τότε, δεν  έπρεπε να υπάρχει στον χώρο αυτό, όπου  ορίζεται η Ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλοι πειθαρχημένοι απόλυτα στο κόμμα τους, έκρυψαν  την Αλήθεια!
Αυτό ακριβώς είναι η αιτία που εξόργισε το μεγαλύτερο κομμάτι του Λαού. Και η οργή μεγάλωσε, όταν για  να  σωθεί ο τόπος από την πτώχευση, οδηγήθηκαν ουσιαστικά και τα δύο μεγάλα κόμματα στην  συνηθισμένη  λύση. Να πληρώσουν δηλαδή  πρώτοι από όλους, οι συνήθεις  «εύκολοι» στην άδικη  είσπραξη χαρατσιών. Δηλαδή οι υπάλληλοι είτε Δημοσίου, είτε Ιδιωτικού τομέα  και βέβαια οι συνταξιούχοι. Χωρίς διάκριση  και μην          αρχίζοντας, από τους πιο  εύρωστους οικονομικά, αλλά   γενικά από όλους με οριζόντιες τακτικές. Παράλληλα πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια για ν’ αρχίσουμε ν’ ακούμε, για ελέγχους  στην Διαφθορά. Για το κυνήγι της Φοροδιαφυγής και της Εισφοροδιαφυγής! Με ρυθμούς και αδυναμίες χελώνας. Χωρίς να υπάρχει  η αίσθηση πως  εκείνος που  ζημίωσε το Κράτος, σε βαθμό  εκατομμυρίων  ευρώ (πολιτικός- η πολίτης) είναι στο  γρήγορο στόχαστρο  του Κράτους.
Και εδώ είναι που  διογκώνεται η  Οργή! Τότε είναι πάλι που οι πολιτικοί μας, συμπεριφέρονται σαν να μην «αισθάνονται» την Κοινωνία! Τότε είναι που δεν πρέπει και να την προκαλούνε. Γιατί πρόκληση είναι να λένε "θα κάνουμε την παρέλαση, γιατί το Κράτος Υπάρχει και πρέπει σαν Έλληνες να σεβόμαστε το Παρελθόν μας! Γι’ αυτό και θα περιφρουρήσουμε με  κάθε  αστυνομική δυνατότητα  την παρέλαση!"  Και ένα παιδάκι ακόμα θα το απέφευγε αυτό.
Αυτοί οι οποίοι κατέληξαν σε τέτοια απόφαση,
Δεν μπορούν κ’ αν  να φαντασθούν πως με αυτόν τρόπο προκαλούν τον οργισμένο Λαό, αλλά και δίνουν την ευκαιρία και δυνατότητα, σε άλλες   τάσεις, δυνάμεις και μεθοδεύσεις, να  καταστρέψουν την εικόνα της Ελλάδας;
Ο Πατριωτισμός τους  περιορίζεται στην επίδειξη δύναμης της χώρας (απαράδεκτη η σιδερόφρακτη εικόνα του κέντρου των πόλεων) και όχι στην αποφυγή των  δυσάρεστων εικόνων, μιας χώρας που τόσο καιρό τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο, όλων των διεθνών ΜΜΕ;….Ο  Πατριωτισμός τους δεν  περικλείει  την προφύλαξη του Τουρισμού, σε καιρούς που αυτό το «δυνατό χαρτί» της χώρας πιέζεται ασφυκτικά ακριβώς για λόγους  μειωμένης ασφάλειας των τουριστών στην χώρα μας. Όπως επανειλημμένα τα  ξένα ΜΜΕ  τονίζουν;….
Το αποτέλεσμα είναι πως  και απασχολήθηκαν χιλιάδες αστυνομικών (μεγάλο κόστος) και κακή εικόνα δείξαμε (που θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη) και τελικά  δυσαρεστήθηκαν οι πιο πολλοί.
Μα είναι δυνατόν με αυτήν την Ανεργία, την Διαφθορά την Ανοργανωσιά και πολλές φορές την Ανικανότητα,  ν’ αποφασίζεται ο Λαός να  χειροκροτήσει     τους «επίσημους»;….
Και πότε όλα αυτά;…όταν εκτός όλων των άλλων βρισκόμαστε και σε προεκλογική εποχή, με ότι συνεπάγεται αυτό. Τώρα είναι πάλι που βγαίνει όλη η «μπόχα» της κομματικής Αντιπαλότητας. Τώρα είναι που θαυμάζουμε εκείνα τα ανθρωπάκια που εκ των υστέρων διαχωρίζουν τις θέσεις τους,  πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο, θα  «εξαγνισθούν» από τις αμαρτίες τους.
Το συμπέρασμά μου είναι πως τούτη την ώρα, μόνο η  Ηρεμία, η  Συνεργασία (είδος σε ανεπάρκεια στην Ελλάδα) και η Σοβαρότητα μαζί με την πολύ δουλειά Ίσως  καταφέρουν να σωθεί αυτός ο τόπος . Εάν όμως συνεχίσει η Ατιμωρησία   όλων εκείνων, οι οποίοι αναλογικά  έφεραν την κατάσταση αυτή στην χώρα, όπως και εκείνων οι οποίοι δεν εξόφλησαν ποτέ τις υποχρεώσεις τους, προς το Κράτος, αλλά και εκείνοι οι οποίοι  πλούτισαν παράνομα, τότε στην Ελλάδα δεν θ’ αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ! Απλά τα πρόσωπα θα εναλλάσσονται και  η ζωή θα συνεχίζεται……….