Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Θέλω να ελπίζω πως αυτό δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα!

ΥΠΕΞ: Ανοικτό ζήτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ανοικτό χαρακτηρίζει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε τα εξής:
«Για το θέμα αυτό, οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές. Ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και πρόσθεσε ότι:
Η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει.
Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας».
Διαβάστε και το παρακάτω. Το Γερμανικό θρασύτατο "ΟΧΙ"δοσμένο με κάποια δόση ενοχής!...
ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

Γερμανικό «όχι» για τις πολεμικές ποζημιώσεις

Με ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ το Βερολίνο αναγνωρίζει την ευθύνη του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα την ανοικοδόμηση της Ελλάδας
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε
Αποφασισμένο να κλείσει οριστικά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα είναι το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται τη συμφωνία του 1946.
Το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο ηγείται ο Γκίντο Βεστερβέλε, σημειώνει πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Ολόκληρη η δήλωση του γερμανικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για τη Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε τη χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από τη σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».
Σημειώνεται ότι πολλοί αναλυτές και οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας Αλμπρεχτ Ριτσλ έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Γερμανία είναι «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ού αιώνα», καθώς έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ την οικονομική της ευμάρεια τη χρωστάει στις ΗΠΑ, που παραιτήθηκαν του δικαιώματος για τεράστιες χρηματικές αποζημιώσεις μετά τους δύο παγκοσμίους πολέμους.
Αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας έχουν πει πως θα ήταν λογικό η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στη χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λένε, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων.
ΣΗΜ: Τώρα είναι η ώρα με το μεγάλο χρέος  μας να αγωνιστούμε σκληρά για  μειώσουμε η και να το εξαλείψουμε τελείως!Εδώ θα φανεί εάν ανήκομε  ισότιμα στην Ευρώπη! Γιατί αυτό μέχρι τώρα, παρ' όλα τα τραγικά μας λάθη, δεν φαίνεται. 
Κυρία Μέρκελ, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"!!!...