Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

H ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ....ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ



SYNC BLOGS




Τελικά το 2011, είναι η χρονιά, όπου  εκτός όλων των άλλων οικονομικών προβλημάτων και κρίσεων, κατορθώσαμε να γίνουμε δυστυχώς πάλι  τραγικό θέαμα στον υπόλοιπο κόσμο. Εικόνες που μεταδίδονται στον υπόλοιπο κόσμο, θα έπρεπε, να φροντίζαμε να μην είναι εικόνες διάλυσης της χώρας!
Από την άλλη μεριά, αυτό που έγινε έπρεπε να το περιμένουμε αντί να παριστάνουμε πως ξαφνιαστήκαμε.
Αυτό για τους παρακάτω λόγους:
1)             Διάχυτη μία μεγάλη Οικονομική  Κρίση, μαστίζει ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο.
2)            Μία εσωτερική δική μας ανικανότητα και κακοδιαχείριση του Δημόσιου Πλούτου, συμπληρωμένη με το παραπάνω από  Αδιαφάνεια και Διαφθορά, κατέστησαν την χώρα εδώ και πολλά χρόνια έρμαιο, πολλαπλών και απαραδέκτων δανείων. Με αποτέλεσμα να την  αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Οπότε τα προβλήματα από την  Παγκόσμια Κρίση να  γίνουν  πολλαπλώς πιο οδυνηρά και αξεπέραστα. Για να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο και να πρέπει τώρα πια ν’ ακολουθούμε κατά γράμμα, τις όποιες υποχρεώσεις μας στην Ε.Ε και στο ΔΝΤ!
Αυτό  σήμερα είναι ένα πολύ γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ να κινηθούμε απαρεγκλίτως!
Είναι πολύ φυσικό λοιπόν, να έχουμε μία μεγάλη αντίδραση του Λαού, στα συνεχόμενα και ατέλειωτα οικονομικά μέτρα.
Τεράστια Ανεργία, Ανασφάλεια για το Αύριο αλλά και το κυριότερο η Αδυναμία για το Σήμερα, ταράζουν το σύμπαν! Με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε τις απαράδεκτες συμπεριφορές, ατόμων, ομάδων αλλά και μία γενική δικαιολογημένη Αντίδραση των πολιτών. Αυτά είναι αναμενόμενα αποτελέσματα μιας τέτοιας θλιβερής κατάστασης της χώρας. Θέλω να πιστεύω πως οι πολιτικοί τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων πήραν το μήνυμα! Ξεχνάνε και τα δύο κόμματα, πως το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας, γιγαντώθηκε εξ αιτίας της πολύ κακής διαχείρισης των οικονομικών του Κράτους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε βαθμό  κακουργήματος. Αναλογικά για το καθένα η ευθύνη.
Όσο  για τους πολίτες και αυτοί πρέπει ν’ αλλάξουν σκεπτικό και κρίση. Δεν ωφελεί  αυτές τις δύσκολες ώρες, να  παρασύρονται από  διάφορα συμφέροντα (κανάλια και πολιτικά κόμματα) και να συνεχίζουν με πάθος να κατηγορούν το ένα η το άλλο κόμμα! Η Ευθύνη να το ξεκαθαρίσουμε είναι  και των δύο. Το πρόβλημα της χώρας δεν γεννήθηκε ούτε σήμερα ούτε χτες!
Είναι πολλά τα χρόνια, ακόμα και πριν την δεκαετία του 80! Που η Ελλάδα δανειζόταν πολύ περισσότερο από  αυτό που παρήγαγε, σε απαγορευτικό βαθμό! Αυτά όλα μας τα έκρυψαν επιμελώς, οι πολιτικοί μας και απασχολήθηκαν με το σπορ της Ψηφοθηρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα Κράτος Τέρας στη Δημόσια  Διοίκηση, τόσο αντιπαραγωγικό που σήμερα δεν είναι ικανό να εισπράξει όχι τα νέα μέτρα, αλλά και αυτά τα  ετήσια κανονικά έσοδα. Με επί πλέον μία τεράστια Φοροδιαφυγή και  Εισφοροδιαφυγή!
Αυτή είναι η εικόνα, που γεννάει την Αντίδραση, η οποία και θα μεγαλώνει! Με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε τώρα με τις όποιες αποφάσεις της Τρόϊκας, να  τις ακολουθήσουμε και βέβαια να χάσουμε και αυτήν την  επώδυνη μεν αλλά τελευταία ευκαιρία!
Ας συγκρατηθούμε λοιπόν, ας μην κομματιζόμαστε, γιατί κανένα κόμμα δεν μας σώζει στην παρούσα κατάσταση! Θα ήταν χρήσιμο, να ενωθούν όλες οι Πολιτικές Δυνάμεις της χώρας και ν’ αντιμετωπίσουν Μαζί ενωμένα, σαν πραγματικοί Πατριώτες και να προσπαθήσουν να σώσουν την χώρα!
Δεν φτάνει όμως αυτό. Χρειάζεται επειγόντως και κάτι πολύ γρήγορα και ουσιαστικό αν γίνει.
Και τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΡΕΠΕΙ να συμφωνήσουν πως είναι ανάγκη να  «καθαρίσει» το Πολιτικό τοπίο του Παρελθόντος! Έστω της προηγούμενης τριακονταετίας! Να ελεγχθούν όλοι οι Βουλευτές, που συμμετείχαν στην Διακυβέρνηση αυτής της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια με  ένα  Πόθεν Έσχες! Το οποίο και  γρήγορα πρέπει να γίνει αλλά και από μία Διακομματική Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών.
Παράλληλα  να καταργηθούν οι Νόμοι περί Ασυλίας Βουλευτών, όπως και της Παραγραφής  των από διάφορα αδικήματα.
Εννοείται, πως με τον ίδιο ρυθμό,  το Κράτος θ’ αρχίσει σταθερά και γρήγορα, να ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με όλους αυτούς που το κοροϊδεύουν χρόνια, με διάφορα τερτίπια κ.λ.π. Αρχίζει και γράφεται (αν αυτό αληθεύει-γιατί δυστυχώς πρέπει να κρατάμε κάποια επιφύλαξη για το αληθές) πως κάποια κίνηση σοβαρή για διαφυγόντα φορολογικά έσοδα, γίνεται με στόχαστρο μεγάλες επιχειρήσεις, που συνεχίζουν την ίδια τακτική της φοροδιαφυγής!.. Αρκεί αυτή η προσπάθεια να γίνεται με κανονική σειρά και όχι επιλεκτικά!
Η  Δημοκρατία στην Ελλάδα Πρέπει να  πάρει την σωστή διάστασή της, Τώρα Οπωσδήποτε!....
Αυτά όλα έπρεπε να γίνουν, πολύ πριν αρχίσει το Κράτος  να ζητήσει θυσίες από τις ίδιες συνεχώς κοινωνικές ομάδες (εργαζόμενους και συνταξιούχους).
Με αυτόν τον τρόπο η Αντίδραση θα μετατρεπόταν  σε Συνεργασία  για την Σωτηρία της χώρας!...
Η σκέψη και η αγωνία των Διοικούντων, πρέπει να επικεντρωθεί στην μείωση των επιβαρύνσεων, των οικονομικών ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, ανέργων και ατόμων οι οποίοι χάνουνε τώρα τις θέσεις εργασίας των, όχι από δική τους ευθύνη, αλλά και μικροσυνταξιούχων. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πολύπλοκη. Χρειαζόμαστε Σύμπνοια, Συνεργασία και ατέλειωτη για αρκετά χρόνια προσπάθεια.
Ότι γράφεται παραπάνω, δεν είναι παρά η αντίληψη ενός απλού πολίτη όπως την προσλαμβάνει στην καθημερινότητά του. Τούτη την ώρα, δεν χωράει κανένα πάθος για κανένα κόμμα! Εύχομαι να κάνω λάθος και η κατάσταση να είναι πολύ πιο εύκολη!
Ο στόχος όλων μας είναι να σωθεί η Πατρίδα! Δηλαδή όλοι μας και περισσότερο τα παιδιά και τα εγγόνια μας!..........