Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αμέτρητα τα περίεργα που συμβαίνουν, εδώ και χρόνια!.....

Το «περίεργο» εδώ και χρόνια, έχει χάσει ουσιαστικά την ερμηνεία του. Με τόσα που ζει αυτός ο τόπος μία επταετία περίπου, τα «περίεργα» έχουν μετατραπεί σε απολύτως «φυσιολογικά» με την  μεγάλη τους συχνότητα που αυτά συμβαίνουν. Αλλά και προγενέστερα στην Ελλάδα, είχαμε συνηθίσει να ζούμε περίεργες καταστάσεις, αλλά με μικρότερη συχνότητα. Είναι περιττό ν’ αναφερθούμε αναλυτικά. Σταχυολογώντας  μερικά από τα πολύ «περίεργα», αναφέρομε τα παρακάτω (αρχίζοντας μόνο από το 1974 και εδώ):
1)Η Κυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή γιατί δεν προσπάθησε να θέσει το θέμα των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων προς την Ελλάδα;……
2)Η ίδια Κυβέρνηση, αφού πολύ καλώς «έβαλε» την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή ρότα,
γιατί δεν ξεκίνησε την προσαρμογή της χώρας   προς τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως είχε αναλάβει εάν θυμόμαστε καλά τις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, οι οποίες και μας έδιναν μία 10ετή προθεσμία για αυτή την προσαρμογή;….Αντίθετα την άφησε για τις επόμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έκαναν και αυτές το ίδιο. Αφήνοντας την Ελλάδα έρμαιο μια ξέφρενης υπερχρέωσης, αλλά και μιας εγκληματικής Αποβιομηχάνισης της χώρας, με όλα τα δυσάρεστα παρεπόμενα;…..Όλες οι μετέπειτα Κυβερνήσεις είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για το σημερινό αποτέλεσμα!
3)Το μεγάλο «περίεργο», είναι πως Κανένα Κυβερνητικό Σχήμα, από τότε, δεν κινήθηκε προς μία τέτοια κατεύθυνση ομαλής προόδου με σταθερές υποδομές. Ούτε βήμα για διόρθωση του Κράτους!
4)Εάν υπήρχαν βουλευτές αλλά και υπουργοί που διαφωνούσαν για την τακτική αυτή, γιατί δεν αποχωρούσαν από το κόμμα, που δεν τους εξέφραζε, αλλά «κρατούσαν» τα πόστα τους με νύχια και με δόντια;…..
Για να μην σας κουράζω σήμερα μετά από όλα αυτά και αφού οικονομικά βρεθήκαμε στον πάτο από τις ρεμούλες και την Διαφθορά, που σαν καρκίνος ρήμαξε την χώρα, πιεζόμενοι από τους «κακούς» δανειστές μας, καταλήξαμε πολύ απλά να «κόβουμε τα κεφάλια» εκεί που περισσεύουνε!...
Έτσι μαζί με όλα τα άλλα τα απότομα και τα δραματικά  μαρτύρια προς την Ελληνική Κοινωνία φτάσαμε και στο κλείσιμο της ΕΡΤ! Με αποτέλεσμα η χώρα να μείνει στο σκοτάδι και να μην γνωρίζουμε το τι γίνεται επιτέλους! Το εάν η  ΕΡΤ και όποιος άλλος Οργανισμός Δημόσιος χρειάζεται (που σίγουρα θα χρειάζεται  νοικοκύρεμα), κανείς δεν το αμφισβητεί εκεί που φτάσαμε πια. Ο  απότομος τρόπος όμως, που καταφεύγει η Κυβέρνηση για να το κάνει αυτό είναι εκείνο που «ανάβει φωτιές», όταν αυτές είναι όχι μόνοι περιττές αλλά και επικίνδυνες! Αυτό δεν είναι «περίεργο» να μην το αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί μας;…..
Και να πει κανείς πως είμαστε ενωμένοι για ν’ αντιμετωπίσουμε την ακραία αυτή ζοφερή κατάσταση της χώρας;….Ούτε συζήτηση! Το κάθε κόμμα «τραβάει» το σχοινί του εκεί που πια δεν μας παίρνει άλλο!
Πώς να ηρεμήσουμε λοιπόν με μία τέτοια διαλυτική Πολιτική Νοοτροπία;…..πως;…
Εύχομαι να είμαι αιθεροβάμων  και όλα αυτά να είναι μία άρρωστη φαντασία!...

Εάν όμως όχι;……ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ (ΑΠΟ ΧΘΕΣ) ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!