Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη 54χρονος για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

Συνελήφθη 54χρονος για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr


Σε προηγούμενη  άποψη της στήλης, τονίσθηκε και κρίθηκε ο τρόπος, με τον οποίο  έγινε η συμφωνία εκεμτάλλευσης του κοιτάσματος χρυσού, με την  Καναδέζικη  εταιρεία. Η στήλη θεωρεί πως, όταν η χώρα δίνει πολύχρονα δικαιώματα για εκμετάλλευση ορυκτών  κοιτασμάτων της και ειδικά για χρυσό,θα έπρεπε να "ενοικιάζει" χρονικά  τον χώρο και όχι να τον πουλάει. Ακούστηκε και γράφτηκε για εκμετάλλευση  χρυσού, αλλά  μας έδειξαν στο βίντεο, πως  στην υπόλοιπη τεράστια έκταση, στην οποία  βρισκόταν ένα τεράστιο δάσος, βρέθηκε  πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης  χαλκός και άλλα μέταλλα σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Ένας λόγος παραπάνω, για να γίνει και η συμφωνία πιο συμφέρουσα για την χώρα μας. Η οποία και εισέπραξε 2 δισσεκατομμύρια για την πώληση αυτής της μεγάλης έκτασης...........Εκεί που θα είχε κάποιο οικονομικό όφελος για όλα  τα χρόνια της συμφωνίας. Και έτσι συνολικά το γενικό όφελος, μετά από τις προσλήψεις των εργαζομένων , θα ήταν οπωσδήποτε και μεγαλύτερο....
Από την άλλη όμως και μετά από την δημοσίευση, των μεγάλων καταστροφών, αλλά και με τον τρόπο που έγιναν καταστροφές στην Εταιρεία, από ομάδες κουκουλοφόρων, η στήλη ΔΙΑΦΩΝΕΙ. ΕΝΤΟΝΑ, για τις αντιδράσεις τέτοιας έκτασης. Πρέπει κάποτε (και ως πότε θα τραβήξει αυτή η  απαράδεκτη Νοοτροπία), να καταλάβουμε όλοι μας πως δεν έχουμε το δικαίωμα να εκτιθέμεθα με αυτόν τρόπο στο εξωτερικό. Έχουμε υποτίθεται Δημοκρατία, υπάρχουν οι νόμοι τους οποίους ψηφίζουν αυτοί τους οποίους έχουμε  επιλέξει με την ψήφο μας. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα σε επενδυτές (αφού ήδη η εκλεγμένη Βουλή, έδωσε την άδεια) και  να επιδιώκουμε την ίδια στιγμή να προεσελκύσουμε και άλλους επενδυτές. Και επειδή (ως συνήθως) όλα τα μέχρι σήμερα  κόμματα  πάντα χρησιμοποιούσαν  τις ίδιες μεθόδους, πότε πιο μαλακά,  και πότε πιο έντονα, ΣΗΜΕΡΑ  που υποστηρίζουμε (δεν γνωρίζω εάν πολλοί το πιστέυουν αυτό) πως η χώρα ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους  Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ  σε πολλούς τομείς  ΠΡΕΠΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!...Το Κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να σέβεται τις υπογραφές του και  ν' αντιδράει  καίρια σε κάθε  κίνηση από όπου και εάν προέρχεται. Είναι άλλο πράγμα  με τα θεσμικά μέσα να διατυπώνουμε  τις διαφωνίες μας και τελείως άλλο πράγμα, με κουκούλες και μολοτόφ να επιβάλλουν μερικές ομάδες την αντίδρασή τους ακόμα και την αντιπολιτευτική τους  άποψη.
Η στήλη δεν μπορεί να γνωρίζει τις ρίζες από όπου φυτρώνουν οι ομάδες αυτές. Είτε προέρχονται από ενδοκυβερνητικές  ασυμφωνίες (ακόμα  και σε μία τέτοια περίπτωση), είτε  υποδαυλίζονται και οργανώνονται από αντίπαλα κόμματα, θεωρεί πως  τέτοιες συμπεριφορές είναι Εθνική Ανάγκη, να  διαλύονται εν τη γενέσει τους. Με όλα τα μέσα που διαθέτει  ένα Κράτος! Αυτός ο διασυρμός και  αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιτείνουν, αλλά και να μεγαλώνουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Εκτός εάν θεωρούμε μερικοί από εμάς πως  εξισωνόμαστε με  καθεστώτα Χάους και Απειθαρχίας! Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος να Πρέπει να κάνει για κάθε απόφασή του και  από ένα Δημοψήφισμα! Καλώς η κακώς διαθέτουμε την Βουλή για αυτήν την διεργασία. Εάν διαφωνούμε τέλος πάντων, στις όποιες επόμενες εκλογές, ας ψηφίσουμε άλλους υποψήφιους, με την Ελπίδα να  Διοικήσουν  καλύτερα την χώρα! Με το ζόρι, να  επιθυμούν ορισμένοι κύκλοι, να επιβάλλουν τις απόψεις τους, με σκοπό πίσω από τον απαράδεκτο Λαϊκισμό, να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια, αυτό είναι  ΕΓΚΛΗΜΑ που ο σκεπτόμενος πολίτης το σημειώνει!