Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ.......


Τρέχουν τόσο γρήγορα και είναι τόσο πολλά τα ενδιαφέροντα, που δεν προλαβαίνουμε όλα να τα «χωνέψουμε» όπως πρέπει!
Σταχυολογώ λοιπόν, όσα σ’ εμένα κατά την αντίληψή μου είναι, εκείνα που μπορεί κάποιος να εκφέρει κάποια γνώμη, πάντα όμως  με στόχο να βοηθήσει στην όποια δύσκολη κατάσταση, που σήμερα ζούμε. Και αρχίζω:1)Αισθάνομαι υπερήφανα υποχρεωμένος, ν’ αναφερθώ στην απόκτηση του Πανευρωπαϊκού τίτλου του Πρωταθλητού, από την υπέροχη ομάδα Μπάσκετ του Ολυμπιακού, στην οποία χρωστάμε αυτήν την πολύ γλυκιά Υπερηφάνεια που αισθανθήκαμε (μοναδική)στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Επαναλαμβάνω όμως (για να μην αδικήσω και κανέναν), πως ειδικά το Ελληνικό Μπάσκετ (όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά και αρκετές άλλες ομάδες), αλλά και άλλα είδη Ελληνικού Αθλητισμού, πάντα μας χαρίζουν όλο και κάποια μεγάλη χαρά! Τους Ευγνωμονούμε….και εδώ πάντα χαιρόμαστε Εθνικά, όταν παίζει η Ελλάδα. Παραμερίζουμε την αγάπη μας για τον όποιο σύλλογο της προτιμήσεώς μας και αισθανόμαστε Όλοι Μαζί Ελληνικά! Είναι αυτό που μας λείπει στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων της Πατρίδας μας.
2)Το  απερίγραπτο και απάνθρωπο έγκλημα που έγινε έξω από μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης, εις βάρος ενός παιδιού από την Ρωσία, από έναν Διασκεδαστή νέο Ολλανδό, είναι αυτό που μας λύπησε αφάνταστα και μας εξόργισε πολύ! Ευχόμαστε πρώτα μία καλή ανάρρωση στο παιδί και περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του εγκληματία νεαρού! Και ας μην προσπαθήσουν οι όποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, να τον παρουσιάσουν για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. Πολλές φορές, ακούσαμε για τιμωρίες εγκληματιών να ελαφρύνονται, αντιμετωπιζόμενοι, σαν άτομα με ψυχικά νοσήματα! Αυτός ο νέος, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που εάν γίνει αυτό θα κυκλοφορήσει πάλι ανάμεσα σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Και εάν για ένα τάμπλετ και  ένα κινητό μαχαίρωσε 20 φορές ένα παιδί, ας σκεφτούμε τι θα κάνει, όταν θελήσει να κλέψει ένα αυτοκίνητο!....Όσον αφορά τις ευθύνες των Ελλήνων Ξενοδόχων, είναι αλήθεια, πως οι τουρ οπερέϊτορ πολλές φορές πιέζουν στην επιλογή της ομάδας διασκέδασης. Η ευθύνη του ξενοδοχείου, βρίσκεται  μόνο στο ότι τουλάχιστο δεν έπρεπε να δεχτεί ένα άγνωστο άτομο,  ν’ απασχοληθεί με παιδιά. Ειδικά όταν αυτό το άτομο δεν είχε εργασθεί σε ομάδα Διασκέδασης ξενοδοχείου!...Υπάρχουν και Ελληνίδες με γνώσεις  ξένων γλωσσών Νηπιαγωγοί και άλλες κοπέλες, από ειδικές σχολές. Αρκεί ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ σωστά! Είναι πολύ σοβαρή η θέση και χρειάζεται σοβαρότητα στην επιλογή. Όλοι μας στις διακοπές και περισσότερο οι ξένοι, αφήνουμε τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό του ξενοδοχείου. Και ζητούμε Ασφάλεια στα σίγουρα! Ας το κοιτάξουν λοιπόν αυτό οι ξενοδόχοι μας, όπως και τους ανθρώπους που βάζουν σαν παρατηρητές-ναυαγοσώστες στις πισίνες των ξενοδοχείων. Κάτι που  πολλοί ξενοδόχοι το παίρνουν επιπόλαια! Ήρθε η ώρα, να σοβαρευτούμε….ειδικά σε ότι έχει επίδραση στην πολύ αναγκαία Τουριστική μας καλή Δράση!
Και μία τελευταία παρατήρηση. Εάν παρατηρήσουμε το βίντεο, που έδειχνε το σημείο, όπου άφησε βαριά τραυματισμένο το παιδί ο δολοφόνος και αφορούσε την γύρω περιοχή, εκεί δείχνουμε την κακή νοοτροπία μας σχετικά με το Περιβάλλον! Μα είναι εικόνα αυτή, που έμοιαζε με κομμάτι κάποιας χωματερής! Ούτε ο ξενοδόχος, ούτε ο Δήμος η η Κοινότητα της περιοχής, δεν μπόρεσαν να διορθώσουν αυτήν την κάκιστη εικόνα;……Ας αλλάξουμε νοοτροπία και ας βλέπουμε τα πράγματα πιο βαθιά και πιο πλατειά!
Τα μάτια του επισκέπτη μας  τα βλέπουν όλα! Αν παραμελούνται τέτοιες εικόνες, που για αρκετούς είναι άνευ σημασίας, ε λοιπόν ας καταλάβουν, πως αυτές οι εικόνες, είναι που καταστρέφουν την γενική εικόνα της Ελλάδας!...Ο Τουρισμός δεν είναι μόνο «χαμόγελο»! Είναι αγώνας με μεράκι! Και ευτυχώς αρκετοί το έχουμε!....Χρειάζονται όλοι σε αυτήν την προσπάθεια!
Συμπάσχουμε με τον πόνο της μητέρας του άτυχου παιδιού και ολόψυχα ευχόμαστε Όλα να περάσουν και να μείνει μόνο σαν μία κακή στιγμή!
3)Παρατήρησα και ένα θέμα, που έχει να κάνει με την μείωση της τρομερά μεγάλης Γραφειοκρατίας, που ταλαιπωρεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες και βέβαια καθημερινά τους πολίτες αυτής της χώρας. Είναι το θέμα της επίταξης των καθηγητών και δασκάλων. Όχι το πως και το γιατί. Αυτό χρειάζεται μεγάλη προσέγγιση, αλλά και μία στάση επικέντρωσης των προβλημάτων γενικά στην Παιδεία, αλλά και στην Δομή του Κράτους.
Για τον τρόπο όμως ειδοποίησης των 86.000 καθηγητών και δασκάλων, της Επικράτειας με  την επίδοση από την Αστυνομία των ειδικών εγγράφων ειδοποιήσεων, θέλω κάτι να παρατηρήσω. Και να ερωτήσω: Εφ’ όσον δόξα τω θεώ υπάρχει η τηλεόραση και το ραδιόφωνο και αφού γίνει μία συνεχής ενημέρωση των πολιτών για την επίταξη, τι χρειάζεται το ειδικό έγγραφο;
Υπήρξε ένας Έλληνας, ο οποίος να μην ενημερώθηκε με ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, όταν όλοι σταθμοί με αυτό το πρόβλημα ασχολούνταν επί  μέρες τώρα;….Γιατί αυτή η εμμονή με τα έγγραφα, σε 86.000 άτομα;….όταν όλοι γνωρίζουμε το πόσο φορτωμένη είναι η Αστυνομία; Και τα έξοδα τόσων ωρών απασχόλησης των οργάνων, όταν το έγκλημα «καλπάζει» στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει;….
Αν δε υπολογίσουμε τις αλλαγές στην διεύθυνση κατοικίας και άλλα προβλήματα μετακίνησης των ενδιαφερομένων…τότε φαντασθείτε τι πρόβλημα δημιουργήθηκε. Και όλα αυτά γιατί ακόμα «κολλάμε» στο χαρτί!
Δεν χρειάζονται εγωισμοί και εμμονές! Χρειάζεται επειγόντως να φεύγουμε ΜΠΡΟΣΤΑ όσο πιο γρήγορα μπορούμε!
Νομίζω πως έως εδώ, είναι αρκετά!...