Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ας επιστρατεύσουμε την Δύναμή μας.......Τώρα όμως!!!!



SYNC BLOGS


Η ανησυχία που μας διακατέχει αρκετό καιρό τώρα, με ότι και αν συμβαίνει, με τα οικονομικά της χώρας η τα δικά μας, την ψυχή μας Κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Ας μην αφήσουμε τις κραυγές των ειδήσεων να μας τρελάνουν. Ας στρέψουμε την προσοχή μας στα θετικά της Ζωής μας. Ας κρατήσουμε πιο κοντά μας εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί, αλλά και  απλά φιλικοί τέτοιοι. Ας θαυμάσουμε στο μέτρο που  αρμόζει το θαύμα της Ανατολής  και Δύσης του Ήλιου! Την Άνοιξη που θα σκάσει μύτη σε λίγο εδώ κα εκεί. Ας αγκαλιάσουμε με την ματιά μας το Θαύμα της Φύσης γύρω μας. Θα νοιώσουμε έτσι μια χαλάρωση και ηρεμία σαν αντίβαρο του άγχους και της στενοχώριας. Δεν είμαστε μόνο ένα υλικό σώμα! Είμαστε και μία δυνατή Ψυχή! Το πρόβλημα θα μας το δημιουργήσει το Εγώ μας. Γιατί αυτό αισθάνεται προδομένο, απαισιόδοξο, απογοητευμένο, οργισμένο και ανήσυχο!
Ίσως είναι η ώρα, να θυμηθούμε όλα αυτά που πραγματικά έχουν αξία στην Ζωή μας!
Ας θυμηθούμε το τι έγραψε κάποτε ο αξέχαστος Καζαντζάκης. «Το Φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί»!..
Κάθε φορά που η σκέψη μας αρνιέται να στραφεί προς το σκοτάδι, έχουμε κάνει ένα δώρο στον εαυτόν μας και συνάμα σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Ενισχύοντας το «σήμα του Φωτός»!
Όσο για όλους εκείνους που βρέθηκαν άνεργοι, νέοι ηλικιωμένοι και παιδιά, που είναι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, με χαμένο τον προσανατολισμό  της Ζωής τους, ας τους θυμίσουμε πως είναι ανάγκη να θυμηθούνε ΠΟΙΟΙ αληθινά είναι. Πόσες φορές αντέταξαν τις αντοχές του. Πόσες φορές γονάτισαν και ξανασηκώθηκαν όρθιοι! Η απογοήτευση δεν βοηθάει. Η ΠΙΣΤΗ στην ικανότητα της πάλης, είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας! Γνωρίζοντας πολύ καλά πως «και αυτό θα περάσει»!
Τα λόγια που έγραψε ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος «Να μαλώσεις τον άνεμο. Να μαλώσεις την νύχτα. Εγώ να τους πεις, Δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό για να τους παραδοθώ»!
Αυτό να το πιστέψουμε όλοι! Δεν τελειώσαμε!
Η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί στα πόδια της!
Κλείνομε τα  αυτιά μας, στις «σειρήνες» των αγορών, στα σπρέντς, στα σι-ντι-ές, στην τοκογλυφία. Που προήλθε από την ανικανότητα των κυβερνήσεών μας και πάρα πολλές φορές, από την ατέλειωτη Κακοδιοίκηση και την τεράστια Διαφθορά.
Αλλά και εμάς τους ίδιους! Όχι δεν τα φάγαμε όλοι  μαζί! Αλλά μερικοί (μάλλον αρκετοί) φάγανε! Και δεν πληρώσανε τον λογαριασμό.
Να το περιμένουν όμως  αυτό! Γιατί με την πίεση των δανειστών μας να πάρουν πίσω τα δάνειά τους  (με τον αζημίωτο και υπερτιμολογημένο βέβαια τρόπο),  αυτή η πίεση είναι που σίγουρα θα βγάλει πολλά στην φόρα. Τα οποία με κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων δεν βγήκαν! Και αυτή ακριβώς είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ!
Μπορεί εμείς οι Έλληνες να είμαστε άνθρωποι με αρκετά ίσως ελαττώματα! Ηλίθιοι, όμως όπως επιδιώκουν να μας θεωρούν ορισμένοι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!

Σημ:
Το κείμενο αυτό είναι βασισμένο επάνω στις σκέψεις του αλησμόνητου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και του ποητού Νικηφόρου Βρεττάκου.