Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Γιατί;..........



Σημ: Από τις 7/7/2015 η στήλη έμεινε αδρανής, λόγω μιας ξαφνικής σοβαρής επέμβασης σε πολυαγαπημένο πολύ στενό μου πρόσωπο και αναχωρήσαμε για το Αννόβερο της Γερμανίας. Εκεί σε ένα ειδικό Κέντρο Χειρουργικών Νευρολογικών Εγχειρίσεων,  του έγινε η επέμβαση με πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα. Και τώρα ήσυχοι συνεχίζουμε εδώ παρά πέρα την Ζωή μας.          
                    Γιατί;…
Αυτό είναι το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα, που απασχολεί κάθε στιγμή κaι περισσότερο τον κόσμο. Γιατί έπρεπε να περάσουν 6 μήνες για να γυρίσουμε ξαφνικά πίσω και να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα σίγουρα πιο σκληρό; Γιατί;….. Γιατί και πως ένα μεγάλο «ΟΧΙ» μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ;… Τι συνέβηκε με τον κ. Τσίπρα;… Δεν ήξερε η δεν μπορούσε;…. .Δεν είχε καταλάβει τι «συντρόφους» έσερνε μαζί  του;…. και πως περίμενε να τον στηρίξουνε όλοι αυτοί με τις διαφορετικές ουσιαστικές απόψεις;… Και τον Λαό τον ξέχασε η τον ξεγέλασε και αυτός, με τον ίδιο τρόπο που όλοι οι πολιτικοί μέχρι σήμερα πράξανε και φέρανε την χώρα έως εδώ;… Γιατί όλα αυτά;…… Κρίμα στα νιάτα του! Κρίμα που νόμιζε πως ένα «κουνούπι» θα τσιμπούσε τον «ελέφαντα» και θα τον ανάγκαζε να γονατίσει! Κρίμα που πίστευε πως μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τέτοια στροφή που έκανε. Ήτανε ένα μεγάλο λάθος από την αρχή που δεν είχε αντιληφτεί ανεπίτρεπτα πως το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι μόνο οι «κακοί» Γερμανοί, οι «Μερκελιστές» και οι αδιόρθωτοι «Ναζιστές»! Ήτανε και ο κακός μας εαυτός! Η Νοοτροπία μας, που ακόμα δεν μπορεί να αλλάξει!.... .Κρίμα που υποσχέθηκε επαναπροσλήψεις χωρίς να υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών. Με άδεια ταμεία και μία Ελλάδα χωμένη βαθιά στην Αβεβαιότητα μιας ολοκληρωτικής Οικονομικής Καταστροφής! Κρίμα!......
Όλοι οι προηγούμενοι με τον ένα η άλλο τρόπο (κακοδιοίκηση-σπατάλη-διαφθορά-φοροδιαφυγή- εισφοροδιαφυγή) και επί πλέον 
μία ασυγχώρητη Ατιμωρησία σε όσους συμμετείχαν στο Εθνικό Έγκλημα, μας πήγαν εκεί που μας πήγαν! Ο κ. Τσίπρας ο Εθνοσωτήρας, που με έναν Υπουργό Οικονομικών, επαναστάτησε με στυλ «μαγκιάς», επιθετικότητας και ύφος «Ρομπέν των Δασών», προσπάθησε να επιβληθεί στους Γερμανούς, οι οποίοι σήμερα, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ορίζουν την μορφή της σημερινής Ευρώπης. Η οποία δεν κατόρθωσε ακόμα να οργανωθεί σε μια ενιαία μεγάλη και εύρωστη και πιο δίκαιη Ευρώπη. Και δεν ξεχνάμε όλα τα πακέτα "Ντελόρ", δισσεκατομμυρίων δραχμών, τις συνεχείς επιδοτήσεις αγροτών, πολλά προγράμματα " Έσπα", που δεν τοποθετήθηκαν σε υποδομές σοβαρές, αλλά κατασπαταλήθηκαν, τα περισσότερα σε "μεγάλες τσέπες"! Όπως  η περίπτωση του Χρηματιστηρίου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πάρα πολλά άλλα μικρότερα  οικονομικά εγκλήματα, που έγιναν αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιώνται! Και όχι μόνο να κατηγορούμε τους "κακούς" Ευρωπαίους! Να τιμωρήσουμε επιτέλους και τους κακούς Έλληνες!
Αυτά όφειλε να τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας! Και ξαφνικά αφού έχασε πολύτιμο «ζωντανό» χρόνο για την Ελλάδα, αφού την έφερε στο αμήν της κατάντιας, υπεχώρησε ατάκτως και από αντιμνημονιακός, μεταμφιέστηκε τον μανδύα του φανατικού μνημονιακού ηγέτη! Απίστευτα πράγματα!
Γιατί όλα αυτά;……Γιατί;…….Γιατί;…
Τώρα μόλις μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες! Γιατί ποιος και ποια Κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει τα νέα πιο σκληρά μέτρα και πως;….
Το μόνο που κατάφερε ο κ.Τσίπρας, είναι να «ελαφρώσει» στα μάτια του Λαού από την  μεγάλη Ευθύνη, όλους τους προηγούμενους  Πολιτικούς που συμμετείχαν σε προηγούμενες Κυβερνήσεις (σχεδόν όλες)! Πολύ απλά γιατί  αποδείχτηκε στην πράξη, πως το χειρότερο είναι πιο σκληρό απ’ το κακό!
Αυτά κατάφερε ο κ. Τσίπρας και για αυτό τα πολλά «Γιατί» θα μείνουν αναπάντητα! Καλή δύναμη σε όλους μας και μη χειρότερα!.....