Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!



SYNC BLOGS



Αναγκαστικά ζώντας  την κατάσταση αυτής της επώδυνης Οικονομικής Κρίσης, Παγκόσμιας αλλά και βαθιά Ελληνικής, παρατηρώ όπως όλοι μας και  κάτι φαινόμενα, τα οποία μάλλον πρέπει να τα χαρακτηρίσω καλά. Το λυπηρό είναι πως έπρεπε να φτάσουμε σε έναν τέτοιο γκρεμό, για να συμβούν. Και εξηγούμαι:
Δεν γνωρίζω εάν παντού σε όλη την χώρα συμβαίνει να ζούμε μία έντονη προεκλογική περίοδο και μάλιστα με πρωτοφανή χαρακτηριστικά, μέσα από μία τέτοια  ηρεμία καθαριότητα και τάξη στην πόλη. Ούτε και  εκείνη την απαίσια προεκλογική  ηχορύπανση, μας ταλαιπωρεί. Ούτε πανό, ούτε κιόσκια με χιλιάδες διαφημιστικά κομμάτων, ούτε  φέϊγ-βολάν, ούτε τεράστιες αφίσες, με τα πρόσωπα των υποψηφίων «εθνοσωτήρων»!  Αντίθετα, νομίζει κανείς πως βρίσκεται στο Λονδίνο, η τη Φραγκφούρτη σε περίοδο εκλογών. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και η πόλη καθαρή από κάθε είδους ρύπανση. Έπρεπε δηλαδή να «μην υπάρχει  «φράγκο» για να γίνουμε και εμείς επιτέλους Ευρωπαίοι. Μιμούμενοι τα καλά τους, γιατί σίγουρα υπάρχουν και κακά. Πολύ λιγότερα από τα δικά μας. Και μέσα στην αγωνία σου τον εκνευρισμό σου και την ανασφάλειά σου, τουλάχιστο ανακουφίζεσαι και δεν ταλαιπωρείσαι με επί πλέον επιτρέψτε μου να πω αηδίες. Οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ εξίσωναν τους υποψηφίους, με προϊόντα
διαφόρων ειδών! ….Από  τρόφιμα, έπιπλα,  καλλυντικά αλλά και χαρτιά υγείας!
Φτάνω όμως και παρά πέρα από αυτό. Αρχίσαμε να έχουμε περισσότερη επαφή σαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Αισθανόμαστε όλοι μας πως είμαστε επάνω στο ίδιο πλοίο που ταράζεται από μία  μεγάλη τρικυμία. Τα συναισθήματα  ξύπνησαν! Και  πολλαπλασιάστηκαν! Αρχίζουμε αναγκαστικά να βάζουμε την Ζωή μας σε ένα καλούπι, πολύ πιο απλό. Πολύ πιο ήρεμο, πολύ πιο  πραγματικό! Αυτό δεν σημαίνει πως όλα αυτά αντικαθιστούν  την εργασία που σε πάρα πολλούς λείπει. Ούτε συζήτηση. Δεν αντικαθιστά, το άγχος για την αδυναμία να ξεπληρώσουμε την δόση του δανείου μας! Μας βάζει η μας επαναφέρει μάλλον, σε ένα  περιβάλλον, όπου οι  διάφορες Αξίες αρχίζουν να ξαναζωντανεύουν. Γιατί ναι σίγουρα υπήρχε η Εργασία και η οικονομική άνεση, αλλά  όλοι μας τρέχαμε, πολύ πιο γρήγορα από τις δυνατότητές μας. Η εικονική όπως αποδείχτηκε  οικονομική άνεση, μας οδήγησε σε λανθασμένους δρόμους και επιλογές. Με τρομακτική ταχύτητα, ακρίβαινε η Ζωή και εμείς πληρώναμε….πληρώναμε και ποτέ δεν ξεχρεώναμε! Οι τράπεζες, είχαν βρει τον τρόπο με τα δάνεια και τις κάρτες να λυμαίνονται ουσιαστικά  τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας. Του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου  κ.λ.π…..   Μέχρι που έσκασε η φούσκα και  οι μεν τράπεζες αδυνατούν πια να δίνουν εύκολα δάνεια και η Αγορά νέκρωσε απότομα μα τραγικά επακόλουθα. Σήμερα οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά για δάνεια, αλλά οι τραπεζίτες γενικά  έχουν ήδη κάνει την «μπάζα» τους. Και σίγουρα είναι πολύ χοντρή!
Όλα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό  όλων μας σίγουρα. Στο μέλλον, όταν ορθοποδήσουμε (γιατί αυτό θα το κατά φέρουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ), οι κινήσεις μας και οι επιλογές μας θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενες από την ίδια την πείρα μας πια.   Γιατί «μια του κλέφτη-δυο του κλέφτη- τρεις και την κακή του μοίρα»!...Η κατάσταση αυτή μας ωρίμασε σίγουρα. Οι Έλληνες μπορεί να είμαστε «τα παιδιά του ήλιου και της θάλασσας», αλλά δεν είμαστε και  ανόητοι!....Ας έχουν υπ’ όψη οι δανειστές μας πως δεν είναι αμέτοχοι της κατάστασης στην Ελλάδα. Από όπου και να το πιάσει κανείς το θέμα. Αυτό για να ξεκαθαρίζουμε, πως τουλάχιστον, δεν μπορούν να πιστεύουν πως δεν αντιλαμβανόμαστε τι έγινε και τι γίνεται….
Από την άλλη πάλι αυτή ακριβώς η κατάσταση, μας ωρίμασε και σαν πολίτες ψηφοφόροι. Η κρίση μας έγινε πιο σοφή. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας συνεχώς. Και πολύ γρήγορα. Ο λήθαργος στο Έλληνα ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Το μήνυμα αφορά τους υποψηφίους πολιτικούς. Όλων των κομμάτων! Την Ελλάδα «κουφάρι» στα δόντια αρκετών «αρουραίων» δεν θα την αφήσουμε!.......