Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΦΤΑΣΕ!.........


                               Η  ΩΡΑ  ΤΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ  ΕΦΤΑΣΕ!
Αύριο ξημερώνει η πρώτη ημέρα εκλογών! Είναι ο πρώτο γύρος, για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Με λύπη παρακολουθώ, (στην περιοχή μου την Γλυφάδα) την ίδια νοοτροπία, που είχαμε προ Κρίσης, σχετικά με τους κομματικούς φανατισμούς. Όλη η προσπάθεια μέχρι και σήμερα, γίνεται για το ποιο Κόμμα θα κερδίσει τον Δήμο. Η Ικανότητα, Ο Χαρακτήρας, η μέχρι τώρα πορεία κάθε Υποψηφίου, αναφέρεται πιο πολύ για να παρασύρει την ψήφο παρά για να πείσει τον ψηφοφόρο. Και πάλι η ρύπανση, του Περιβάλλοντος με του κόσμου τα  πανό, τις τεράστιες φωτογραφίες και τις εκδόσεις πολυτελών διαφημιστικών φυλλαδίων! Όλα αυτά, παρ’ όλο που μέχρι τις εκλογές, οι περισσότεροι υποψήφιοι, τόνιζαν την Οικονομία και την Προστασία του Περιβάλλοντος! Μόνο αυτά τα στοιχεία, με γεμίζουν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!.. Μέχρι τώρα και παρ’ όλο τον δύσκολο δρόμο που διαβαίνει η χώρα, όλα ήταν λόγια και μόνο λόγια! Είμαστε αξιολύπητοι και άξιοι της μοίρας μας!
Η  Γλυφάδα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα, με το υπερκορεσμένο  Νεκροταφείο της. Χρόνια τώρα       (από το 1975) ακούμε για τις προσπάθειες, που έγιναν για ν’ αποκτήσει, έναν νέο χώρο για την δημιουργία ενός σύγχρονου και ικανού σε μέγεθος Νεκροταφείου! Το Κράτος «έλαμπε» δια της απουσίας του! Οι  Υποψήφιοι Δήμαρχοι σε κάθε εκλογή  νέου Δημάρχου, έκαναν του Κόσμου, τις υποσχέσεις! Στην ουσία το Κράτος απέρριπτε το αίτημα, κατηγορώντας τους Δημάρχους, για μελέτες, που δεν υπεδείκνυαν τον σωστό και  νόμιμο, χώρο, ενώ οι Δήμαρχοι κατηγορούσαν το Κράτος, πως κωλυσιεργούσε, είτε γιατί ο Δήμαρχος, δεν ανήκε στην Κυβερνητική παράταξη, η γιατί υπήρχαν διαφορά συμφέροντα! Τα γνωστά προβλήματα και επιδιώξεις συμφερόντων υμετέρων και μη. Όλα αυτά δε πλαισιωμένα από μία αντιπαραγωγική και απαράδεκτη Γραφειοκρατία!

Μέχρι σήμερα στην Γλυφάδα, ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, κυρίως είχε το θέμα του Νεκροταφείου. Ο μεν Δήμαρχος επέμενε με διάφορα έγγραφα πως κατόρθωσε και το νομιμοποίησε, οι αντίπαλοι όμως τον κατηγόρησαν, για εμπαιγμό των πολιτών.
Το Σερφάρισμα Ζωής δεν θα πάρει θέση, για το ποιος έχει δίκιο, γιατί θεωρεί πως η κατάσταση, δεν είναι ξεκάθαρη και από τις δύο πλευρές. Το ερώτημα είναι: Τι κάνει το Κράτος και δεν επεμβαίνει να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα, έτσι ώστε, να δώσει ένα τέλος σε όποιον από τις δύο πλευρές, με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες κατηγορεί η εμπαίζει τον πολίτη της Γλυφάδας!
Και μία κουβέντα, για τις Ευρωεκλογές! Από ότι αντιληφτήκαμε όλοι μας, αυτές δεν είναι Ευρωεκλογές, αλλά Εθνικές Εκλογές! Σκεπτόμαστε για το πως θα διαμορφωθεί η κομματική ύπαρξη κάθε κόμματος και δεν δίνουμε δεκάρα, για το ποιος είναι αυτός που θα στείλουμε στην Ευρώπη, για να διεκδικήσει υποτίθεται τα συμφέροντα της χώρας!
Δυστυχώς δεν έγινε αυτό που το Σερφάρισμα Ζωής θεωρούσε και θεωρεί ακόμα δυστυχώς πως θα ήταν η καλύτερη λύση! Η δημιουργία μιας Εθνικής Κυβέρνησης, με αποδεκτά  ικανά πρόσωπα και για ένα προσυμφωνημένο χρόνο, μέχρις ότου η Ελλάδα να σταθεί σταθερά στα πόδια της! Να κάνει τις όποιες αλλαγές Συντάγματος και να είναι όλοι τους μία γροθιά! Αυτό βέβαια προϋποθέτει έναν Πατριωτισμό και μία έντονη έννοια του «Εμείς» και όχι του «Εγώ»!
Παρ’ όλα αυτά η στήλη, εύχεται στους Έλληνες Ψηφοφόρους (με Ψ κεφαλαίο!) :

«Καλό  βόλι»! Να είμαστε τυχεροί να ψηφίσουμε τους πιο καλούς για το Μέλλον της Πατρίδας και της περιοχής μας βέβαια! Όποιοι και να είναι! Να είμαστε τυχεροί, γιο όποιους διαλέξουμε! Μόνο μία Καλή Τύχη! Μας σώζει τώρα!............