Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ



SYNC BLOGS



Είναι  πολύ λυπηρό και  τραγικό, να μην μπορούμε  οι Έλληνες να ενωθούμε,  ειλικρινά και  να γίνουμε μία σφιχτή γροθιά τούτη την ώρα!
Ξαναζούμε  πάλι την προεκλογική όπως πάντα περίοδο, γεμάτη από  πολιτικούς ξύλινους και ανεδαφικούς λόγους, μεταξύ των κομμάτων. Και κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι οποίοι και ευθύνονται από πολλά χρόνια (60 και) για την σημερινή κατάντια της χώρας μας.
Εκείνο που θα ήθελαν να νοιώσουν οι πολίτες, τουλάχιστο έστω και καθυστερημένα (παρ’ όλο που πληρώνουν πολύ ακριβά αυτήν την καθυστέρηση), θα ήταν να δουν μία Σύμπνοια  ατσάλινη μεταξύ τους!
Η κατάσταση φαίνεται να έγινε τόσο δύσκολη, που εκείνο που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι λίγο οξυγόνο Αισιοδοξίας!
Και βέβαια το παρελθόν είναι κατακριτέο  και υπεύθυνο για ότι σήμερα  ζούμε. Και όταν έρθει ο σωστός χρόνος, θα πρέπει ν’ αναζητηθούν οι αναλογικές σοβαρές ευθύνες! Εκείνο όμως που  προηγείται τώρα επιτακτικά (το έχουμε πολλές φορές τονίσει), είναι το Μέλλον! Για το οποίο δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, σε κομματικές κούφιες αντιπαραθέσεις! Αντίθετα ζούμε κάθε μέρα, κινήσεις και αντιδράσεις διαφόρων ομάδων εργαζομένων (οι οποίες έχουν σαν βάση ακόμα και δίκαια  αιτήματα λόγω μειώσεων δικαιωμάτων τους). Φέρουν όμως σίγουρα  την σημαία κομματικών  επιδιώξεων. Που τελικά στοχεύουν  στην περαιτέρω  ζημία  σε  όλους μας ακόμα και στους ίδιους! Με αποτέλεσμα συνεχώς η χώρα να δείχνει πως δεν διαθέτει ούτε την συνοχή ούτε την φερεγγυότητα ενός Κράτους που αγωνίζεται να αποδείξει το αντίθετο. Και έτσι ζήσαμε πάλι την διήμερη  απεργία των ναυτικών! Που κατέστρεψε ουσιαστικά  ένα σοβαρό κομμάτι Τουρισμού αλλά και  εξαγωγών Ελληνικών  αγροτικών και άλλων προϊόντων. Όπως και την διευκόλυνση κατανάλωσή τους εντός Ελλάδας. Ε, αυτές οι κινήσεις, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!
Η ανεργία  είναι τόσο μεγάλη και η ρευστότητα και επομένως η κίνηση στην Αγορά τόσο μικρή, που ακόμα και μία μέρα «νεκρή», μπορεί να  μοιάζει ακόμα και σαν χαριστική βολή.
Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε επενδύσεις για ανάπτυξη, όταν εργοδότες και εργαζόμενοι συνεχώς  αδυνατούν να συνεννοηθούν!
Και ερωτώ τους εκάστοτε απεργούς και  εργοδότες: «Εμείς οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, τι πρέπει να κάνουμε σαν διαμαρτυρία, έτσι ώστε να  υπερασπίσουμε το «αίμα» που χάνουμε καθημερινά;……
Ας Συνέλθουμε επιτέλους για μία φορά σε αυτήν την χώρα, όπου ο Πατριωτισμός (θεωρητικά) περισσεύει, αλλά ουσιαστικά Απουσιάζει!
Το στήσιμο του Συνδικαλισμού είναι φανερά  όπως όλα σε αυτό το Κράτος  λάθος  οργανωμένος. Έχει γιγαντωθεί στο μεγαλύτερό του κομμάτι από  την περιβόητη  και καταστρεπτική κομματική πελατειακή νοοτροπία! Μαζί με το χρέος Πρέπει να εξαφανιστεί και αυτή! Το Εγώ μας έθαψε, κυριολεκτικά. Ήρθε η ώρα του Εμείς Όλοι Μαζί! Με διαφορετικές απόψεις και ιδέες, αλλά  που  φρενάρουν, όταν αυτές οι ιδέες και πρακτικές  κάνουν Κακό στο σύνολό μας! Με  Ελευθερία  αλλά όχι Ασυδοσία! Με Πειθαρχία και Σεβασμό  στους Νόμους! Με στόχο την Ασφάλεια του Κοινωνικού Συνόλου! Που είναι το όφελος Για Όλους και όχι για  φατρίες και καρτέλ μόνο!...
Οι εκλογές είναι προ των πυλών! Ας δείξουμε επί τέλους στους ξένους όλους, πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να ορθοποδήσει! Μόνο έτσι θα μας σεβαστούν και θ’ αναγκαστούν και αυτοί με την σειρά τους, να προσφέρουν ακόμα πιο ουσιαστική βοήθεια. Στην Ελλάδα, που όπως είπε και ο  διάσημος   Ιταλός ηθοποιός Roberto Benini, η Ευρώπη ολόκληρη χρωστάει  πολλά στην Ελλάδα! Όπως και διάφορα σοβαρά χρέη, τις  Πολεμικές Αποζημιώσεις  και  το σοβαρό δάνειο! σε χρυσό της Γερμανίας, κατά το τέλος της Κατοχής!
«Καλή Ανάσταση!» λοιπόν  όχι μόνο  για τυπικούς λόγους, αλλά  και για ουσιαστικούς πνευματικούς τέτοιους!......