Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Φτάνει πια τόση Αναισθησία!...



Οι Ζωόφιλοι και οι «ζωόφιλοι»!
Πράγματι η σχέση μεταξύ του ανθρώπου και ορισμένων ζώων, είναι κάτι πολύ τρυφερό και ζεστό συναίσθημα.
Θα σταθώ στην φιλία ανθρώπου και σκύλου, κάτι που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται. Όπως όλες οι σχέσεις έτσι και αυτή χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πολύ φιλικό αυτό κατοικίδιο, εκτός από  καθαρή τροφή και νερό, είναι απαραίτητο ν’ απολαμβάνει μιας ιδιαίτερης προσοχής, όσον αφορά την καθαριότητα του ίδιου του ζώου όπως επίσης μίας κατά καιρούς κτηνιατρικής εξέτασης. Και βέβαια την χορήγηση φαρμάκων προληπτικά αλλά και θεραπευτικά, λόγω μιας απλής η σοβαρής πάθησης.
Οι άνθρωποι πραγματικά «Ζωόφιλοι» αφού αγαπούν τα ζώα ενδιαφέρονται και κάνουν ότι πρέπει. Έτσι σέβονται πρώτα τον εαυτό τους, μετά το αγαπημένο ζώο και τελικά προσέχουν το Περιβάλλον να διατηρείται καθαρό και βέβαια Υγιές!
Οι άλλοι όμως αυτούς που ονομάζω «ζωόφιλους» εντός εισαγωγικών και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί, αφήνουν τα πάντα στην τύχη τους.
Συμβαίνει εκεί που κατοικώ (Τερψιθέα Γλυφάδα-θέση Νταμάρι), να έχει γίνει ένας πολύ ωραίος μίνι ποδηλατόδρομος, ο δρόμος ξαναφτιάχτηκε σωστά με ωραία πεζοδρόμια αλλά και πολλαπλές θέσεις πάρκιγκ. Αυτό ήταν μία ανάσα για την περιοχή, με αποτέλεσμα, αρκετοί κάτοικοι με τα παιδιά τους να κάνουν την βόλτα τους, ενώ τα μικρά με τα ποδηλατάκια τους πηγαινοέρχονται απολαμβάνοντας ένα ασφαλές περιβάλλον. Και μάλιστα στο βουνό (είναι μία ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού!
Πολλοί Ζωόφιλοι με τα σκυλιά τους, από χρόνια φέρνουν τα ζώα  και προχωρούν στην πλαγιά του βουνού, όπου υπάρχει μεγάλη άπλα για τον περίπατό τους, αλλά και την φυσική ανάγκη των σκυλιών τους.
Οι άλλοι όμως «ζωόφιλοι», επιμένουν να βολτάρουν επάνω στον ποδηλατόδρομο με αποτέλεσμα τα ανεύθυνα ζώα τους, να λερώνουν (και δεν μαζεύει σχεδόν κανείς τις βρωμιές των σκύλων). Σε παρατηρήσεις μάλιστα περιοίκων απαντούν με εκείνο το εκνευριστικό «δεν μας παρατάς! Κοίταξε την δουλειά σου εσύ και άσε με ήσυχο!»
Εδώ είναι που ο Νεοέλληνας δείχνει εκείνο το σιχαμερό Ωχαδερφισμό  μιας άνευ προηγουμένου αναισθησίας!
Η πρόταση είναι επαναλαμβανόμενη. «Έχετε ολόκληρο βουνό και με μεγάλη αναισθησία αφήνετε τα σκυλιά σας τα οποία δεν φταίνε, γιατί τα καθυστερείτε για τις ανάγκες τους, και ουρούν και αφοδεύουν αναγκαστικά πια στα πεζοδρόμια και στο ποδηλατοδρόμιο!»
Πρέπει να ντρέπονται οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί, που συνεχίζουν να ενοχλούν με τον χειρότερο τρόπο τους συμπολίτες  τους. Αδίκως φορτώνεται ο Δήμος για τέτοιες συμπεριφορές! Για εκείνο που τον κατηγορώ, είναι πως δεν στέλνει δύο Δημοτικούς Αστυνομικούς (η Γλυφάδα έχει Δημοτική Αστυνομία), να έρχονται στην αρχή συχνά και αφού για ένα διάστημα ενημερώσουν για τον ειδικό Νόμο για την περίπτωση αυτή ν’ αρχίσουν να επιβάλλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο. Αυτό κάνει εδώ και χρόνια η Ευρώπη ολόκληρη! Δεν είναι πιο καθαροί από  εμάς. Απλά πειθαρχούν γιατί οι Νόμοι επιβάλλονται και δεν αστειεύονται! Μόνο έτσι ο Νεοέλληνας θα πειθαρχήσει! Ας κοιτάξουν όλοι οι Δήμαρχοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, εάν δεν το εφαρμόζουν έως τώρα, ν’ αρχίσουν το συντομότερο! Ας μην θεωρούν πως έτσι θα χάσουν ψήφους. Αυτοί οι οποίοι θα ικανοποιηθούν από τέτοια μέτρα, είναι πολύ περισσότεροι ψήφοι από τους αναίσθητους «ζωόφιλους».
Έχουμε του κόσμου τα προβλήματα στην Ζωή μας και είμαστε αναγκασμένοι αδίκως ν’ ανεχόμαστε την «γαϊδουριά» ορισμένων. Συγγνώμη στα καημένα τα γαϊδουράκια, γιατί κακώς χαρακτήρισα την αναισθησία των «ζωόφιλων». Τα αδίκησα!
Και επειδή σίγουρα στενοχώρησα πολλούς σήμερα, που ελπίζω μερικούς να τους έπεισα για το κακό που κάνουν βάζω μερικά τραγούδια, έτσι για ν’ αλλάξω το κλίμα!......   

Αντώνης Ρέμος (Live @ Μια Χώρα, Μια Φωνή) Ant1 {17/7/2014}

tengo la camicia nera con traduzione del testo

Για ένα τανγκό-Χάρις Αλεξίου~Gia ena tango-Xaris Alexiou

Ε. Αρβανιτάκη - Είμαι ερωτευμένος με τα μάτια σου

Kostas Makedonas - Ta margaritaria

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ (LIVE)

Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα _ Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, Καλογιάννης Αντώνης & Πρωτοψάλτη Άλκηστις

Νάνα Μούσχουρη ~ Η Ενδεκάτη Εντολή