Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α Α Π Ο Τ Υ Χ Ι Α Σ !....

Εκεί που ακούγαμε για “success story”, έρχεται σαν βόμβα μεγατόνων να ταράξει τα νερά, η δήλωση-ομολογία της επιτροπής ελέγχου των πεπραγμένων του  ΔΝΤ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάει για σοβαρά λάθη στην τακτική αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος στην Ελλάδα. Την δική τους δηλαδή τακτική (εννοείται με την σύμπραξη της Ε.Ε)!
Σήμερα δηλαδή ο Έλληνας πολίτης, ακούει πως, ό,τι θυσία έκανε μέχρι τώρα, πολύ απλά πήγε χαμένη! Αιτία η λανθασμένη τακτική, αυτών που πίεζαν την χώρα σε αφόρητες καταστάσεις.
Για να  βγάλει από  επάνω του το ΔΝΤ, ολόκληρη την ευθύνη, χωρίς ντροπή  την αποδίδει στην τακτική της Ε.Ε  και μόνο σε αυτήν. Με το αιτιολογικό πως πολλές φορές, είχε προτείνει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.
Εγώ ο απλός πολίτης, ερωτώ χωρίς πολλά λόγια: Όταν τα μέτρα που επιβάλλονταν στην Ελλάδα, δεν έπιαναν τους στόχους που οι ίδιοι έβαζαν (Ε.Ε και ΔΝΤ),  τότε αυτόματα  και βάσει του  περιβόητου Μνημονίου, ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ άμεσα μέτρα  για την διόρθωση των στόχων. Δηλαδή επί πλέον θυσίες! Τώρα που ομολογούν επίσημα τα λάθη τους, δεν πρέπει να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε μέτρα  τα οποία θα μειώσουν αυτήν την αφόρητη οικονομική κατάσταση που, οι ίδιοι με τους  «ειδικούς  οικονομολόγους τους», από λάθη δημιούργησαν;…….Έτσι για να πειστώ και εγώ πως ζούμε σε έναν Κόσμο με ένα μίνιμουμ Δικαιοσύνης;……Λέω τώρα………
Γιατί πως αλλιώς αντιμετωπίζεται το 30% της Ανεργίας, ο Θάνατος της Αγοράς και  η Ατέλειωτη Λιτότητα, με   τραγικά αποτελέσματα στον Κοινωνικό Ιστό; ….
Με αυτήν την ευκαιρία, πιστεύω πως, τώρα είναι η στιγμή και η ευκαιρία, να ΕΝΩΘΟΥΜΕ όλοι μαζί και να δείξουμε πως  ζητούμε ν’ αποζημιωθούμε για ότι ζημιά μας έγινε (μείωση δηλαδή του υπέρογκου από τα απαράδεκτα επιτόκια χρέους μας) και αύξηση του χρόνου αποπληρωμής αυτού.  Γιατί η ζημιά που έγινε στην χώρα είναι ανυπολόγιστη! Και με την ευκαιρία να ζητήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα, των Πολεμικών Αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα! Γιατί όπως πηγαίνουμε σε λίγο  ορισμένοι  (από εμάς), θα πιστέψουν πως θα ξεχάσουμε ακόμα και την Κατοχή από τους Γερμανούς! Αφού τώρα  ήδη διατυμπανίζουν πως,  το Ολοκαύτωμα δεν έγινε ποτέ!......
Μπορούμε να ενωθούμε επιτέλους στην πολύ Κρίσιμη αυτήν Στιγμή;……..