Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ;.....




SYNC BLOGS



Η αλήθεια είναι, πως είναι πιο «υγιεινό» να γράφουμε για θέματα που αφορούν τις σκέψεις  μας από την χώρα του Νείλου και τις εκεί  αναμνήσεις μας. Δεν μπορώ όμως  ν’ αποφύγω ν’ αναφερθώ και σε μερικά γεγονότα της καθημερινότητάς μας, όταν αυτά είναι πραγματικά  και τα ζούμε στο πετσί μας τώρα πια. Αναφέρομαι στην περίπτωση του κ. Βαγγέλη Σιαμέτη, του 49χρονου επιχειρηματία, από την Σπάρτη. Τον οποίο γνωρίζω μόνο από τις αναφορές των εφημερίδων. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση αντιμετώπισης κλέφτη  στην  αποθήκη του, έριξε με το όπλο του  και σκότωσε τον διαρρήκτη. Μην περιμένει   κανείς, να  προσπαθώ να δικαιολογήσω τον ιδιοκτήτη της αποθήκης. Αναφέρομαι στο γεγονός γιατί, δυστυχώς είναι κάτι που σήμερα (πρωτοφανές για την Ελλάδα), γίνεται σχεδόν καθημερινά. Καθημερινά διαρρήκτες, μπαίνουν σε διαμερίσματα, ταλαιπωρούν και μερικές φορές δολοφονούν διαμένοντες και μάλιστα μεγάλης ηλικίας. Ο γράφων είναι από αυτούς που δέχτηκαν την «επίσκεψη» απρόσκλητων διαρρηκτών,  την ώρα που ευτυχώς με την σύζυγό μου είμαστε εκτός Αθηνών. Σίγουρα αυτήν την αίσθηση την νοιώσατε  μερικοί από εσάς και με καταλαβαίνετε πολύ καλά. Γιατί είναι τελείως άλλο πράγμα, να το συζητάς τυχαία και άλλο, να το ζήσεις. Και επανέρχομαι στον για εμένα ατυχή κ. Σιαμέτη. Ο οποίος από ότι αναφέρει, έχει πολλές φορές (δέκα έξη) δεχτεί επισκέψεις στην ιδιοκτησία του. Ούτε ήμουν στο περιστατικό παρών, ούτε και γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Εγώ θα σταθώ στο ότι μετά από τόσες «επισκέψεις» που  όπως λέγεται αποδεικνύει, πως είχε, χρησιμοποίησε το όπλο του. Εγώ δεν διατείνομαι πως το χρησιμοποίησε για απλό εκφοβισμό. Αλλά αφού διαπίστωσε πως επέμεναν στον σκοπό τους, τότε «έριξε» κατά επάνω τους απ’ ευθείας.
 Εγώ το κάνω ειλικρινά δικό μου το πρόβλημα. Ούτε όπλο διαθέτω αλλά ούτε ποτέ διανοήθηκα πως θα μπορούσα να τραυματίσω, ούτε κ’ αν να σκοτώσω άνθρωπο. Αλλά  σκεφθείτε την ψυχική κατάσταση  του  κατηγορουμένου σήμερα κ. Σιαμέτη,  μετά από δέκα έξη φορές «επισκέψεις» των διαρρηκτών. Ο νόμος σίγουρα σήμερα ακόμα επιμένει στην απαγόρευση της «αυτοδικίας».
Σήμερα όμως η κατάσταση στην χώρα δεν είναι όπως την εποχή που φτιάχτηκε πολύ σωστά αυτός ο νόμος. Σήμερα οι ληστείες είναι και πολλές και καθημερινές. Σε  τέτοιο σημείο που δεν μας κάνουν πια ούτε εντύπωση. Ό,τι το χειρότερο δηλαδή σήμερα μας συμβαίνει. Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου φίλοι, με την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο των λαθρομεταναστών (ανυπαρξία του Κράτους), διογκωμένες και οι δύο από την εκμετάλλευση Ελλήνων και Τούρκων εκμεταλλευτών (εμπόρων ανθρώπινων ψυχών)), χάσαμε κυριολεκτικά τον μπούσουλα!
Ο άνθρωπος αυτός σήμερα, ο κ. Σιαμέτης από την Σπάρτη, είναι στην φυλακή.
Εάν όλα αυτά που κατήγγελλε τόσον καιρό πριν σχετικά με τις επανειλημμένες  «επισκέψεις» ληστών στην ιδιοκτησία, είναι αληθινά, τότε εγώ ερωτώ εάν είναι δίκαιο, να είναι φυλακισμένος.
Μήπως η Πολιτεία, που τόσα και τόσα  της «ξέφυγαν» πρέπει να το κοιτάξει αυτόν τον νόμο και να τον προσαρμόσει στην σημερινή πραγματικότητα;……..      Κανείς σώφρων δεν επιδιώκει να σκοτώσει κανέναν. Εάν όμως  αντιμετωπίσει επίθεση στην ιδιοκτησία του, ειλικρινά σας ομολογώ, πως θεωρώ δικαιότερο, να υπάρξουν θύματα από την πλευρά των διαρρηκτών.
Εγώ δεν θα ζητήσω ούτε όπλο ούτε τίποτα άλλο σχετικό. Εάν όμως αντιμετωπίσω μία δεύτερη  επικίνδυνη «επίσκεψη» στο διαμέρισμά μου και είμαι μέσα, τότε πραγματικά δεν γνωρίζω πως θ’ αντιδράσω. Δεν είναι το θάρρος που σε καθοδηγεί εκείνη την κακιά ώρα, είναι και ο πανικός! Και την κακιά ώρα εκείνη ο πανικός έχει  κυριεύσει και θύτες και θύματα! Και αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Ας καθίσουν οι νομοθετούντες να λύσουν το πρόβλημα. Αφού βέβαια  εκλεγούν, γιατί ακόμα βρισκόμαστε στο κενό. Και  εγώ  απασχολούμαι με τις ληστείες!.....Και αυτοί θα μειδιούν……εκνευριστικά…..και αόριστα……
Αισιοδοξία και Καλό  (εννοώ ήρεμο Καλοκαίρι).
Στέργιος Καλούδης