Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

SOS...SOS...SOS...SOS...SOS...SOS...

Ο  κίνδυνος με τις πενταήμερες εκδρομές!
Επανερχόμενος για πολλοστή φορά, στο πρόβλημα με τις πενταήμερες εκδρομές και με αφορμή το τελευταίο θλιβερό ατύχημα της νέας μαθήτριας, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι εκδρομείς, σημειώνω τα παρακάτω (χωρίς να γνωρίζω τους λόγους και το γιατί συνέβη αυτό):
1)Είμαι τελείως αντίθετος, με όλο αυτό το σύστημα των εκδρομών αυτών, από προσωπική  κακή εμπειρία την οποία απέκτησα αντιμετωπίζοντας στο Ξενοδοχείο, στο οποίο ήμουν και ο υπεύθυνος, κάθε χρόνο, τρία Λύκεια από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.
2)Η κακή εμπειρία προερχόταν α) από την αδυναμία των καθηγητών οι οποίοι και ήσαν οι υπεύθυνοι της εκδρομής, για την ασφάλεια των μαθητών τους αλλά και για την οργάνωση της εκδρομής. β) Ένα 25% των μαθητών και μαθητριών  κάθε Λυκείου, ήταν μαθητές και μαθήτριες απείθαρχοι και παρέσυραν και τους περισσότερους σε επικίνδυνες και για την Ζωή τους ακόμα συμπεριφορές! γ) για παράδειγμα σημειώνω, να μαζεύουμε από την πισίνα Μήνα Μάρτη και ώρα 3πμ ( και χαράματα ακόμα) παιδιά ολόγυμνα και μεθυσμένα!
3)Είχαν μετατρέψει μερικά δωμάτια σε χώρους υπερκατανάλωσης αλκοόλ, τα οποία είχαν και μία βαριά μυρωδιά από τσιγάρα και βέβαια και άλλα επικίνδυνα και απαγορευμένα δήθεν κατασκευάσματα!
4) Οι νέοι μας να μην ξεχνάμε πως είναι απροστάτευτοι από πάρα πολλούς κινδύνους (αλκοόλ-και μάλιστα ανεξέλεγκτο, ναρκωτικά!) Είναι άγουρα φρούτα που παρασύρονται εύκολα και από την τηλεόραση αλλά και την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και κινδυνεύουν κάθε ώρα και στιγμή.
5)Όλο το κύκλωμα των εκδρομών αυτών δημιουργούν έναν μεγάλο τζίρο πωλήσεων ( αν θυμάμαι καλά το 1989 σε όλη την Επικράτεια, περίπου ποσό γύρω στα 150 εκατομμύρια δραχμές! Αυτό ο τζίρος μοιραζόταν μεταξύ πρακτόρων ταξιδιών, Ξενοδοχείων και βέβαια μπαρ κλαμπ  και τις τότε «περίφημες» Δισκοθήκες! Ήταν ταξίδια γενικά ανεξέλεγκτα και κακής ποιότητας σε όλους τους τομείς (ακόμα και στα ξενοδοχεία) προκειμένου να αφήσει ένα καλό κέρδος! Εις βάρος των παιδιών μας!. και επί πλέον με επικίνδυνες προεκτάσεις διαφόρων κινδύνων και για τα αγόρια αλλά και για τα κορίτσια, για τα οποία πρέπει να πω, πως ένα μεγαλύτερο κομμάτι τους, ήταν πολύ πιο απείθαρχο από τα αγόρια! Μην σας φαίνεται παράξενο! Το βλέπουμε αυτό και σήμερα, όπου τα αγόρια, είναι πιο «κρατημένα» από τα  κορίτσια! Αυτά εάν θέλουμε να δούμε την Αλήθεια κατάματα!
Συμπέρασμα δικό μου: Καλές είναι οι εκδρομές, αλλά καλύτερες και πιο ασφαλείς, αν γίνονται με πιο σοβαρό έλεγχο από το  μέρος των γονιών! Καλά τα κέρδη σε επιχειρήσεις, αλλά να υπάρχει και η σκέψη για τον Ανθρώπινο παράγοντα. Δεν είναι «επιχείρηση» να ετοιμάζουμε μελλοντικούς πελάτες για μπαρ, κλαμπ κ.λ.π.
Ο Έλεγχος από τους Γονείς να πάψει να θεωρείται Καταπίεση! Το παρακάναμε με τις αλόγιστες και επικίνδυνες ελευθερίες! Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μετατραπούν σε «κοπάδια»  απροστάτευτων θυμάτων του Κέρδους και της Διαφθοράς!

Εύχομαι  ολόψυχα η  άτυχη μαθήτρια να γίνει το συντομότερο καλά! Κουράγιο στους γονείς! Και ποτέ πια να μην περάσει κανένας μαθητής η μαθήτρια παρόμοιο κίνδυνο! ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!