Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Με ποιο δικαίωμα γίνονται όλα αυτά;



Με  ποιο θάρρος, με ποια λογική και για ποια  «Δημοκρατία»;
Η τρέλα που ζούμε τόσο καιρό με τις αλληλοσυγκρουόμενες ειδήσεις για την πορεία των Διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, οδηγούν τον απλό πολίτη, να σκεφτεί πως ζει έναν παραλογισμό, αδύναμος να αντιδράσει. Η καθημερινότητα πάρα πολλών ανθρώπων κατάντησε βρόχος, η Αγορά στέρεψε, η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη. Από την άλλη η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση γενικά, συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο και εκφράζονται έτσι που εύκολα καταλαβαίνεις, πως ο στόχος δεν είναι στην ουσία η Πατρίδα (υποτίθεται το κύριο μέλημά τους) αλλά καθαρά το κομματικό και εξ΄ αυτού το  προσωπικό τους συμφέρον! Έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι γενικά τις κινήσεις και το νόημα όλης αυτής της  « πολιτικής» συμπεριφοράς.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνέχεια με όλων των Κυβερνήσεων πριν από αυτήν (καμία εξαίρεσης), οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική καταστροφή. Η Παγκόσμια Κρίση συνυπήρχε, αλλά το κάθε Κράτος έχει τις δικές του δομές και δυνατότητες. Εμείς το μυαλό μας το είχαμε πώς να διατηρούμε ένα τεράστιο Δημόσιο τελείως αντιπαραγωγικό (με ελάχιστες περιπτώσεις που «τραβούσαν» μόνο αυτές κουπί)! Αυτό γινόταν για να «προφυλαχτεί» με πλήρη ασφάλεια η ροή των ψήφων προς το εκάστοτε κόμμα. Έφτασε και στο σημείο να κόψει μισθούς και συντάξεις οριζοντίως και καθέτως, μόνο και μόνο, για να «καλύψει» τους έχοντες και κατέχοντες! Γιατί Ποτέ της η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ δεν εζήτησαν κάτι τέτοιο. Τώρα σίγουρα το επιβάλλουν και θα το πετύχουν αφού τίποτα δεν δέχτηκε ν’ αλλάξει (αντίθετα επιδιώκει να αυξήσει το Δημόσιο) η σημερινή Κυβέρνηση. Η οποία ανοήτως επιμένει, πως δεν πρόκειται να σεβαστεί τα όσα υπέγραψαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις! Αυτός ο παραλογισμός μας «έφαγε» κυριολεκτικά! Το ότι ο Λαός την εψήφισε στο 38%, της δίνει λέει το δικαίωμα, να παρακάμψει τις συμφωνίες, αφού έτσι το θέλει ο Λαός! Αύριο δηλαδή κάνει εκλογές η Κυβέρνηση της Ιταλίας και «ξεσκίζει» τους όρους του δανείου της (ακούγεται ένα ποσό 1,5 με 2 τρισεκατομμύρια)! Αυτά  δεν είναι ούτε παιδικές συμπεριφορές. Και συνεχίζει με μια στο καρφί και μια στο πέταλο, πως εάν δεν συμφωνήσουν τότε μπορεί και ν΄ αποχωρήσουμε από την  Ευρωζώνη!
Τώρα για το πως μία «Αριστερίζουσα» Κυβέρνηση, θεωρεί πως έχοντας για συγκυβερνήτη, ένα κόμμα καθαρά Δεξιό (τώρα αμφιβάλλουμε και γι΄αυτό), έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την μοίρα ολόκληρου του
 Λαού, είναι ανεξήγητο! Το πώς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία, ειδικά ένα κόμμα, όπου υποτίθεται πως οι καθαρές ρίζες του στηρίζονταν σε ένα Δικτατορικό καθεστώς, χωρίς εκλογές και άλλα δικαιώματα των πολιτών.
 Αυτά όλα δείχνουν καθαρά το πόσο τα Ελληνικά Κόμματα, ενδιαφέρονται για την επιβίωσή τους απόλυτα. Ακόμα και εάν κάνουν κακό στην Χώρα.
Κύριοι, Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα και Καμμένε, ΜΟΝΟ εάν είχατε όλοι αποφασίσει να ενώσετε Όλες τις Δυνάμεις της Χώρας σε μία Εθνική Κυβέρνηση Σωτηρίας για κάμποσα χρόνια, τότε μόνο θα είχατε το δικαίωμα, ν συναποφασίσετε και να Διαπραγματευτείτε το τεράστιο Χρέος για το οποίο Όλοι σας βάλατε το χεράκι σας να μεγαλώσει τόσο πολύ! Εμείς οι Έλληνες Χρεωθήκαμε και δεν μας φταίνε οι «κακοί» ξένοι!
Δεν το κάνατε όμως και θα φέρετε την ευθύνη ακέραια επάνω σας! Όπως και θα φέρετε την ευθύνη για την μη εύρεση και Τιμωρία (επιστροφή  Εθνικών κεφαλαίων) όσων έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Αφαιρώντας Υγεία, Παιδεία, Σύνταξη, Εργασία και Ασφάλεια από τους υπόλοιπους Πολίτες!
Αυτό κατάλαβα εγώ και εύχομαι να είμαι Λάθος!