Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κοπάδια με σφραγίδα!....

Είναι τόσα τα στραβά της καθημερινότητας, που είναι ατέλειωτα। Βασισμένα τα περισσότερα, πάνω στην νοοτροπία μας η οποία και βασιλεύει πάντα η ίδια και απαράλλαχτη, στο πέρασμα των εποχών। Και πως να μην εκνευρίζομαι, όταν βρίσκω σχεδόν κάθε πρωί । το γραμματοκιβώτιό μου γεμάτο από φακέλλους υποψηφίων βουλευτών। Το εκνευριστικό δεν είναι τόσο η αποστολή βιογραφικών και διαφημιστικών, για το έργο και την πολιτεία του υποψηφίου। Είναι που όλοι μα όλοι τους συμπληρώνουν τον φάκελό τους, με ένα έτοιμο εσταυρωμένο ψηφοδέλτιο! Αυτό είναι που με κάνει έξω φρενών! Δηλαδή μας θεωρούν τόσο ανεύθυνους και χωρίς προσωπικότητα πολίτες, ανίκανους να διακρίνουν το καλό από το κακό। Και γι΄αυτό με ελαφρά την καρδία μας βάζουν και την σφραγίδα τους, έτσι ώστε να σιγουράρουν την ψήφο μας। Είμαστε δηλαδή κοπάδια από πρόβατα η βουβάλια, τα οποία και τα καθοδηγούν στο μαντρί τους। Λυπάμαι όμως να προσθέσω και το ερώτημα: Μήπως αυτό το φτηνό και προσβλητικό κόλπο, "κερδίζει" αρκετούς και γι' αυτό συνεχίζουν αυτοί οι υποψήφιοι χρόνια τώρα το ίδιο σύστημα;...Λέω μήπως;.....
Ας τους δείξουμε επιτέλους, πως δεν τους χρειαζόμαστε στην επιλογή που θα κάνουμε। Δόξα τω Θεό, υπάρχουν και γίνονται συνεχώς από ορισμένους τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές, οι οποίοι πρέπει να τους τονίσουμε (σε όσους συμβαίνει αυτό) πως εμείς οι πολίτες τους "σταυρώνουμε" μέσα μας και τους αποκλείουμε από μελλοντικά τερτίπια। Πρέπει κάποτε όλο το Πολιτικό Σύστημα, να κατανοήσει πως οι καλύτεροι, σε Τιμιότητα, σε Κοινωνικότητα σε Σεμνότητα σε Εργατικότητα θα Προτιμώνται! Όλοι οι άλλοι θα πρέπει ν' απομακρύνονται με πολύ γρήγορα βήματα। Για να εκμεταλλευτούμε επί τέλους και την ουσιαστική Αξιοκρατία η οποία συνεχώς αναφέρεται αλλά δεν τηρείται τις περισσότερες φορές। Για να μην συμπληρώσω, πως δεν χρειαζόμαστε πια ούτε πολιτικές συγκεντρώσεις , ούτε πανό και διαφημίσεις που ανήκουν στον χώρο των απορρυπαντικών και όχι των πολιτικών। Ας αλλάξουμε πια τακτικές। Δεν θ' αλλάξω γνώμη για κάποιον που για μία ώρα προσπαθεί να με πείσει। Έχω ήδη διαμορφώσει την γνώμη μου। Το παρελθόν του πρέπει και να ορίζει το μέλλον του। Όσο για εκείνους τους νέους υποψήφιους πολιτικούς, αλλά και τους παλιότερους, υπάρχουν τόσα ΜΜΕ μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιάζουν το βιογραφικό τους αλλά και το έργο τους। Χωρίς μεγαλοστομίες, φωνές και χειρονομίες....ξεπερασμένα συστήματα άλλων εποχών।
Η Διακυβέρνηση της χώρας, είναι η πιο σοβαρή υπόθεση। Η έκβαση αυτής ορίζει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας। Με σοβαρότητα μεγάλη λοιπόν πρέπει να λειτουργήσουν και οι μελλοντικοί Πολιτικοί για ν' ανεβάσουν πάλι την Πολιτική στο βάθρο που της αξίζει και όχι στο χαμηλό επίπεδο, που σήμερα λειτουργεί.