Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Ανευθυνότητα και η Προχειρότητα δολοφονούν δύο Αγγελούδια!......

Και το μεν αγοράκι πέθανε μετά από λίγο, το κοριτσάκι παλεύει ακόμα στην εντατική! Η γνωστή πλέον στο Πανελλήνιο υπόθεση παράνομης λειτουργίας πρόχειρου Λούνα–παρκ  στην Αργυρούπολη!
Κατά τα  επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ στην τηλεόραση (εάν είναι όλα τα αναφερόμενα αληθή), η «επιχείρηση» αυτή λειτουργούσε χωρίς καμία άδεια!
Και μόνο αυτό αρκεί για ν’ αποδοθούν ευθύνες στον Δήμαρχο αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους, που δέχτηκαν να ενοικιάσει ο επικίνδυνος επιχειρηματίας τον χώρο αυτόν, χωρίς άδεια! Το ερώτημα το πρώτο είναι :τότε αφού δεν δίδεται άδεια, γιατί ο Δήμος εισέπραξε ενοίκιο του χώρου αυτού;…..
Ακόμα δυστυχώς άνθρωποι που διοικούνε και ορίζουν την μοίρα Ζωής σε συνανθρώπους μας, σκέπτονται και δρουν χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης!
Επειδή η Δικαιοσύνη, η οποία τον τελευταίο καιρό κινείται δυναμικά φορτωμένη με χιλιάδες υποθέσεις παρανομίας, σίγουρα όχι μόνο πρέπει να τιμωρήσει αυτές με τον αυστηρότερο τρόπο, αλλά να προχωρήσει και σε αποκλεισμό τέτοιων ανεύθυνων ατόμων από τα κοινά. Και ν’ αρχίσει επιτέλους να συμπληρώνεται μία μαύρη λίστα από πρόσωπα που στο παρελθόν συμμετείχαν, σε παρανομίες και σε δράσεις Ανεύθυνες και Πρόχειρες! Αυτοί Όλοι τους.  Πρέπει το συντομότερο δυνατό, ν απομακρύνονται από θέσεις Διοίκησης! Και βέβαια ν΄ αποκλείονται στο μέλλον να έχουν  το δικαίωμα στην ψήφο του Λαού!
Είμαι όμως υποχρεωμένος  και να τονίσω πως, εμείς οι ίδιοι, (αφού δυστυχώς η χώρα μας, συνεχίζει να μην ελέγχεται σε όλες τις δράσεις), είμαστε  υποχρεωμένοι σαν άτομα και σαν γονείς περισσότερο, να ελέγχουμε το που παίρνουμε τα παιδιά μας, για να παίξουν. Δυστυχώς Πρέπει να το κάνουμε αυτό, γιατί ας μην ξεχνάμε (και ας το ψάξουμε), πως ακόμα και αρκετές παιδικές χαρές, στήνονται χωρίς  καλή συντήρηση, αλλά και ασφαλή κατασκευή!
Με αυτό το τελευταίο, προς Θεού δεν θα βάλω τους δυστυχείς γονείς του δυστυχήματος αυτού, να συμμετάσχουν στην ευθύνη! Απλά επισημαίνω την Ανάγκη για μεγαλύτερη  προσοχή  στους χώρους  παιχνιδιού των παιδιών και εγγονιών μας.

Συμπάσχω με σεβασμό στον Πόνο τους και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις επόμενες μέρες τους. Προπάντων Δύναμη!...... 
Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι «κότες»!....
Αυτό έπαθα κι’ εγώ, όταν μου ήρθε η φαεινή ιδέα, να τσεκάρω η μάλλον να καταλάβω τον λογαριασμό μου της ΔΕΗ!
Και εκεί που το μάτι μου προσπαθούσε να κοιτάξει γραμμή-γραμμή τις χρεώσεις, στάθηκε ασυναίσθητα στην χρέωση που αναφερόταν σαν «ρυθμιζόμενες χρεώσεις»! Και επειδή περάσαμε από χαράτσια, δόσεις και ακόμα λάθη από την ΔΕΗ, είπα να πάρω το 11770 στο τηλέφωνο (πληροφορίες ΔΕΗ).
Εκεί ήταν που αισθάνθηκα άσχημα! Μία ευγενέστατη κυρία, μετά από ένα πεντάλεπτο αναμονής και πριν χάσω την υπομονή μου, μου εξήγησε πως οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις», είναι η χρέωση της χρήσης του Δικτύου μεταφοράς ρεύματος! Άλλο δηλαδή πράγμα είναι η «Χρέωση Προμήθειας Ρεύματος» και επί πλέον χρέωση είναι οι «Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις»!
Την ευχαρίστησα και της είπα να με συγχωρεί που την απασχόλησα, αφού δεν ήμουν εις θέση να καταλάβω τι σήμαιναν οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις»!
Αυτό άλλωστε  έγινε (όπως μου εξήγησε η κυρία), από το 2011 (κάτι δεν σας λέει αυτό; Σε σχάση με την Κρίση;) και μάλιστα με υπουργική απόφαση! Δηλαδή νομιμότατα και με απόλυτη Διαφάνεια!
Και  εγώ ο ανόητος, ο μη έχων εμπιστοσύνη σε κανέναν και σε τίποτα,  αντί να πειθαρχώ σε κάθε υπουργική απόφαση, αμέσως  δημιουργώ προβλήματα.
Γι’ αυτό  και όλοι σας, μην ψάχνετε να καταλάβετε κανένα λογαριασμό σας! Γιατί σίγουρα θα καταλαβαίνατε πως «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» σημαίνει «χρέωση για την χρήση του δικτύου»! Απλά καθαρά  και προπάντων νόμιμα!....
Αλλά ας μην σας χαλάσω την διάθεση. Η Άνοιξη θα  μας αποζημιώσει για όλα…..

Καλή σας εβδομάδα!.........