Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Α Τ Ε Λ Ε Ι Ω Τ Η Α Ν Α Μ Ο Ν Η .....



SYNC BLOGS



Είναι αυτές οι ώρες που αναμένεται να τελειώσει η συνεδρίαση του Eurogroup, σχετικά με την έγκριση η όχι του νέου μεγάλου δανείου  της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ προς την χώρα μας. Η μερική ενημέρωση που υπάρχει είναι πως μάλλον το θέμα θα κλείσει σήμερα. Μετά από  συνεχείς  συζητήσεις, αμφισβητήσεις, δυσκολίες και τελικά λύσεις.
Στην Αθήνα   από την άλλη πλευρά, οι  πολίτες, παρακολουθούν χωρίς ενδιαφέρον, τις κινήσεις και δηλώσεις αρκετών βουλευτών, σχετικές με το πολιτικό τους μέλλον. Και είναι τελείως φυσικό, οι Έλληνες γενικά, μετά από  μία τέτοια κατάσταση, στην οποία έχουμε εμπλακεί με τον χειρότερο τρόπο, βαθιά μέσα μας, δεν αντέχομε  πλέον ακόμα και να σκεπτόμαστε  το μέλλον των Πολιτικών μας!.... Έχομε πάθει οι περισσότεροι, τέτοια απογοήτευση, που όταν θυμόμαστε τους φανατικούς κομματικούς παροξυσμούς μας, ρωτάμε μέσα μας, για το πως και από πού, ασχολούμαστε με μία τέτοια  συμπεριφορά.
Χρόνια ολόκληρα, ψηφίζαμε  όλοι μας, (ασχέτως  κόμματος), χωρίς να μας πει ΚΑΝΕΝΑΣ! Πως η Ελλάδα βαδίζει με ένα υπέρογκο χρέος στην πλάτη της! Απλά και μόνο για να καλύπτουν (οι πολιτικοί μας) με τον χειρότερο τρόπο τις  ψηφοθηρικές τους ανάγκες! Αυξάνοντας και διογκώνοντας, ένα αντιπαραγωγικό σε μεγάλο μέρος του Δημοσίου, αντί να φροντίσουν τουλάχιστον να δημιουργήσουν υποδομές και βάσεις για μία πραγματική Ανάπτυξη!
Μία «υπέροχη» σκηνή σε κανάλι της τηλεόρασης, αποδεικνύει περίτρανα το θράσος η  το λιγότερο την  αδιανόητη νοοτροπία που με μεγάλη άνεση, πλημμυρίζει κυριολεκτικά μερικούς βουλευτές μας. Στο ίδιο τραπέζι της συζήτησης συναντήθηκε  ένας από τους δύο βουλευτές του Λάος, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τους υπουργικούς θώκους της Κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, με ένα παλιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.  Πριν αρχίσει να ομιλεί ο βουλευτής του Λάος, (ο οποίος και προσχώρησε τώρα στην Νέα Δημοκρατία) απευθύνθηκε προς τον  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και είπε περίπου τα εξής : «Είμαι υποχρεωμένος, εδώ δημόσια, να σου ζητήσω  συγγνώμη, για όλα εκείνα που σου καταλόγισα, ενώ βρισκόμουν στο κόμμα του Λάος!»
Με τέτοια φυσικότητα, με μία τέτοια άνεση, που διερωτώμαι πραγματικά, το  τι είδους άνθρωποι είναι μερικοί πολιτικοί! Εκεί που «βρίζονται», μετά  «γλείφονται»!..... Και περιμένουν  μετά από τόσα που συνέβηκαν στην χώρα, να περάσουν για μία ακόμα φορά, από το ψιλό τώρα εκλογικό «σουρωτήρι»! Γιατί σίγουρα θέλω να πιστεύω, πως αυτήν την φορά, εάν το εκλογικό «σουρωτήρι» δεν είναι ψιλό, τότε η Ελλάδα δεν έχει πλέον Μέλλον! Και δέκα δάνεια να μας δώσουν, εκεί θα μείνουμε! Σκλάβοι των τόκων και της Υποτέλειας! Της Οικονομικής Υποτέλειας, είτε μέσα στην Ευρώπη, είτε  χωρίς αυτήν. Θύματα μιας  ολοκληρωτικής Πτώχευσης, η οποία σαν βάση δεν έχει μόνο την έλλειψη κεφαλαίων, αλλά και την απουσία στην χώρα μίας μετρίας Λογικής!.....
Αυτό είναι όμως το Κακό σενάριο. Υπάρχει και το Καλό! Υπάρχει το σενάριο, πως με τις εκλογές αυτές, θα έχουμε την τύχη, ν’ αποχαιρετισθούμε από πολλά πολιτικά πρόσωπα, νέα η παλαιά (η Λογική είναι μία), τα οποία, δεν έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά σκέψης, που κάνουν καλό σε μία χώρα. Αλλά αντίθετα, είναι ταγμένα να  ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους καλό! Όσο για την χώρα σκέπτονται πάντα, πως : «τι να γίνει;….ακόμα και αν κάναμε σοβαρά λάθη…..πάλι θα βρεθούνε ψηφοφόροι αρκετοί –δικοί- μας και θα μας ανεβάσουν πάλι στην καρέκλα της Εξουσίας!»
Δεν θα γίνει όμως έτσι! Δεν Πρέπει να γίνει έτσι!  Και από τα δύο μεγάλα κόμματα, που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη(γιατί και τα μικρότερα φέρνουν κάποια ευθύνη), για την σημερινή κατάσταση, θα χαθούν πάρα πολλοί βουλευτές τους, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν ούτε σε άλλο κόμμα να «αράξουν»!
Η Διακυβέρνηση της Χώρας παύει να είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι. Και τώρα είναι η ώρα της δουλειάς που δεν έγινε, εδώ και πενήντα χρόνια! Και το ότι δεν έγινε, είναι η αιτία, που την πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο, οι σημερινές στρατιές των ανέργων νέων και μεγάλων σε ηλικία (που είναι ότι το χειρότερο), οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, ο τομέας της Υγείας και Πρόνοιας κ.λ.π., κ.λ.π…
Τώρα είναι ο δρόμος της Σοβαρότητας και Λογικής. Αλλά και του πραγματικού Πατριωτισμού. Ο δρόμος της Δικαιοσύνης και Ασφάλειας στους πολίτες. Η Τιμωρία των όποιων ενόχων! Η Πειθαρχία των πολιτών στους Νόμους που θα υπάρχουν και θα στέκονται «ζωντανοί»!
Αυτή η ώρα ήρθε! Για να μπορέσει αυτή η χώρα, όχι να καλύψει την ατέλειωτη ματαιοδοξία μερικών-μερικών, αλλά την Ασφάλεια του μέλλοντος ενός ολόκληρου Λαού! Και έτσι να μπορεί να μετριάζει τις τυχόν επιπτώσεις από Παγκόσμιες μεγάλες οικονομικές Κρίσεις, όπως αυτή η οποία μας έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα, αφού τα θεμέλια  μας τα βρήκε πολύ σαθρά και ετοιμόρροπα!.........Αισιοδοξούμε λοιπόν και Πάμε όλοι μας Μπροστά!..........

Δεν ξεχνιόμαστε όμως! Σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και οι άλλοι να σέβονται τις δικές τους προς εμάς! Όπως:
1)         Από την Γερμανία τις Πολεμικές Αποζημιώσεις, όπως και το μεγάλο Κατοχικό Δάνειο που έλαβαν από την χώρα μας.
2)             Να φροντίσει η Ευρώπη να σέβονται τα Εθνικά μας Σύνορα, όσοι δεν το κάνουν αυτό.
3)  Οι Άγγλοι να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνος! Η θέσης τους είναι στην Ελλάδα!