Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

H απόσταση μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού!


SYNC BLOGS


  1. Έπρεπε να πιάσω τα 71 χρόνια για να μάθω, πως μπορεί να υπάρξει απόσταση μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού. Μέχρι τώρα πίστευα, πως σίγουρα ότι είναι νόμιμο  είναι και ηθικό. Απαράδεκτες συμπεριφορές όμως μερικών πολιτικών σε θέματα διαφθοράς έφεραν στο φως της δημοσιότητας δικαιολογίες που ανατρέπουν την μέχρι τώρα γνώση μου γύρω απ' το θέμα. Με λίγα λόγια κάποιος ο οποίος και κατηγορείται για συμμετοχή  του σε διαφθορά, όταν ερωτήθηκε απήντησε, πως η πράξη του μπορεί να κρίνεται( κακώς) σαν ανήθικη, αλλά βασικά είναι αδιαμφισβήτητα "νόμιμη"!
  2. Φτάσαμε δηλαδή δυστυχώς σε εποχές, όπου το θράσος έχει τόσο θεριέψει, που δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
  3. Η Ηθική, από πολλά χρόνια έχει "κακοποιηθεί" απο πολλές γενιές της Κοινωνίας μας. Θυμάμαι στα νειάτα μου, πόσο απαγορευτικό ήταν ένα αθώο φλέρτ μεταξύ  των νέων. Ο Έρωτας πάλι, το ωραιότερο συναίσθημα του Ανθρώπου αντιμετωπίζονταν, σαν  την μεγαλύτερη πρστυχιά! Η υποκρισία βασίλευε....
  4. Όλα έπρεπε να συμβούν στο κρυφό. Και αν κάτι έβγαινε στον αφρό, τότε η κοπέλα διασύρονταν με την κατηγορία της ανήθικης, ενώ το αγόρι το μάλλωναν  πολύ αυστηρά, ειδικά εάν η κόρη ήταν από  γονείς "χαμηλότερου οικονομικού επιπέδου"! Πράγματα που ακόμα και τώρα μας θυμίζουν τα παλιά Ελληνικά έργα.
  5. Όλα όμως τα "ανήθικα" γινόντουσαν άνετα από τους "έχοντες και κατέχοντες"!
  6. Είναι και σήμερα η νοοτροπία του "πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία", πιο πολύ για το θεαθήναι και ουδέποτε ενδιαφέρομαι για την καθημερινή μου  Χριστιανική συμπεριφορά, την οποία στην ουσία έχω γράψει στα παλιά μου παπούτσια! Αυτός είναι ο Κόσμος μας!
  7. Σήμερα που  άλλαξαν πάλι τα πράγματα και υποτίθεται πως 'προχώρησαν" φτάσαμε στο άλλο άκρο. Γίνεται πολύ κακή κατά την γνώμη μου χρήση των ελευθεριών μας. Σήμερα βλέπομε "μαζεμένους" τους νέους μας, τις δε κοπελλιές, που άλλοτε υπέφεραν από απαράδεκτη διαφορετική αντιμετώπιση, να ξεσαλώνουν στην παραλία η στα "κέντρα διασκέδασης" λικνιζόμενες στους ξέφρενους ρυθμούς της σημερινής  μαζικής μουσικής , μετά από  υπερκατανάλωση αλκοόλ!......
  8. Εικόνες που θα μπορούσαν να εμφανίζονται μόνο σε ιδιωτικούς χώρους, σήμερα  εμφανίζονται παντού, με την δικαιολογία της χωρίς όρια κακής εννοουμένη ελευθερίας του ατόμου.
  9. Και βέβαια αυτή η κατάσταση ευτυχώς δεν είναι γενική. Μήπως όμως  με την σημερινή δυνατότητα προβολής αυτών των καταστάσεων δημιουργούνται πρότυπα Ζωής για τα ανύποπτα νειάτα μας; Απλά ερωτώ. Και αυτό χωρίς να  διακατέχομαι από κανένα σύνδρομο Πουριτανισμού. Απλά  ενδιαφέρομαι για την Ευπρέπεια στα χρόνια που η Τεχνολογική Εξέλιξη, σίγουρα έχει τα θετικά της αλλά και διαθέτει και αρνητικές δυνατότητες.......Πείτε μου και σεις την γνώμη σας.....