Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά για ένα σοβαρό Κράτος!

Η  Μέριμνα που οφείλει να διαθέτει ένα σύγχρονο Κράτος!
Οι μέρες που περνάμε εδώ και χρόνια, είναι γεμάτες από μία αγωνία για το τι ακριβώς θα γίνει με την κατάσταση στην Πατρίδα μας. Το 2014 πέρασε όπως και τα άλλα προηγούμενα χρόνια γεμάτα από δυσκολίες, Ανεργία, Ανασφάλεια για το Αύριο κ.λ.πόλα τα γνωστά. Σήμερα μία νέα Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις λιγότερο επώδυνες. Ο χρόνος θα δείξει εάν οι προεκλογικές υποσχέσεις θα γίνουν έστω και κατά το 50% πραγματικότητα. Η χαμένη μας εμπιστοσύνη από τα ήδη πεπραγμένα των Πολιτικών του Παρελθόντος, δεν μας επιτρέπουν πολύ εύκολα να δούμε με εμπιστοσύνη το Μέλλον, με τους «καινούργιους» πολιτικούς. Εκεί δυστυχώς είμαστεΠρέπει όμως να δώσουμε τον ανάλογο αναγκαίο χρόνο για να δούμε και τα αποτελέσματα τους……
Το 2014 τέλειωσε προεκλογικά στην ουσία και το 2015 ξεκίνησε με την νέα Κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ήρθαν να επιβαρύνουν την χώρα, οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες, οι οποίες την φόρτωσαν με μεγάλα προβλήματα. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας. Εκατό χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν και καταστράφηκε η παραγωγή. Χιλιάδες άτομα έζησαν την Κόλαση της καθημερινότητας μιας ατέλειωτης Απελπισίας!.....
Στην  τραγική αυτήν συγκυρία  το Κράτος βρέθηκε αδύναμο οικονομικά, έχοντας για κεντρικό του πρόβλημα την δική του επιβίωση.
Εδώ είναι και το κυρίως πρόβλημα. Οι μέχρι τώρα διατελέσαντες Διαχειριστές του Εθνικού Δημόσιου Πλούτου και των Οικονομικών του, όλα τα προηγούμενα χρόνια (από δημιουργίας αυτού του Κράτους) δεν φρόντισαν το Ταμείο αυτού του Κράτους, με την δέουσα σοβαρότητα και Ευθύνη (με κύριο χαρακτηριστικό την Τιμιότητα), που υποτίθεται πως διαθέτει το Λειτούργημα του Πολιτικού! Αντίθετα σκορπώντας τεράστια ποσά σε πελατειακές προτεραιότητες (προσωπικές και κομματικές-ψηφοθηρικές),  το μετέτρεψαν σε ένα «σουρωτήρι» τεράστιο, του οποίου οι τρύπες άφηναν να περάσει η Διαφθορά και επομένως η Κακοδιοίκηση! Με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση και πολύ αδίκως να κατηγορούμε τους Δανειστές μας για την κατάντιά μας, αντί να  μουτζονόμαστε από μόνοι μας. Προκειμένου να δικαιολογήσουμε πολλές φορές τα τρομερά λάθη του κόμματος που συμπαθήσαμε (σαν γνήσιοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας  και όχι σαν υπεύθυνοι πολίτες), διαφωνούσαμε με το δίκιο!
Σήμερα εάν στο Κράτος, είχαν εργαστεί τίμια πολλοί πολιτικοί, ούτε οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειώνονταν, ούτε το σύστημα Υγείας θα μειονεκτούσε, ούτε η Παιδεία θα σερνόταν με ελλείψεις. Θα υπήρχε μεγαλύτερη Ασφάλεια των Πολιτών και σήμερα ο άνθρωποι που περιμένουν να τραφούν από τα συσσίτια, οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να εργαστούν «μαύρα» με μεροκάματο ανασφάλιστο και ανεπαρκές στα όρια της ζητιανιάς, θα ζούσαν σίγουρα πιο καλά και πιο δίκαια.
Σήμερα όλοι αυτοί που χάσανε τα σπίτια τους , από τις φυσικές καταστροφές (πράγμα που συνέβηκε αρκετές φορές) θα αισθάνονταν δίπλα τους το Κράτος της Μέριμνας και της Ευθύνης! Και όλοι αυτοί θα απολάμβαναν μία Ασφάλεια της Πατρίδας τους. Για να μη ξεχάσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες νέων μας, που ξενιτεύτηκαν και στην ουσία τιμωρήθηκαν επειδή μορφώθηκαν!
Γιαυτό κύριοι οι όποιοι Πολιτικοί, αλλάξτε γρήγορα Νοοτροπία! Σαν Δημόσιοι Λειτουργοί δεν ψηφιστήκατε για να περνάτε Εσείς καλά και ο Λαός να σέρνεται από τις αμαρτίες σας!
Φροντίστε το συντομότερο δυνατόν να απαλλάξετε τον Λαό από την  πολύφερνη και περίεργη Ασυλία των Βουλευτών! Όπως όλοι και     αυτοί οφείλουν να υπόκεινται στην Δικαιοσύνη! Αυτή θα είναι μία τεράστια Δίκαιη και Πειστική περί των προθέσεων των νέων Πολιτικών Αντιλήψεων!..............