Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015



   Ένα πρώτο βήμα Ελπίδας!
Χωρίς βιασύνη και με μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση που αφορά το θέμα της Συμφωνίας  150 κρατών και, για περιορισμό της Ρύπανσης του Περιβάλλοντος, θα χαιρετίσουμε την Συμφωνία στο Παρίσι!
Η μέχρι τώρα Συμπεριφορά των Μεγάλων Δυνάμεων που είναι, ουσιαστικά οι κύριες υπεύθυνες για την εγκληματική  ρύπανση που προκαλούν στο περιβάλλον, μας κρατάει επιφυλακτικούς! Σήμερα σε αυτές προστέθηκαν η Κίνα, η Ινδία, και το Πακιστάν, κράτη τα οποία με πρώτη –πρώτη την Κίνα, λόγω μίας τρομερής Ανάπτυξης (χωρίς περιορισμούς και όρια), είναι τώρα αυτές οι χώρες που συμπληρώνουν με πολύ ταχείς ρυθμούς το Έγκλημα της Ρύπανσης του Περιβάλλοντος. Εδώ θα θ’ αναφερθώ στο πολύ γνωστό πρόβλημα της Πατρίδας μας (Πρόβλημα των Νεοελλήνων αλά και παλιότερα), όπου ακόμα δεν τελειώσαμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών μας! Είναι μεγάλη Ντροπή να πληρώνουμε μέχρι και σήμερα πρόστιμα για την Αναισθησία μας όσον αφορά, απλές συμπεριφορές μας της καθημερινότητας που συμπληρώνονται και από τις ανίκανες Κυβερνήσεις μας να λύσουν ριζικά το πρόβλημα.
Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, δρόμοι και πεζοδρόμια ακόμα «υποφέρουν» από την αναισθησία μας! Και η Πολιτεία δεν τιμωρεί τους αναίσθητους πολίτες, επειδή οι πολιτικοί μας δεν μάθανε να διοικούν χωρίς να υπολογίζουν σωστά το  ψηφοθηρικό τους κόστος! Γιατί εάν το υπολόγιζαν σωστά, θα αντιλαμβάνονταν πως πολλοί περισσότεροι είναι οι Πολίτες που έχουν καλή Συμπεριφορά, από τους πολίτες, που τους τρώει ο «Ωχαδερφισμός»!
Η Συμφωνία του Παρισιού ευχόμαστε να είναι η Αρχή τους τέλους της ρύπανσης του Περιβάλλοντος στον τραγικό βαθμό που είναι σήμερα……..
Μόνο η Συνέπεια και η Συνέχεια στην Προσπάθεια αυτή θα μας σώσει!
Εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!