Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Tο πανηγύρι άρχισε!.....

\

SYNC BLOGS


Και σαν να μην συνέβαινε τίποτα το σοβαρό στην σημερινή  δύσκολη οικονομική συγκυρία, το προεκλογικό πανηγύρι γι ' αυτές τις "Αυτοδιοικητικές " λεγόμενες εκλογές, ξεκίνησε  με  όλη του την παλιά  αλλά και μεγαλύτερη ένταση. Στον Δήμο της Γλυφάδας θ' αναφερθώ από όπου και μπορώ να έχω μια πιο καθαρή εικόνα για το τι γίνεται.
Τα "στέκια"των υποψηφίων, τα πανώ και τα κάθε λογής έντυπα (πανάκριβα καμμιά φορά), έκαναν έντονη παρουσία. Οι συγκεντρώσεις άρχισαν, τα μεγάφωνα χαλάνε τον κόσμο προσκαλώντας τον κόσμο σε αυτές και βέβαια οι χαιρετούρες των υποψηφίων, στις εκκλησίες, στις λαϊκές αγορές, δίνουνε και παίρνουνε. Η ετήσια πανέμορφη εκδήλωση των Κρητών στην θέση "Πατητήρι", δυστυχώς εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιάσει τους περισσότερους υποψηφίους Δημάρχους κάτι που έμοιαζε με παρέλαση θηλυκών και αρσενικών "Τοπ Μόντελ!....
Λίγα λόγια, λογίδρια, ξαναζεσταμένα  προεκλογικά "δολώματα" προσφέρθηκαν μαζί με τα υπέροχα γαμοπίλαφα το κόκκινο Κρητικό και μεστό κρασί και βέβαια την ρακή!
Και όλοι, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, υποσχόμενοι την ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται ο Δήμος!
Πενήντα έξη χρόνια ζω στην Γλυφάδα. Αυτά που έγιναν στον Δήμο αυτόν, είναι πάρα πολύ λιγότερα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Όταν γνωρίζουμε πως είναι ένας πολύ εύρωστος οικονομικά Δήμος. Δυστυχώς όμως η Κακοδιαχείριση, η Διαφθορά, η  άγνοια του αντικειμένου, οδήγησαν τον νέο ουσιαστικά αυτόν Δήμο στην  Αταξία, την Ακαθαρσία, την  καταπάτηση του Υμηττού και μάλλον (κάτι που θα το μάθουμε από τον νέο Δήμαρχο σίγουρα) στο χρέος!
Ανέκαθεν έλειπε από τον προγραμματισμό (ποιον προγραμματισμό;) η έννοια της Προτεραιότητας των αναγκών της Πόλης. Το αποτέλεσμα είναι μία νέα πόλη χωρίς σωστό σχέδιο, έλλειψη χώρων πρασίνου, πάρκιγκ, ιδιόκτητα του Δήμου κτίρια για τις Κοινωνικές ανάγκες του (παιδικοί σταθμοί, Ωδείο, Βιβλιοθήκη, Γηροκομείο, μεταφορά του νεκροταφείου (υποσχέσεις δεκαετιών)κ.λ.π)
Σήμερα σαν να μην  έχει καταλάβει ο πολίτης ακόμα το τι γίνεται, ακόμα και τώρα που σε δέκα πέντε μέρες θα γίνουν εκλογές,  νέα πεζοδρόμια καταστρέφονται για να επανακατασκευαστούν με χώρους πάρκιγκ! Ωσάν να ήταν τελείως αδύνατο αυτήν την ανάγκη, να την υπολογίσουν στην πρώτη  κατασκευή. Αυτό θα πει Διαχείριση-Σπατάλη αλλά και Διαφθορά στα οικονομικά του Δήμου.
Παρ' όλα  αυτά ορισμένοι  υποψήφιοι, (μετακομίζοντας και σε αντίπαλά τους μέχρι τώρα στρατόπεδα), προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους! Ο σκοπός είναι να κρατηθεί το "μαγαζάκι" μας. Και δεν πάνε στο διάβολο όλα τα άλλα!......
Και αν ακόμα υπάρχει κάποιος πραγματικά  αγωνιστής για το καλό της Γλυφάδας, μας είναι σε πολλούς δύσκολο δυστυχώς να τον πιστέψουμε. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω. Γι' αυτό και από εφέτος αλλάζω τακτική! Θα δοκιμάζω πρώτα τον Δήμαρχο και αν διαπιστώνω, πως αξίζει να υποστηριχθεί, τότε στην δεύτερη τετραετία το, θα τον ψηφίζω. Τουλάχιστον να είμαι  ικανοποιημένος από τον εαυτόν μου......Στα 72 χρόνια πια ο άνθρωπος αρχίζει (και πολύ αργά) να βάζει Γνώση!
Τυχαίο;.....Δεν νομίζω ! ..............