Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!

Ότι γράφεται παρακάτω, δεν σημαίνει πως δεν είναι Σεβαστή η Ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών στην ίδια την Πατρίδα τους! Αντίθετα είναι κατά κάθε επιθετικής πράξης η παρανομίας εις βάρος των Ελλήνων, οι οποίοι στην ουσία φιλοξενούν τους  οικονομικούς μετανάστες. Επειδή όμως η από πάρα πολλά  χρόνια Ανυπαρξία του Κράτους σε πολλά ακάλυπτα Κοινωνικά  προβλήματα των Ελλήνων κατοίκων και η γενική σχεδόν Ανοργάνωτη αντιμετώπιση των εκατοντάδων χιλιάδων (ίσως και 2 εκατομμυρίων-ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό μετά από το αμέτρητο πέρασμα ολόκληρων μαζών-πολλές φορές με την ανοχή, αλλά και με την βοήθεια Ελλήνων), πέρασε και το έγκλημα στην Ελλάδα. Αφού το «χωράφι ήταν ξέφραγο» και ο λύκος φιλούσε τα πρόβατα! Δυστυχώς…….
Όλο αυτό όμως, δεν δικαιολογεί το γενικό μας μίσος κατά όλων των μεταναστών ειδικά εάν φέρουν και σκούρο χρώμα στο δέρμα τους! Αλίμονο, εάν πέσουμε σε τέτοια αντιμετώπιση του μεγάλου ομολογουμένως προβλήματος. Ειδικά με την μεγάλη κρίση στην Ελλάδα.
Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, που παίξαμε πρωτεύοντα ρόλο στην πρακτική της Μετανάστευσης, από την πατρίδα μας σε πολλές χώρες της Δύσης και της Ανατολής, ακόμα και της Ασίας. Είναι γνωστή η φράση, πως «όποια πέτρα σηκώσεις, όλο και κάποιον Έλληνα θα βρεις»! Εμείς «ζήσαμε» στο πετσί μας την μετανάστευση. Βρεθήκαμε ξένοι μεταξύ ξένων, αγωνιστήκαμε σκληρά με τον κόμπο της πίκρας στον λαιμό και επιβιώσαμε! Και εμείς συναντήσαμε κάποιας μορφής ρατσισμό. Μήπως οι φίλοι μας οι «λευκοί»  Γάλλοι και Άγγλοι στην Αίγυπτο, οι Αυστραλοί στην Αυστραλία, οι λευκοί Νοτιοαφρικανοί, δεν μας έκαναν να αισθανθούμε λίγο ρατσισμό, που δεν είχε να κάνει με το χρώμα μας αλλά με το «επίπεδό» μας δήθεν;….Γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά την πίκρα της Μετανάστευσης, έστω και αν μεταναστεύσαμε εμείς με πολύ καλύτερους όρους και συμπεριφορές από τα κράτη στα οποία επήγαμε. Γιατί αυτά ήταν οργανωμένα κράτη. Και οι Γερμανοί ήταν σκληροί, αλλά είχαν σύστημα! Σκεφτείτε τώρα όλους αυτούς που έφτασαν εδώ μέσα από βουνά και λαγκάδια, πληρώνοντας ακριβά αυτούς που τους μετέφεραν. Σκεφτείτε την Ανασφάλειά τους, την Αγωνία τους, μακριά από τους δικούς τους, χωρίς να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν μπροστά τους, πως και ποιος θα τους εκμεταλλευτεί. Αλλά και εάν φτάσουν σώοι σε κάποια παραλία. Αφού γνώριζαν, πως πολλές φορές πλήρωναν άδικα μια και κανείς δεν τους διασφάλιζε μία ασφαλή άφιξη στην ξένη χώρα! Ας μπούμε στο πετσί τους! Στην Ψυχή τους, στον Φόβο τους!.... Αυτό είναι η μία πλευρά του προβλήματος. Η άλλη είναι η ίδια Πατρίδα μας. Τρύπια από παντού, δύσκολη στην φύλαξη των συνόρων μέχρι ενός βαθμού, γιατί πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ πιο πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι (αλλά ποιος νοιαζόταν). Και μέσα από αυτές τις τρύπες μαζί με τις μάζες των εισερχομένων καθημερινά, πέρασαν και πολλοί κακοποιοί, παράνομοι, κυνηγημένοι! Άνθρωποι που ήλθαν για να κρυφτούν! Χωρίς μέλλον παράνομοι και που επόμενο είναι να παρανομήσουν για να επιβιώσουν. Και αποθρασύνονται και παραπάνω, όταν αντιλαμβάνονται πως εδώ στην Ελλάδα, εκείνο που ήταν άγνωστο μέχρι προχτές ήταν ο έλεγχος. Τώρα κάτι πάει να γίνει, αλλά το πρόβλημα είναι μεγάλο. Όπως είναι και πολύ μεγάλη η Ευθύνη όσων διοίκησαν αυτήν την χώρα εδώ και 30 χρόνια! Κανείς τόσα χρόνια δεν μίλησε σοβαρά για το πρόβλημα μέχρι που ήρθε η οικονομική κρίση! Έως τότε οι πολλοί Έλληνες «βολευτήκαμε» με τους μετανάστες σε πολλές δουλειές και δουλίτσες! Γιατί την ίδια εποχή οι περισσότεροι εργαζόμενοι Έλληνες σαν  ελεύθεροι επαγγελματίες, είχαν σηκώσει ψηλά τον αμανέ και για ν’ αλλάξουνε μία βρύση, η να κουρέψουν το γκαζόν (άλλη Ελληνική αρρώστια, σε μία χώρα, που δεν διαθέτει τις κλιματικές εκείνες συνθήκες γι αυτό), ζητούσαν τα διπλάσια και παραπάνω.
Αυτή είναι η Αλήθεια, εάν θέλουμε, να πούμε «τη σκάφη-σκάφη και τα σύκα-σύκα»!....
Στην Γερμανία που πήγαμε ο περισσότερος κόσμος, υπήρχε και σκληρή δουλειά αλλά και παρακολούθηση. Τάξη, εφαρμογή του Νόμου, Πειθαρχία! Στην Ελλάδα οι διοικούντες και πάρα πολλοί πολίτες, είχαν το βλέμμα τους στις πισίνες, στα μπουζούκια, στην Μύκονο και στο «εβίβα κι’ άσπρο πάτο»!....
Ας φροντίσουμε λοιπόν να μπει σε τάξη η Πατρίδα μας! Ας βάλουμε σε τάξη  και τους μετανάστες. Ας διώξουμε όλους τους παράνομους! Ας δείξουμε πως υπάρχουμε όχι με κινήσεις βιτρίνας αλλά ουσίας. Ο Έλληνας έχει το ελάχιστο δικαίωμα να αισθανθεί Ασφάλεια! Αυτήν θα την διασφαλίσει το Κράτος και Κανένας Άλλος! Αυτοδικίες και επιθέσεις σε αθώους μαύρους η κίτρινους, δεν είναι πατριωτισμός! Είναι κατάντια της χώρας. Είναι η Ντροπή της Δημοκρατίας μας! Αλλά χρειάζεται Δουλειά Ευθύνη, Σεβασμός! Ουσιαστικός Πατριωτισμός και όχι καπηλεία του προβλήματος της χώρας με αφορμή τους μετανάστες!
Χτες σε ένα νέο παιδί Έλληνα Αιγυπτιώτη αλλά μαυριδερό, σχεδόν του καταστρέψανε το μάτι, αφού τον δείρανε με αλυσίδες κ.λ.π…..Αυτά είναι ντροπή!.....Το μίσος, θα φέρει μίσος! Και συνήθως τα μίση είναι τυφλά! Είμαστε που είμαστε χάλια, μην γίνουμε χειρότερα……..Ας μην μας φορτώσουν με το Στίγμα του Ρατσισμού! Όχι σε εμάς!..........