Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Και άλλα περί Τουρισμού!.......



SYNC BLOGS


  • Επειδή το κεφάλαιο του Τουρισμού είναι τεράστιο και η σημασία του για την χώρα μας επίσης  πολύ μεγάλη, χρειάζονται πολλά  περισσότερα μέτρα για την σωστή κατά την γνώμη μου πρόοδο και  βέβαια  μεγαλύτερο όφελος.
  • Θα περιοριστώ  σε γενικά απαραίτητα μέτρα. 
  • Ποιός είναι Τουριστικά ο στόχος μας;......Η Ποιότητα  των προσφερομένων υπηρεσιών;......με αποτέλεσμα την  πολλαπλή επανάλειψη επισκέψεων των τουριστών αλλά και παράλληλα την συνεχή διαφήμιση από τους ίδιους, σε νέους επισκέπτες;......η  "'οτι μας βγάλει η πρώτη φορά και μετά ότι μας τύχει;"....Σίγουρα ο πρώτος!
  • Για να πετύχουμε όμως αυτόν, όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να σεβαστούμε  μερικά αναγκαία όρια.
  • 1) Η Ελλάδα ολόκληρη δεν μπορεί να γίνει ένας απέραντος Τουριστικός προορισμός. Οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας  πρέπει να  διαθέτουν βασικές προδιαγραφές. Στην Τουριστική ζώνη, πρέπει να υπάρχει σωστό  οδικό η θαλάσσιο η  από αέρος  δίκτυο πρόσβασης (λιμάνια με προβλήτες, αεροδρόμια, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι) και αυτά να συντηρούνται  κανονικά.
  • 2)Περιβαλλοντικά θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές για τον Σεβασμό του Περιβάλλοντος (πόσιμο νερό σε  ανάλογη επάρκεια,αποκομιδή αποριμμάτων και  επεξεργασία αυτών, Βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων, όπως επίσης και απαραίτητα   αυστηρή επίβλεψη για την ηχορύπανση, η οποία τείνει τα τελευταία χρόνια να προβληματίζει πολλές τουριστικές περιοχές.
  • 3) Τουριστική Αστυνομία να παρέχει ικανές υπηρεσίες με στελέχη που μπορούν να συννενοηθούν τουλάχιστον στην Αγγλική γλώσσα άνετα, αλλά  και με ικανό αριθμό  αστυνομικών στα   Αστυνομικά τμήματα, τα οποία και πρέπει ν' αυξηθούν αναλόγως της περιοχής.
  • 4)Η Ασφάλεια των Τουριστών για την Υγεία, είναι το Α και το Ω μιας περιοχής και όχι μόνο Τουριστικής για  ευνόητους λόγους.                
  • 6)Οι τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  πρέπει να διαμορφώνονται αναλόγως της προσφερόμενης υπηρεσίας. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως δεν αρκεί ν' ανταγωνιστούμε τον γείτονα αντίπαλο επαγγελματικά αλλά τις άλλες Τουριστικές χώρες (ιδε Τουρκία, Πορτογαλλία, Ιταλία κ.λ.π)
  •  
  • Για να γίνουν  αυτά (γιατί υπάρχουν και αρκετά άλλα σημεία καλυτέρευσης), αλλά και  να  ακολουθούνται σωστά συνεχώς, πρέπει  ο  Ελληνικός Τουρισμός να βασιστεί στην Γνώση! Κάτι που 
  • μέχρι τώρα σνομπάρεται προκλητικά από πολλούς  μικροεπιχειρηματίες του είδους, είτε είναι εστιάτορες η  ιδιοκτήτε μπαρ και κέντρων διασκέδασης, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων και μερικές φορές και ιδιοκτήτες αρκετά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.
  • Τέλος πάντων δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε επιχειρηματίες στον Τουρισμό, εάν δεν διαθέτουμε και ορισμένα προσόντα. Η μέχρι τώρα "δήθεν" ελευθερία του "ότι θέλω γίνομαι" ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! Το κακό που δημιούργησε αυτή η νοοτροπία είναι τεράστιο!
  • Η Γνώση και η Εξειδίκευση είναι οι βάσεις οποιασδήποτα δραστηριότητας. Βεβαίως και υπάρχουν επιχειρηματίες χωρίς καμμία εξειδίκευση αλλά λόγω  χαρακτήρος και  αντίληψης. κατόρθωσαν  να στέκονται πολύ καλά στην  Τουριστική Αγορά. Αυτούς τους συγχαίρουμε  και τους βοηθούμε. Δυστυχώς όμως είναι πολύ λίγοι. Η προσπάθειά τους άλλωστε φαίνεται εύκομα  από μία επίσκεψη στον εργασιακό τους χώρο από  έμπειρα άτομα του κλάδου. Τους άλλους όμως οι οποίοι και συνεχίζουν να είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την Τουριστική μας Δραστηριότητα ΠΡΕΠΕΙ δυστυχώς να τους αποβάλλουμε από την Τουριστική Οικογένεια.
  • Ο Τουρισμός είναι Εθνική Βιομηχανία. Όποιος βλάπτει δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτόν του. Τραυματίζει  την οικονομία του Κράτους! Έτσι έχουν τα πράγματα εάν πραγματικά θέλουμε να τα δούμε.
  • Πρέπει επίσης να προφυλλάξουμε  τον Τουρισμό μας, από την απαράδεκτη εμπορευματοποίηση του αλκοόλ! Η  κατάσταση με την υπερκατανάλωση και τις ευκαιρίες προσφορών στα διάφορα αλκοολούχα ποτά, παρουσιάζουν την χώρα σαν τον Παράδεισο μιας αχαλίνωτης κραιπάλης με όλα τα δυσάρεστα παρεπόμενα. Κυριώτερο των οποίων είναι η προσέλκυση  χιλιάδων  νέων τουριστών χαμηλού εισοδήματος. Αυτός ο τρόπιος μειώνει Τουριστικά συνεχώς την Ελλάδα. Στην Μύκονο, στην Πάρο, στην Λευκάδα, στην Κρήτη και σίγουρα και αλλού, υποδεχόμαστε  χιλιάδες νεαρά άτομα και τα οδηγούμε στην υπερκατανάλωση σε αλκοόλ!
  • Την Ελλάδα δεν την ενδιαφέρει πόσα εκατομμύρια τουρίστες την επισκέπτοντι μόνο. Μας ενδιαφέρει βασικά το πόσα κατά μέσον όρο ευρώ ξοδεύουν όλοι αυτοί στην χώρας μας, μένοντας και ευχαριστημένοι. Αυτό μα ενδιαφέρει. Γι' αυτό και χρειάζονται και μέτρα σοβαρά προφύλαξης από  μελλοντικές  οικονομικές καταστροφές.
  • Κλείνοντας, σίγουρα δεν εννοώ πως όλα μπορούν να γίνουν και εύκολα και γρήγορα. Σημασία έχει να μην χάνουμε χρόνο, να ορίσουμε τους στόχους μας, να οργανωθούμε σε ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο και να  ακολουθήσουμε την σωστή πορεία  με ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
  • Θέληση, επιμονή και υπομονή να υπάρχει!     Χωρίς κομματικά  προβλήματα. Με κατανόηση και συναίνεση στο ουσιαστικό Εθνικό Συμφέρον. Αυτό θα πει Πατριωτισμός!