Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Τεράστια Οικονομική Κρίση και Μηδενιστική Νοοτροπία!....

Δεν μας φτάνει  η φουρτούνα στην οποία έχουμε  κυριολεκτικά  βυθιστεί, έχουμε και την πολυτέλεια σαν ξερόλες που είμαστε να  συμπεριφερόμαστε με τον χειρότερο για όλους μας τρόπο.
Είναι περιττό να τονίσω την τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα πολιτικών μας, οι οποίοι και με στόχο μόνο τον Απόλυτο Κομματισμό και την αποφυγή του Πολιτικού Κόστους, οδήγησαν μέχρι εδώ που οδηγηθήκαμε. Και πιάσαμε Πάτο! Κατά δική τους ομολογία. Όταν όμως πιάσεις Πάτο, το μόνο που σου μένει είναι  να συγκρατηθείς και να βάλεις να δουλέψει η όποια λογική έχει απομείνει.
Δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για εξυπνάδες. Ο μόνος χρόνος που σου μένει είναι να  φροντίσεις να τον αξιοποιήσεις κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο.
Το τεράστιο πρόβλημα της χώρας μας, δεν είναι ούτε Μπλέ, ούτε Πράσινο ούτε Κόκκινο. Έχει δυστυχώς χρώματα του ουράνιου τόξου! Με αναλογική βέβαια ευθύνη για το κάθε χρώμα.Η  τεράστια ευθύνη στο Μπλε και στο Πράσινο!
Με εξαίρεση τους  έχοντες και κατέχοντες (πάντα αναλογικά), από τους υπόλοιπους, δεν πρέπει να γίνει καμμία  περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη. Αυτό συμβαίνει άλλωστε καθημερινά με την αύξηση βασικών τιμών σε  βασικά είδη (παρ' όλο που υποτίθεται πως λόγω μείωσης της ζήτησης, θα έπρεπε αυτές να μειώνονται. Αλλά όλα τα ανάποδα συμβαίνουν σε αυτή την άμοιρη πραγματικά χώρα. Ότι του λείπει του καθενός το προσθέτει στην τιμή του προϊόντος του και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μένουν με ανοιχτό το στόμα σαν χαζοί στοοικονομικό ξεκοίλιασμά τους. Αφήστε τους ανέργους......
Όσο υπάρχει μπαμπάς και μαμά .........ζούνε....Για τους άλλους τους μοναχικούς και τους οικογενειάρχες........μάλλον θα πρέπει να  πορευτούν μετανάστες πάλι....όπου φύγει ...φύγει...
Αυτή είναι η Αλήθεια!
Εάν λοιπόν  η όποια κυβέρνηση αισθάνεται πως ήρθε η ώρα να σώσει πραγματικά την Ελλάδα.........ήρθε η ώρα των γρήγορων αποφάσεων και τομών.
Χωρίς πολλές  διαβουλεύσεις (αυτή η τάση είναι ξένη προς την φύση  του "Ελληνάρα"! 'Ετσι αποκαλώ τον "αρουραίο" που με  κομπίνες παράνομες συνεργασίες και λαδώματα, εδώ και χρόνια "ρούφηξε" κυριολεκτικά το αίμα αυτού του τόπου!)
Ήταν το  "σαίνι" της Κοινωνίας! Με κίνδυνο (που μάλλον δεν τον γλυτώσαμε) να γίνει Πρότυπο στην Κοινωνία μας.
Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει τώρα να πληρώσουν το μάρμαρο. Αν συνεχίσει η Ατιμωρησία ο στόχος για  συμμάζεμα του Κράτους δεν θα πετύχει. Πρέπει ο κάθε πολίτης να αισθανθεί στο πετσί του πως στο Κράτος αυτό  οι Νόμοι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ! Και λειτουργούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ειδικά εκεί όπου η Εξουσία δεν είναι Διάφανη.
Μόνο έτσι  οι ξένοι που μας λοιδωρούν τώρα, θα μας εκτιμήσουν.
Και αυτοί δεν είναι καλύτεροι από εμάς. Σε  αυτούς οι νόμοι  είναι Παρόντες!
Ανοιχτοί λοιπόν οι δρόμοι. Κάτω τα χέρια από  παράλογες αυτήν την  στιγμή απαιτήσεις.
Υπομονή και  αιτιάσεις και συζητήσεις (πολλές φορές δίκαιες) μέσα από πραγματική Δημοκρατία.
Όσο για τους πολιτικούς, πρέπει τώρα ν' αλλάξουν ρότα!
Η Διακυβέρνηση μιας χώρας είναι Λειτούργημα και όχι  απλό επάγγελμα. Είτε ανήκουν στην Κυβέρνηση είτε στην όποια Αντιπολίτευση.
Μήπως και σωθούμε..Τίποτα παραπάνω ........