Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η Κίνα άρχισε να κινείται για το κλίμα! Εμείς με τον Ήλιο μας και τους Ανέμους μας ξάπλα στις παραλίες!

Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από νερό, οπότε είναι λογικό να αξιοποιηθεί για τη συλλογή ενέργειας. Υπεράκτιες ανεμογεννήτριες λειτουργούν ήδη τόσο στις αβαθείς όσο και στις βαθιές θάλασσες σε όλο τον κόσμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί εκτεταμένα η συλλογή της ηλιακής ενέργειας.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό “αγρόκτημα” στην Κίνα!
Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα, με την πρόσφατη αποκάλυψη του μεγαλύτερου πλωτού ηλιακού “αγροκτήματος” στην κεντρική επαρχία Anhui της Κίνας. Αποτελείται από 160.000 πάνελ τα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω σε μια λίμνη που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση ενός ορυχείου άνθρακα.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό “αγρόκτημα” στην Κίνα!
Η Κίνα έχει ήδη κάνει πολλά βήματα σε καθαρές πηγές ενέργειας και τώρα έχει την ευκαιρία να αναλάβει ηγετική θέση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
perierga.gr - Το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό “αγρόκτημα” στην Κίνα!
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Τι βάσεις μάς ζητάνε οι Αμερικανοί και τι ζητάμε εμείς ως ανταλλάγματα

Τι βάσεις μάς ζητάνε οι Αμερικανοί και τι ζητάμε εμείς ως ανταλλάγματα

986
 
Τη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας επιθυμούν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Όπως σημειώνεται, τον προηγούμενο καιρό είχαν λάβει χώρα συχνές συνεκπαιδεύσεις αμερικανικών και ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως όλο και λιγότερες αποστολές Αμερικανών καταδρομέων σε περιοχές όπως η Συρία γίνονται από το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), ενώ δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο.
Το Καστέλλι ενδιαφέρει τους Αμερικανούς κυρίως για τη στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones- UAV).
Αν και τέτοιο αίτημα είχε διατυπωθεί παλαιότερα και είχε απορριφθεί (επί κυβερνήσεως Σαμαρά), σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ τώρα γίνονται προσπάθειες να συνδεθεί το ζήτημα σύνδεσης του αιτήματος αυτού με την παραχώρηση, μεταξύ άλλων, με μακροχρόνια μίσθωση (leasing) UAV, που θα καλύψουν τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης, μοντέλο που προκρίνεται από το ΓΕΕΘΑ και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», επίσης, η Αθήνα ζητά από τις ΗΠΑ την προμήθεια δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο. Τα αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke» προς το παρόν δεν αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ, για πολιτικούς και εν μέρει οικονομικούς λόγους.
Το TRIBUNE συμπληρώνει ότι δεν ζητά μόνο αυτά η Ελλάδα, είναι και άλλα…

H παράλογη φιλοδοξία οδηγεί σε παραλογισμούς!......

Η Τουρκία ετοιμάζεται να καταλάβει στρατιωτικά το Κατάρ και να το κάνει προτεκτοράτο

Να μετατρέψουν το Κατάρ σε προτεκτοράτο τους επιχειρούν οι Τούρκοι, με μια άκρως παρακινδυνευμένη κίνηση να στείλουν 5.000 Τούρκους στρατιώτες και χωροφύλακες στο Κατάρ.
Το Κατάρ, αυτή η άγονη χερσόνησος – πόλη κράτος στον Περσικό Κόλπο, είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων.
«Καταλαμβάνοντας» η Τουρκία το Κατάρ θεωρεί ότι βρίσκεται ένα βήμα εγγύτερα στα σχέδια της για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά υπολογίζει δίχως τους ξενοδόχους, δηλαδή τη Σαουδική Αραβία, που δεν εκχωρεί σε κανέναν την ηγεμονική της θέση ως «αφεντικό» των Αράβων της Μέσης Ανατολής (εκτός Αιγύπτου), και τις ΗΠΑ που δεν εκχωρούν σε κανέναν τον παραμικρό έλεγχο των ενεργειακών πηγών του πλανήτη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να μεταφέρει στρατεύματα στη βάση στο Κατάρ, επειδή, όπως λέει, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ασφάλειας του συμμάχου της, μετά την απόφαση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων γειτονικών προς αυτό χωρών.
Ο Τσαβούσογλου, είχε το Σάββατο σε συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, του Μπαχρέιν, σεΐχη Χαλίντ Μπιν Αχμέντ Αλ Χαλίφα, όπου τόνισε ότι ο στόχος του τουρκικού κράτους είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον Κόλπο, προσθέτοντας ότι δεν απευθύνεται σε καμία χώρα του Κόλπου ξεχωριστά.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει το Κατάρ και θα διατηρήσει συγχρόνως καλές σχέσεις με τις άλλες χώρες του Κόλπου, αλλά προς το παρόν δεν επέκρινε άμεσα τη Σαουδική Αραβία.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος τη Δευτέρα με μια συντονισμένη ενέργεια έκοψαν όλους τους δεσμούς τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και συγκεκριμένα τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την οργάνωση Ισλαμικό κράτος.
Να σημειωθεί εδώ ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν την εγκατάσταση 5.000 Τούρκων στρατιωτών στο Κατάρ, διότι αυτό θα μετατρέψει το πλούσιο εμιράτο σε τουρκικό προτεκτοράτο, ενώ υπό τουρκική προστασία θα συνεχίσει να είναι ο χρηματοδότης του παγκόσμιου τζιχαντισμού.
Η Τουρκία πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί ανοιχτά από τον δυτικό κόσμο ως μια περιφερειακή δύναμη αστάθειας και αναλόγως να βρεθούν και οι τρόποι επίλυσης του τουρκικού προβλήματος.