Όπως τόνισε ο αξιωματούχος, "υπάρχει συμφωνία να παρουσιάσουμε ενωμένο μέτωπο στους Έλληνες", και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες αξιωματούχους ήταν ακόμη ασαφές, όπως και το εάν η Αθήνα θα δεχόταν τις προτάσεις.
"Θα δούμε τι θα βγει από αυτό (τη συνάντηση)", δήλωσε.
Όπως σχολιάζει το Reuters, μια ενωμένη στάση μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ είναι σημαντική, διότι διαφωνούν για μήνες σχετικά με το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα πρέπει να εμφανίσει η Ελλάδα το 2018 και να διατηρήσει για χρόνια μετά, καθώς και για το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε από χθες το πρακτορείο Bloomberg το πακέτο των προληπτικών μέτρων μπορεί να φτάσει έως τα 3,6 δισ. ευρώ (έως το 2% του ΑΕΠ) αντί για 4,5 δισ. ευρώ μέτρα (2,5% του ΑΕΠ) που ζητά το ΔΝΤ.
Πρωτογενή πλεονάσματα στο τραπέζι και όχι χρέος 
Για την ατζέντα των σημερινών επαφών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ενημέρωσε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, μιλώντας στη Χάγη.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι το μέγεθος του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος βρίσκεται στο "τραπέζι" των σημερινών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ενώ ξεκαθάρισε ότι "οι σημερινές συζητήσεις δεν αφορούν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Dijsselbloem, μιλώντας στη Χάγη, επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση των βασικών παραγόντων στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί, αλλά απέρριψε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης βρίσκεται σε κρίση.
Παράλληλα επισήμανε ότι "οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά καθυστερούν".
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αποδόσεις  ομολόγων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες 24 ώρες, εν μέσω φόβων ότι η διαφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα θα αποδειχθεί δύσκολο να επιλυθεί.
Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ του Γ. Ντάισελμπλουμ, των εκπροσώπων των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και του Έλληνα υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου,  ο οποίος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη διαπραγμάτευση για την ελληνική αξιολόγηση.