Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!!....


SYNC BLOGS


  • 1)Σε πολύ πρόσφατη ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε περίπου: "Για πολλά χρόνια ανεχτήκαμε  τις πολυδάπανες ΔΕΚΟ"! Ο πολίτης απαντάει: φαντάζομαι πως Οι κυβερνώντες ανέκαθεν ανέχονταν όλο αυτό το ανοικοκύρευτο και ασυμμάζευτο, όπως πια αντιλαμβανόμαστε όλοι μας κατασκεύασμα. Και αυτό έγινε (όπως και το μεγαλύτερο μέρος του  γιγαντιαίου και αντιπαραγωγικού Κράτους), με σκοπό την ψηφοθηρία! Άρα δεν ανεχτήκαμε τίποτα οι πολίτες και  την πλήρη ευθύνη την φέρνουν, οι εκάστοτε που εκυβέρνησαν αυτόν τον τόπο.
  • 2)Για πρώτη φορά ( και το επικροτώ) Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε  υποθαλάσσιες η επίγειες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια με έξαρση τελευταία, το τι γράφτηκε και το τι ανεφέρθηκε για τέτοια άκρως σοβαρά προβλήματα  (η λύση των οποίων θα έβγαζε την Ελλάδα από την δυσχερή σημερινή της θέση)δεν λέγεται. Η αναφορά του Πρωθυπουργού, ακούστηκε με πολύ ικανοποίηση, διότι πολύ απλά, χωρίς υπεύθυνη αναφορά όλα τα ανωτέρω, μέσα μας θεωρούνταν ως φήμες! Τώρα όμως παράλληλα δημιουργείται και το καίριο ερώτημα: Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις με ποιο δικαίωμα, δεν κοινοποιούσαν τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα, οι λύσεις των οποίων θα ανακούφιζε την χώρα;.... 
  • Είναι  τελείως διαφορετικό πράγμα, να  βουλιάζεις οικονομικά αλλά να διαβλέπονται  ανακουφιστικές λύσεις στο πρόβλημα και άλλο πράγμα να αισθάνεσαι αιχμάλωτος καταστάσεων για τις οποίες ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ φταίνε εκείνοι όσοι διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας και επί πλέον, όλοι αυτοί να καλύπτονται από τον επαίσχυντο νόμο "περί Ασυλίας των Βουλευτών! Και εσύ να μην αισθάνεσαι πως υπάρχει  λύση Εκείνο για το οποίο εγώ προβληματίζομαι παρ' όλη την αναφορά του Πρωθυπουργού, είναι εάν μπορεί κάποιος από την υπεύθυνη σημερινή Κυβέρνηση (γιατί  από αυτές του παρελθόντος, είναι φανερό πως είναι περιττό να ζητούμε αφού ποτέ τους δεν αναφέρθηκαν) να με βεβαιώσει, πως παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με το κυνήγημα της Φοροδιαφυγής και Εισφοροδιαφυγής, με την σμίκρυνση του Κράτους, με αποτέλεσμα η Ανεργία να φουντώσει επικίνδυνα, εάν γίνεται και ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!
  • Εάν έχω μία απάντηση θετική τότε αλλάζει ο ψυχισμός μου! Μόνο έτσι θα μπορέσω να  πολεμήσω την αγωνία μου, για το μέλλον των παιδιών μου και των εγγονών μου!
  • Και επί πλέον εννοείται, πως  το Κράτος θα πράξει το χρεός του να τιμωρήσει  παραδειγματικά εκείνους οι οποίοι "δεν γλύψανε το δάχτυλο" αλλά κλέψανε όλο το βάζο με το μέλι! Αυτά επιθυμώ για να αισθάνομαι την πλήρη Διαφάνεια και την Επιβολή των  ΝΟΜΩΝ!
  • Μερικοί από τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ ν' αλλάξουν το ταχύτερον δυνατόν!....