Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα Γιορτής;.......



 Πολλούς  αναγνώστες σίγουρα θα  τους ενοχλήσουν τα παρακάτω γραφόμενά μου. Ότι γράφω όμως πάντα εκφράζει τις απόλυτες προσωπικές μου απόψεις και δεν έχω καμιά στόχευση στο να «χαϊδεύω» αυτιά κανενός. Η ηλικία μου σήμερα, δεν μου επιτρέπει να λέω η να γράφω κάτι που δεν το πιστεύω, η δεν το καταλαβαίνω. Και στην περίπτωση αυτή, δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που τιμάμε όλους εκείνους που έχασαν την Ζωή τους, πείνασαν η έχασαν αγαπημένα πρόσωπα στην διάρκεια της Κατοχής. Κατά την δική μου άποψη, η 28η Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας μεγάλης καταστροφής του Κράτους μας! Και δεν καταλαβαίνω από πολύ μικρός, το γιατί γιορτάζουμε με τυμπανοκρουσίες και παρελάσεις τον ερχομό της Κατοχής! Πρώτα γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει τώρα η υπήρχε κανένας τότε, που να πίστευε, πως θα νικούσαμε την τότε πανίσχυρη στρατιά του εγκληματία Χίτλερ. Ναι σίγουρα το «Όχι», ήταν η λεβέντικη απάντηση της πατρίδας μας. Είναι άλλο αυτό και άλλο το να στεκόμαστε μόνο σε αυτό. Άλλωστε δεν νομίζω πως τα περισσότερα κράτη είπαν «Ναι»! Στην συνέχεια η δυστυχία έπνιξε την χώρα η οποία πέρασε σε όλη την διάρκεια της Κατοχής την δυστυχία και τον πόνο στην μεγαλύτερη δυνατή έντασή τους. Τα θύματα πολλά! Οι εκβιασμοί ατέλειωτοι! Το χαμένο βιός των περισσότερων νοικοκυραίων, που εκβιάστηκαν από αρκετούς εκμεταλλευτές Έλληνες, οι οποίοι αυτήν την καταραμένη ώρα, στόχευσαν να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους με εγκληματικό τρόπο, όπως είναι η ανταλλαγή ενός δοχείου ελαιολάδου με  ένα σπίτι ολόκληρο. Είναι λοιπόν η περίοδος, μία μαύρη περίοδος της Πατρίδας μας, που άρχισε με την 28η Οκτωβρίου! Είναι μία ημέρα  μεγάλου πένθους! Ημέρα που θα πρέπει να τιμήσουμε τους νεκρούς μας  μ’ ευλάβεια! Ημέρα ευκαιρία να δείξουμε και να μάθουνε οι νέοι μας, το τι πραγματικά έγινε εκείνη την καταραμένη εποχή!
Τελικά είναι Μνημόσυνο Τιμής και Σεβασμού από ολόκληρο τον Λαό. Είναι μία ημέρα Σκέψης και Θλίψης!....Είναι μία Μαύρη ημέρα!.....
Αντίθετα η 25η Μαρτίου, είναι μία ημέρα πραγματικής Γιορτής! Είναι η επέτειος της αρχής της απελευθέρωσης   της Πατρίδας μας από την Τουρκοκρατία των τετρακοσίων χρόνων.
Εδώ γιορτάζουμε με όλη την έντασή μας! Εδώ ανασάναμε! Στις 28 του Οκτώβρη, χάσαμε την ανάσα μας.
Και σήμερα παρατηρώ και λυπάμαι πολύ γι ‘αυτό που βλέπω. Να προσπαθούν ακόμα και σε τέτοιες πολύ σοβαρές επετείους της Πατρίδας μας, να διακριθούν με διάφορες κομματικές δηλώσεις, παριστάνοντας το ένα κόμμα, πιο πατριωτικό από τα υπόλοιπα! Σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα, δεν ενωνόμαστε ούτε στην θύμηση των μεγάλων καταστροφών μας! Αυτό είναι το χειρότερο! Απόδειξη αυτού είναι και η μεγάλη απόσταση του Λαού από τις παρελάσεις, για τον φόβο δυσάρεστων γεγονότων!.....Αυτά όλα τα βλέπουν οι νέοι μας και να είμαστε σίγουροι, πως όλα τα καταλαβαίνουν. Που σημαίνει πως διαμορφώνουν μία εικόνα για την Πατρίδα τους πολύ άσχημη. Στο μέλλον εάν συνεχίσουμε έτσι, θα δούμε πολύ χειρότερες συμπεριφορές απείθειας και παρανομίας, που θα είναι το αυτονόητο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της γενιάς μου αλλά και των νεώτερων…….
Μόνο η Ενότητα, ο Σεβασμός στους Νόμους, η Εφαρμογή των Νόμων (για όλους και όχι επιλεκτικά) και το τέλος της Ατιμωρησίας των όποιων ενόχων θα φέρουν την χώρα μας στο ύψος εκείνο το ανάλογο με τον Πολιτισμό μας που κουβαλάμε στο παρελθόν μας, χωρίς όμως  ούτε να τον τηρούμε , αλλά ούτε και να τον αυξάνουμε,,,
Θα φερθούμε ποτέ έτσι;…………………….