Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!..




SYNC BLOGS




Πριν αναφερθώ παρακάτω, για θέματα η προβλήματα, που συνεχίζουν να μας ταλανίζουν, εκτός των άλλων και ψυχολογικά με το ανυπόφορο αίσθημα της απαισιοδοξίας, είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω τα εξής: Το «Σερφάρισμα Ζωής», δεν έχει ούτε δικές του, αλλά ούτε και συνεργαζόμενες πηγές ενημέρωσης. Ότι αναφέρεται και κρίνεται, προέρχεται από την κοινή ενημέρωση που έχομε όλοι μας από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον τύπο. Εάν τώρα ορισμένα πολλά η λίγα θέματα και προβλήματα, μας τα προσφέρουν ψευδώς η διογκωμένα, ορισμένα Μέσα, αυτό είναι κάτι που ο καθένας θα κρίνει και από την προσωπική του εμπειρία Ζωής σε αυτόν τον τόπο. Γι' αυτό τον λόγο το «Σερφάρισμα Ζωής» προσπαθεί μέσα από την ανάδειξη καθημερινών προβλημάτων της Κοινωνίας, να κινηθεί σε πλαίσια απλά, όπου δηλαδή τα προβλήματα είναι οφθαλμοφανή θα λέγαμε…… Και  αρχίζω…..
Με καταιγιστικές σχεδόν διαδικασίες, ολοκληρώθηκε σχεδόν όλο το επίπονο πάζλ του 2ου πακέτου στήριξης και εκείνο, που ακόμα μένει, είναι να τελειώσει και η συμφωνία για το περιβόητο PSI, το λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου. Και εκεί που οι καινούργιοι διαρθρωτικοί νόμοι ψηφίζονται κατά ομάδας πια και με την ταχύτητα του φωτός, ακούμε κάτι πράγματα, που μας τρελαίνουν!.....
Σήμερα διαβάζω στον τύπο πως, η Εφορία δημεύει καταθέσεις πολιτών, σε εκείνους οι οποίοι  της χρεωστούν χωρίς να έχουν πληρώσει ποσά από 4000 ευρώ και πάνω…..Με στόχο να μαζευτούν 4 δις ευρώ!
Η ερώτηση που με καίει, είναι: Μα αυτή η κίνηση, δεν έπρεπε να γίνει απ’ την αρχή; Τότε δηλαδή που ξύπνησαν απότομα (αλλά πολύ αργά)…έτσι ώστε ν’ αρχίζουν να μαζεύονται τα πιο σίγουρα χρήματα, αφού υπήρχαν στις καταθέσεις;
Η περίπτωση Λαυρεντιάδη, (εάν όλα που ελέχθησαν είναι ακριβή), γιατί δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία, όταν σήμερα μαθαίνομε, πως διαθέτει καταθέσεις 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ;…..
Πότε επιτέλους θα οργανωθούν τα fast-track οικονομικά δικαστήρια, έτσι ώστε οι υποθέσεις να προχωρούν πολύ πιο  γρήγορα;…..Υπάρχει η βούληση;….η μήπως πάλι «κολλάμε», γιατί ίσως χάσουμε την οικονομική μας η κομματική μας υποστήριξη, από μεγαλοεπιχειρηματίες;…….
Άκουσα για μία δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και πραγματικά ανατρίχιασα! Σε κάποια ερώτηση δημοσιογράφων η συνέντευξη, είπε το εξής απίστευτο! «Η Νέα Δημοκρατία υπέγραψε με αίμα την συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ!»...Η ερμηνεία  της δήλωσης αυτής στην διάθεσή σας! ….Όσο για το αίμα, που ανέφερε, υποθέτω  πως εννοεί τους βουλευτές που έχασε. Άλλο αίμα δεν έχασε. Το πραγματικό αίμα το έχασε και το χάνει καθημερινά ο Λαός, ο οποίος πληρώνει την Ανικανότητα και την Ανευθυνότητα όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων, από τότε που η χώρα αυτή απεφάσισε να γίνει Κράτος. Οι πολιτικοί μας, γνώριζαν τα πάντα εκτός από το να κρατάνε το Ταμείο της Χώρας ζωντανό! Σιγά-σιγά και όλο περισσότερο, χωρίς μακρόπνοα σχέδια υποδομής, άρχιζαν να δανείζονται, για να καλύψουν η να διατηρήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους στους ψηφοφόρους τους. Εκτός ολίγων σοβαρών επιχειρηματιών και βιομηχάνων, όλοι οι άλλοι ζήσαμε σε μία Ανάπτυξη Φούσκα! Και τώρα που έσκασε, προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας!
Γιατί μόλις τώρα μιλάνε πιο καθαρά για τα Πετρέλαια, το Αέριο και άλλες Ανανεώσιμες  πηγές Ενέργειας….ενώ τόσα χρόνια και με τόσα προβλήματα δεν έβγαινε ούτε αχ από κανένα πολιτικό;…..Αυτονόητα ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!!!!!...
Και πάμε στο τραγικό επίδομα Ανεργίας! Το οποίο και πάλι μειώνεται! Εγώ όλους τους ανέργους τους σκέπτομαι. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι για όλα τα χρόνια της εργασιακής τους ζωής δουλεύουν σχεδόν γενικά τον μισό χρόνο! Με πρώτους τους ηθοποιούς και δεύτερους τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί. Το αντιλαμβάνονται όλοι. Ούτε τα θέατρα, μπορούν να δώσουν δουλειά σε όλους, αλλά και αυτά που λειτουργούν, δεν αντέχουν στον χρόνο τα περισσότερα. Όσο για τον Τουρισμό μας, το μεγαλύτερο κομμάτι του, δραστηριοποιείται μόνο εποχικά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Πολύ φοβούμαι πως στην λήψη τέτοιων αποφάσεων, κερδίζουν την παράσταση οικονομολόγοι κατ’άλλους πολιτικοί «λογισταράδες» οι οποίοι και οδηγούν τις επιτροπές κατά την κρίση τους και μ’ ευκολία. Αφού ψάξουν ποια ποσά και από που τους βολεύει και αμέσως αφού τα προτείνουν και τους πείσουν, όλους τους άλλους, που έχουν ζαλιστεί από τα συνεχόμενα νούμερα τα «κόβουν»!. Χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη ΚΑΘΟΛΟΥ τον Ανθρώπινο παράγοντα! Αλλά και τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ αυτού από τον οποίο κόβουν σταγόνα Ζωής!
Ακούσαμε πως εμείς οι άνδρες, θα πρέπει, εάν θέλουμε μετά τον θάνατό μας, η σύζυγος να συνεχίζει να λαμβάνει το επικουρικό της σύνταξης μας, θα πρέπει να το δηλώσουμε εγκαίρως  ώστε, να προβούν σε μείωσή του τώρα για να συνεχίσουν να το δώσουν μετά! Αλλιώς θα της το κόψουν! Ναι καλώς καταλάβατε!.....
Αυτός που το σκέφτηκε αυτό, αλλά και όσοι άλλοι το αποδέχτηκαν, καλά θα έκαναν εάν πρώτα κανόνιζαν να παίρνουν μία σύνταξη και όχι δυο και τρεις! Και  τώρα έρ χομαι να χαιρετίσω, την προσπάθεια των αγροτών παραγωγών, να διαθέσουν τα προϊόντα τους, απ' ευθείας στον καταναλωτή χωρίς τους ενδιάμεσους εμπόρους! Και η αρχή της προσπάθειας γίνεται με τις πατάτες! Αυτή η κίνηση, η οποία και σίγουρα χρειάζεται μία καλή νοικοκυρεμένη οργάνωση (εταιρείες αγροτών κατά περιοχή), θα στηριχθεί απόλυτα καλά, εάν στην Νοοτροπία μας μπει για τα καλά, η έννοια και δύναμη της Ενότητας, της Πειθαρχίας. Η έννοια του Εμείς!...Αυτή η κίνηση εάν πετύχει, θα γίνει ένα πραγματικό τσουνάμι για  πολλά αγροτικά και κτηνοτροφικά αλλά και άλλα πολλά και διάφορα προϊόντα. Δεν θέλει βιασύνες και προχειρότητες. Θέλει ΟΡΓΑΝΩΣΗ! .....Αυτή η υπερπροσπάθεια, εάν γίνει σωστά, θα δικαιώσει πρώτα τους παραγωγούς, οι οποίοι και θα ορίζουν πλέον από κοινού την τιμή πώλησης της παραγωγής του, χωρίς να εκβιάζεται από κανένα ενδιάμεσο. Από την άλλη οι καταναλωτές, θα απολαμβάνουν τιμές πιο προσιτές. Μόνο ένας κίνδυνος υπάρχει.....Να μην  αποφασίσουν οι παραγωγοί, ν' αντικαταστήσουν στις τιμές τους ενδιάμεσους εμπόρους! Ακραίο...αλλά  και  δυνατό να γίνει.......
Ας οργανωθούνε λοιπόν  οι παραγωγοί πατάτας, οι οποίοι και πρωτοστατούν στην προσπάθεια και ας βάλουν πρώτο στόχο να προμηθεύσουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σαιζόν, όπου δίνονται καθημερινά  εκατοντάδες χιλιάδες γεύματα η  δείπνα. Δεύτερος στόχος τα σούπερ- μάρκετ και βέβαια όλα τα άλλα σημεία πώλησης..Καλή επιτυχία στην μεγάλη Δικαίωση των Αγροτών και Κτηνοτρόφων μας.
Και ερχόμαστε στις πολυαναμενόμενες εκλογές! Ακούω και τρελαίνομαι! Ακούω πολιτικούς να μιλάνε για στόχους αυτοδύναμης κυβέρνησης και τα χάνω!....Αρκετοί βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων συμπεριφέρονται σαν να μην έγινε τίποτα σε αυτόν τον τόπο! Άλλοι πηδάνε από τραίνα και μετά μυξοκλαίγοντας επανέρχονται! Άλλοι αλλάζουν κόμματα τελείως διαφορετικής νοοτροπίας! Και όλοι τους ΞΕΧΝΑΝΕ! Ξεχνάνε πως εκείνος που  δεν θα ξεχάσει για πάρα πολύ καιρό, είναι ο Λαός! Γι’ αυτό προβλέπω πολλούς να μην ξαναπερνούν την είσοδο της Βουλής! Βλέπω όμως και  απλωμένη σε 4 σημεία την Αριστερά και πάλι τρελαίνομαι! Αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ο καθένας πάει για πάρτη του! Είναι σαν να μην θέλουν να πάρουν την ευθύνη!....Κάποια στιγμή όμως, εάν  πιστεύουμε στα προγράμματά μας, Πρέπει και να τα εξηγήσουμε επαρκώς! Το «βλέπουμε και κάνουμε», για την Ελλάδα πέθανε!
Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σκληρό και επώδυνο (αφού τώρα δεν μπορούμε άλλο να πράξουμε). Χρειαζόμαστε Σύμπνοια, Συναίνεση, Σκληρή Δουλειά, Ατσάλινη Ενότητα! Είναι η σημερινή συγκυρία τέτοια! Για να μπει το Κράτος σε μία σειρά. Έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, ν’ αποκατασταθούν όλες οι αδικίες, που έγιναν από τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους. Και όταν γίνουν όλα αυτά, τότε η κάθε  εκλεγμένη Κυβέρνηση, όταν λήγει η θητεία της, να κρίνεται από το οικονομικό αποτέλεσμα. Από το επίπεδο της Κοινωνικής Ασφάλειας, της Υγείας, της Ανεργίας! Αυτά και άλλα Πρέπει να είναι για τον Λαό τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει και όχι τα ωραία ξύλινα και παχιά λόγια!
Άρα το πρόβλημά μας δεν είναι οι εκλογές! Το πραγματικό μας πρόβλημα, είναι το τι θα γίνει μετά από αυτές τις εκλογές. Και κάνω εγώ τώρα την ερώτηση: Μήπως είναι πιο σοφό, να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η Κυβέρνηση το έργο της; Αλλάζοντας αρκετούς υπουργούς, με ανάλογους τεχνοκράτες και αφήνοντας τους πιο παραγωγικούς; Πάντα όμως με την σκέψη να μειώσουν τον μεγάλο τους αριθμό!...Λέω εγώ………….
 Και τώρα  μία  απάντηση στον κ. Ρέσλερ (Υπ.Οικον.Γερμανίας), ο οποίος εξ' αρχής,  δήθεν ευγενικός, απευθυνόταν στην Ελλάδα με μία απαίσια ενοχλητική Ειρωνεία! 
Κύριε Ρέσλερ, θα πρέπει να φροντίσετε να μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ, πως όταν απευθύνεσθε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα, την οποία  επιβάλλατε κατοχή, με τεράστιες ζημιές θανάτους και άλλες πολύ σοβαρές συνέπειες. Δεν φταίει καθόλου ο Γερμανικός Λαός σήμερα γενικά. Φταίτε κάτι πρόσωπα σαν και εσάς, τα οποία νομίζουμε πως θέλετε να μας θυμίσετε το 4ο Ράϊχ!Είμαστε η χώρα που εξ' αιτίας σας είχαμε τα περισσότερα θύματα πολέμου, από όλες τις άλλες χώρες (με αναλογία πληθυσμών), που έλαβαν μέρος στον πόλεμο αυτόν. Γι' αυτό γλυκάνετε τον τρόπο σας με πιο πειστικό τρόπο!
Εάν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε, φροντίσετε να θυμάστε πως η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα τις Αποζημιώσεις Πολέμου. Αλλού τις δώσατε. Σε εμάς γιατί;...