Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!....


SYNC BLOGS


Εκείνο που διαπιστώνει καθημερινά ένας πολίτης είναι, πως στις περισσότερες επαφές του με το Δημόσιο, είναι μία  φανερή ΑΠΟΥΣΙΑ διάθεσης για εξυπηρέτηση από μερικούς υπαλλήλους και το χειρότερο από τους Προϊσταμένους γενικών η διαφόρων υπηρεσιών. Όλοι μας γνωρίζουμε, πως αυτήν την ώρα βάλλονται (μισθολογικά)οι υπάλληλοι του Δημοσίου σε αρκετές περιπτώσεις αδίκως όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους πολίτες. Οι εκάστοτε πολιτικοί, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της μη παραγωγικότητας του Κράτους. Σήμερα όλοι πληρώνουμε την καταστροφική Πολιτική νοοτροπία γύρω από τον τρόπο  Δράσης, αυτού που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα, ως "Λειτούργημα"! Με αποτέλεσμα αυτό το "Λειτούργημα" να στοχεύει μόνο σε  εξασφάλιση ψήφων. Για  την  Παραγωγικότητα του Δημοσίου, όλοι οι εκάστοτε διοικούντες περιορίζονταν στην γιγάντωση του Κράτους, χωρίς Πρόγραμμα, Σχέδιο και το κυριότερο, χωρίς καμμία σκέψη για Οικονομία. "Ας τιναζόταν το Δημόσιο στον αέρα (όπως και έγινε τελικά) αρκεί εμείς να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε!"   Μέχρι που μας πέταξαν την αίτηση μας για νέο δάνειο στα μούτρα  και αμέσως το πλοίο άρχισε να βουλιάζει! Αυτό ακριβώς έγινε! Ούτε η Ε.Ε φταίει, ούτε η  "κακιά"  Γερμανία. Το  κακό μας το κεφάλι φταίει ! Και παρ' όλα αυτά εμείς ακάθεκτοι συνεχίζουμε...
Επισκέφτηκα  για την τακτοποίηση του ημιπαιθρίου μου και την Πολεοδομία και την Εφορία στην Γλυφάδα!  Όπου  ως γνωστόν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, για να προλάβουν (και λόγω οικονομικής αδυναμίας, πόλλοί καθυστερημένοι) να καταβάλλουν το δια Νόμου πλέον επιβαλλόμενο πρόστιμο.
Εκείνο που διαπίστωσα και στην μία περίπτωση και στην άλλη, πως  και ο προϊστάμενος της Πολεδομίας, αλλά και ο υπεύθυνος για τα ταμεία στην Εφορία, δεν ενίσχυσαν τα τμήματά τους εν όψει αυτής της έκτακτης  απασχόλησης. Με αποτέλεσμα ο νέος σε ηλικία ταμίας της Εφορίας μόνος του ν' αγωνίζεται υπεράνθρωπα να μας εξυπηρετήσει και μία υπάλληλος της Πολεοδομίας ν΄ασχολείται μόνη της με τις αιτήσεις για τακτοποίηση των δημοτών.
Αυτοί οι προϊστάμενοι ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ;..... Να γιατί το Δημόσιο μπαίνει πάντα στο στόχαστρο γενικά και αδικούνται και πολλοί υπάλληλοι, οι οποίοι όντως προσφέρουν. Εάν αυτά συνέβαιναν στον ιδιωτικό τομέα τι θα γινόταν;.........Εγώ δεν συμφωνώ με τις απολύσεις. Μόνο για τους αδιόρθωτους να ισχύουν. Αλλά το ότι καμμία ομάδα εργαζομένων δεν πρέπει να επαφίεται από μόνη της να δράσει, αλλά πάντα υπό την επίβλεψη (και αυτό για άμεση επίλυση προβλημάτων) των προϊσταμένων τους. 
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!  Η  ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΤΕΙ...........................