Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θέλει κανένας πραγματικά να «πέσουμε»;.στον γκρεμό;...



Εκεί που η σύνεση  και η  ακριβής αντίληψη για το που βρισκόμαστε, θα έπρεπε να ήταν  τα κύρια χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μας ( εννοούμε την κατάσταση της χώρας αυτό ακριβώς το χρονικό  διάστημα),  τελείως άλλες συμπεριφορές μας εκφράζουν.  Δεν υπάρχει καμία, μα απολύτως καμία αμφιβολία, πως μεγάλες  Κοινωνικές ομάδες υποφέρουν τρομερά στην δύσκολη καθημερινότητα. Υπάρχουν και πολλές πραγματικές ανάγκες, δίκαια αιτήματα και αφόρητες καταστάσεις.
Το  να  αναφερόμαστε  στην κύρια αιτία που μας έφερε, σε αυτήν την κατάσταση της ντόπιας μεγάλης Κρίσης, που συμπλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο και την σχεδόν Παγκόσμια Κρίση, αυτό είναι όχι μόνο δικαίωμά μας αλλά και καθήκον μας.
Ξεχνάνε όμως πολλοί,  κάτι πολύ ευνόητο. Ξεχνάνε, τους ήδη  εκατοντάδες χιλιάδων ανέργους και τα εκατομμύρια κακοπληρωμένων  εργαζομένων αλλά και συνταξιούχων. Η ερώτηση σε όλους αυτούς οι οποίοι,  παριστάνουν τους Ρομπέν των Δασών, είναι πως να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, ποιος είναι  εκείνος, ο οποίος θα διασφαλίσει  το κενό (κατά την διάρκεια της αδυναμίας του Κράτους), να  διαθέσει μισθούς και συντάξεις;  Και το ίδιο  πρόβλημα θα επεκταθεί και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε άμεσο χρόνο, λόγω της  νεκρής πλέον κίνησης στην Αγοράς. Η  οποία τώρα και  ψυχορραγεί….. ας φανταστούν  το μετά….. 
Πως  με προσοχή θα προσελκύσουμε επενδυτές, στην χώρα μας, όταν εκφράζεται με μεγάλη ευκολία,  αλλά και ανεύθυνα, μία  απέχθεια προς αυτούς;…τονίζοντας κάθε τόσο και λιγάκι πως  «η Ελλάς  ξεπουλιέται» με τον χειρότερο τρόπο;….
Έχομε πραγματικά συνειδητοποιήσει όλοι μας το μέγεθος της χώρας μας, την  αφόρητη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε και  πως ακριβώς τώρα που βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι, επιμένουμε να γράψουμε  στα παλιά μας τα παπούτσια, κράτη όπως η Γαλλία, η Γερμανία και άλλα;…..
ΕΧΟΥΜΕ  ΑΝΑΓΚΗ   ΑΠΟ  ΟΠΟΙΟΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΊ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! Αυτό μπορούμε να το κατανοήσουμε, η  θα διώχνουμε τα κρουαζιερόπλοια, θα καίμε τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, θα κλείνουμε τις Εθνικές Οδούς,  θα καταστρέφουμε (αρκετές φορές μέχρι τώρα) την Πλατεία Συντάγματος  και  θα καίμε και τις εγκαταστάσεις εταιρειών, οι οποίες νόμιμα με άδειες του Κράτους, προσπαθούν να λειτουργήσουν;…..Μήπως κανένας από εκείνους που συμμετείχαν, με τις κουκούλες, σκέφτηκε καθόλου την θέση των 1200  υπαλλήλων στο ορυχείο Χρυσού στις Σκουριές;….
Και τελικά τίθεται και το ερώτημα: Ποιος  θα πληρώνει όλες αυτές τις  ατέλειωτες καταστροφές;…..Σίγουρα  θα πρέπει όχι ο Λαός. Αλλά εκείνοι οι όποιοι  τις διαπράττουν. Το Κράτος πρέπει επιτέλους, να μπορεί να διαφυλάξει την περιουσία και την εργασία κάθε πολίτη. Το να πληρώνουν αδίκως  τα θύματα κάθε  ζημία, αυτό είναι  τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Μόνο εάν πλήρωναν οι ο όποιοι δράστες, τις ζημιές τους με το παραπάνω (γιατί η Εθνική ζημιά είναι πολλαπλάσια) αυτές θα είχαν μειωθεί. Άλλο πράγμα είναι  το  σεβαστό  δικαίωμα διαμαρτυρίας και τελείως άλλο, αυτό να μετατρέπεται σε  βία και καταστροφή  περιουσιών με όλα τα επακόλουθα!.
Επιτέλους ας συγκρατηθούμε! Με την ανεξέλεγκτη βία, κανένα μέρος δεν θα κερδίσει! Πουθενά η Αναρχία δεν έφερε Ευημερία!........