Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η Τ Ι Μ Ω Ρ Ι Α .........



SYNC BLOGS



Με την σύσταση της  νέας Κυβέρνησης, μετά από πολλές  επεισοδιακές  και ανεξήγητες «πολιτικές» συμπεριφορές (μέχρι να συγκροτηθεί), ο Λαός κράτησε την αναπνοή του. Έχει καταλάβει πια πως το έγκλημα που έχει γίνει στην χώρα (άσχετα από την  Παγκόσμια Οικονομική Κρίση), είναι τόσο μεγάλο που τώρα πια εύχεται να γίνει μόνο ένα θαύμα που θα την σώσει. Ο μέχρι τώρα  παροξυσμός για  κομματικό φανατισμό, έχει πια ξεθωριάσει. Τώρα μόνο το αποτέλεσμα μετράει. Το εάν δηλαδή  ΄Έλληνας πολίτης θα ξαναβρεί ένα ρυθμό τουλάχιστον υποφερτό για τους περισσότερους τουλάχιστον πολίτες. Οι οποίοι βιώνουν την πλήρη αβεβαιότητα, πληρώνοντας καθημερινά για λάθη τα οποία Ποτέ τους δεν είχαν ενημερωθεί. Για Διαφθορά, που είχε διαβρώσει το Σώμα του Κράτους σε τέτοιο βαθμό που το «σάπισε» κυριολεκτικά. Για κάποιος άλλους ( και φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοί), ζούσαν  μέσα σε ένα βιοτικό επίπεδο, που δεν τους Ανήκε  και  γι’ αυτό αυτοί σήμερα  μπορεί να εμπλέκονται μαζί με τους πραγματικούς «Αγανακτισμένους», αφού αρχίζουν και χάνουν σιγά-σιγά (μα πολύ σιγά) τα κατά την άποψή τους  «δικά» τους προνόμια .
Όλοι πια καταλάβαμε πως τώρα  Πρέπει να γίνουν τέτοιες αλλαγές και διορθώσεις σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα που θα έπρεπε να έχουν γίνει από πάρα πολλά χρόνια με Συνέπεια και Συνέχεια. Οι έννοιες όμως αυτές, δεν υπήρχαν στους περισσότερους   από τους πολιτικούς μας. Αυτοί είχαν διαλέξει τον δρόμο των πελατειακών σχέσεων, με σκοπό να  κρατάνε σε λειτουργία τα «μαγαζιά» τους ανοιχτά για προσωπικό τους όφελος. Αυτό ήταν το περίφημο «Λειτούργημά» τους. Και έτσι γενικά δημιουργήθηκε η σημερινή κατάσταση που στήριζε για πολλά χρόνια την ύπαρξη αυτής της χώρας, σε απαράδεκτα και επαναλαμβανόμενα δάνεια, αλλά και τοποθετήσεις Δημόσιου Πλούτου χωρίς σχεδιασμό, χωρίς αντίκρισμα. Το Χρέος  μεγάλωσε προκλητικά! Το Δημόσιο γιγαντώθηκε! Χωρίς πραγματική οργάνωση και Αξιοκρατία, με αποτέλεσμα να είναι  τελείως Αντιπαραγωγικό. Και το κυριότερο χωρίς  Ορίζοντα για ένα  ασφαλές Μέλλον. Και αισίως φτάσαμε εδώ σήμερα!
Η Ανεργία καταστρέφει τον Κοινωνικό Ιστό, η Αγορά  συρρικνώνεται επικίνδυνα! Δημόσιοι υπάλληλοι  οδηγούνται στην περίφημη «εφεύρεση» της εφεδρείας! Τα έσοδα του Κράτους μειώνονται!
Η Τρύπα δημιουργεί νέες Τρύπες!....
Τώρα αναγκαστικά βασιστήκαμε στην λύση μίας  περίεργα  συγκροτημένης Κυβέρνησης ας πούμε « Συναίνεσης» 3 κομμάτων. Τα οποία συμφώνησαν να συνεργαστούν για την λύση του  Εθνικού Προβλήματος…….
Και εκεί που περιμέναμε όλοι μας (προβληματισμένοι βέβαια για την λύση αυτή), να δούμε μία σοβαρή συνεργασία των μετεχόντων πολιτικών από τα 3 αυτά κόμματα, αντιλαμβανόμαστε πολύ γρήγορα, πως και τα 3 αυτά κόμματα, αρχίζουν πάλι να συμπεριφέρονται
μεταξύ τους, άλλοι παριστάνοντας την Κυβέρνηση, άλλοι την Αντιπολίτευση, άλλοι τονίζοντας δημόσια τις εσωκομματικές τους διαφορές! Προφανώς προσπαθώντας να οργανώσουν καταστάσεις για τις επερχόμενες Εκλογές!
Όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι δυνατόν να διορθώσεις καταστάσεις χρησιμοποιώντας τα ίδια άτομα τα οποία και συμμετείχαν στην δημιουργία του προβλήματος. Και εννοώ και το Πασόκ αλλά και την Νέα, νέα Δημοκρατία. Και το Λάος  βέβαια! Αφού και στα 3 κόμματα υπάρχουν στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί τελευταίων Κυβερνήσεων με την ανάλογη  βέβαια ευθύνη του καθενός στο τεράστιο πρόβλημα!
Αυτή η συμπεριφορά σημαίνει ξεκάθαρα, πως το Πολιτικό μας Σύστημα, είναι πλέον ένα  Ακατάλληλο  μείγμα πολιτικών, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να προσφέρουν απλά Τίποτα στο Εθνικό  μας Πρόβλημα. Και εάν υπάρχουν και μετρημένοι στα δάχτυλα υπουργοί οι οποίοι όντως δείχνουν να σκέπτονται υπεύθυνα, αυτοί «πνίγονται» και σαμποτάρονται από τους υπόλοιπους! Και ο επί κεφαλής  Πρωθυπουργός να αντιμετωπίζει Τεράστιο Πρόβλημα, μέσα στο ίδιο το Πρόβλημα. Πράγμα σίγουρα που το γνώριζε αφού δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη για μία τέτοια Κυβέρνηση. Εγώ εύχομαι να το μπορέσει! Αλλά δεν παύω να πιστεύω πως αυτό θα είναι ένας πραγματικός άθλος για τα Ελληνικά  μέχρι σήμερα δεδομένα. Ας του δώσουνε τουλάχιστο τον χρόνο για να γίνουν εκείνα για τα οποία συμφωνήσαμε να γίνουν. Και τα οποία δεν είναι επιλογή μας. Είναι πλέον  απαράβατη υποχρέωση του δανειζόμενου απέναντι  στον δανειστή!
Και ακούω  αρχηγό Κόμματος  να τονίζει πως  εάν επιλεγεί στις επερχόμενες εκλογές από τον Λαό με άνεση….τότε θα διορθώσει ορισμένους λανθασμένους όρους της Συμφωνίας και θα μειώσει την Φορολογία και τα λοιπά  κ.λ.π.
Και πως αυτό του το επιβάλλει η Αξιοπρέπεια της Πατρίδας αλλά και η δική του. Πολύ θα ήθελα να ερωτήσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για το που βρισκόταν η Αξιοπρέπεια της χώρας αλλά και η δική του, όταν συμμετείχε σε προηγούμενη Κυβέρνηση;….Γιατί  κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν αντιδράσατε όταν γνωρίζατε πως η χώρα βρισκόταν ήδη στο κενό και συνεχώς προχωρούσε στον ίδιο ρυθμό;……
Άρα όλα αυτά είναι προεκλογικές συνταγές  τις οποίες ο Λαός  πια  δεν  τις  «καταπίνει»! Στο Πασόκ από  την άλλη μαλώνουν μεταξύ τους και δημόσια, για το  μέλλον του Κόμματος και προπάντων για την Αρχηγία! Πότε όλα αυτά;….
Όταν η  σημερινή Κυβέρνηση, πρέπει να δώσει για μία έστω φορά δείγματα πολιτικής Ανωτερότητας και όχι πολιτικής Μικρότητας!
Όσον αφορά το Λαός ο αρχηγός του πάλι θέτει κάποιον όρο σε περίπτωση που συζητηθεί το πρόβλημα με τα Σκόπια. Η άποψή του είναι σεβαστή σχετικά με το θέμα αυτό. Το ερώτημα όμως είναι: Γιατί δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την Κυβέρνηση, όταν γνώριζε πως στο διάστημα αυτό θα προέκυπτε και κάποια απόφαση σχετικά με τα Σκόπια;……
Τώρα για την Αριστερά ολόκληρη, θα ήθελα να πω πως  είναι  πραγματικά ανεξήγητο να είναι τόσα κομμάτια, όταν  η θέση της στην σημερινή κατάσταση θα ήταν και ουσιώδης αλλά και χρήσιμη. Με την προϋπόθεση βέβαια, να αντιλαμβάνεται την Παγκόσμια Γενική Οικονομική Κατάσταση  και να μην  ζητάει  πράγματα και λύσεις  για τα οποία κανείς δεν μπορεί στην παρούσα τουλάχιστον φάση να δώσει. Θα υπήρχε όμως η συμμετοχή  της και  μια διαπραγμάτευση τουλάχιστον εκεί που θα μπορούσαμε να την κάνουμε. Μιλάμε για Εθνική Συναίνεση. Πραγματική όμως, αφού οι αποφάσεις θα ήταν παρμένες από πιο πλατειές  αντιπροσωπείες του Λαού. Το να περιμένει το κάθε κομμάτι της Αριστεράς να αποτύχει το άλλο, ούτε την Αριστερά εξυπηρετεί, αλλά ούτε και την Πατρίδα!
Όλα τα ανωτέρω ας τα λάβουν υπ’ όψη  όλοι  οι βουλευτές όλων των κομμάτων.
Στις επερχόμενες εκλογές, που θα γίνουν αργά η γρήγορα, η γνώμη μου είναι πως όσοι συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της Ψηφοθηρίας, θα το πληρώσουν ακριβά. Αυτή είναι η άποψή μου! Γιατί δεν τολμώ να σκεφτώ πως θα  δω πάλι σε  κομματικούς σχηματισμούς, πολιτικούς οι οποίοι στο παρελθόν συνέπραξαν με το «έγκλημα» που λέγεται Οικονομική Καταστροφή Της Χώρας μας!
Αυτή θα είναι η πιο σωστή και δίκαιη Τιμωρία δοσμένη από τον Λαό! Και θα γίνει έτσι και Σημαία Της Δημοκρατίας η πραγματική  Αξιοκρατική Αξιολόγηση του Πολιτικού Συστήματος……..