Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Καί πάλι μία από τα ίδια!..............

Είναι λυπηρό  όταν κάποιος προσπαθεί ν' ασχοληθεί με την καθημερινότητα, να μην μπορεί να ξεφύγει από την τρέχουσα Πολιτική. Και δυστυχώς ν' αντιλαμβάνεται πως  δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την μέχρι τώρα Πολιτική Νοοτροπία. Γιατί είναι αδιανόητο να επιδιώκουμε να  οργανωθούμε σαν  Κράτος, προσβλέποντας σε ένα νέο τρόπο  Πολιτικής Σκέψης, η οποία δεν θα είναι   πια στεγνή Κομματική δραστηριότητα. Αλλά μία Πολιτική Δραστηριότητα η οποία θα στοχεύει ουσιαστικά στο  Καλό της χώρας!
SYNC BLOGS
Αυτό κατάλαβα κι 'εγώ όταν ο νέος Πρόεδρος της Νέας Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέλαβε τα ηνία, ετόνισε με παρρησία, πως το κόμμα κάνει μία νέα αρχή και το πρώτο μέλημά του είναι να αποβάλλει από επάνω του τα "βαρίδια του παρελθόντος", την κύρια αιτία δηλαδή που έφεραν το κόμμα σε αυτήν την δυσάρεστη θέση. Όσον αφορά την αντιπολιτευτική πολιτική που θ' ακολουθήσει, όπου θεωρεί η Νέα Δημοκρατία πως η Κυβέρνηση καλώς πράττει, θα την υποστηρίζει και όπου είναι αντίθετη, θα  υποστηρίζει την άρνησή της με  προτάσεις  και λύσεις δικές της, για το κάθε πρόβλημα.
Εγώ έτσι κατάλαβα τον κ. Α. Σαμαρά! Και ενθουσιάστηκα. Ενθουσιάστηκα γατί στην σημερινή τραγική συγκυρία  της χώρας μας, χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μία Πολιτική Ουσίας και όχι κομματικών πυροτεχνημάτων. Ειδικά όταν αυτό εκφράζεται από έναν πολιτικό ουσιαστικά ηλικιακά νέον και το κυριότερον ΑΦΘΑΡΤΟΝ!( Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτα το μεμπτόν για τον πολιτικόν αυτόν).
Σήμερα όμως απογοητεύθηκα! Με απογοήτευσε όταν σήμερα το πρωϊ κατά την διάρκεια ενός σχολικού Αγιασμού όπου και παρευρέθηκε, έκανε κάτι παράδεκτες κατ' εμέ δηλώσεις. Είπε περίπου τα εξής;
Πως μετά την τραγική κατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων  των ανέργων και των χαμηλόμισθων, τώρα το Πασόκ έφερε και την καταστροφή και στα σχολεία. Δηλαδή καταστρέφει την Παιδεία μας! Καλά τόσο γρήγορα ξέχασαν την ζημιά που έκαναν στην χώρα; (αναλογικά εννοείται) Ξέχασαν πως, ενώ διακυβέρνησαν την χώρα για 5,5 χρόνια, πως όχι μόνο το μαχαίρι δεν έφτασε στο κόκκαλο, αλλά η περιβόητη "Διαφάνεια", έκρυψε και μάλιστα άγαρμπα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 
Αυτή η δήλωση για μένα, δείχνει πως ο  μέχρι χτες κ.Α.Σαμαράς άλλαξε κατά 180 μοίρες την πολιτική του. Γύρισε στα γνωστά  κομματικά μονοπάτια του χτες και άρχισε ν' ασκεί και αυτός, την ανούσια, λαϊκίστικη, αλλά εύκολη Αντιπολίτευση.
Αυτήν την αλλαγή την βλέπουμε και στις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ κου   Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με ύφος σαράντα καρδιναλίων, έγινε ο αμείλικτος κριτής της Κυβέρνησης. Ειδικά αυτός, (ο οποίος και συμμετείχε στην προηγούμενη Κυβέρνηση), θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά. Ο κ. Α.Σαμαράς βεβαίως και δεν συμμετείχε, αλλά και δεν άντεξε να πράξει αυτά που στην αρχή υπεστήριξε. Και αυτό για λόγους καθαρά κομματικούς μάλλον (εσωτερικά μεγάλα προβλήματα στο κόμμα-ίδε διασπάσεις).
Η "καραμέλλα", όσων της Ν.Δ,  εκφέρουν την άποψή τους στα διάφορα πάνελ των καναλιών, πως " για ότι κάναμε και τιμωρηθήκαμε αλλά και  κάναμε και την αυτοκριτική μας" είναι λόγια του κοπανιστού αέρα! Εγώ περιμένω την τιμωρία όλων εκείνων, οι οποίοι και έκλεψαν και κακοδιαχειρίστηκαν το Δημόσιο χρήμα, με αποτέλεσμα σήμερα να πληρώνουν όλοι εκείνοι που καθόλου δεν φταίνε! Περιμένω από τον κ. Γ. Παπανδρέου να πράξει  το  συντομότερο δυνατόν όλα όσα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία , περί Διαφάνειας και Διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα! Και να αλλάξει τον κατάπτυστο νόμο περί Ασυλίας  Βουλευτών, αλλά και της περιβόητης  Διαγραφής Πολιτικών Ευθυνών!
Ακούσαμε για την Ισλανδία! Πως η Δικαιοσύνη οδήγησε τον Πρωθυπουργό και άλλα πολιτικά πρόσωπα στο σκαμνί!..... Αν υπήρχε αυτή η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, τότε οι "αρουραίοι" θα είχαν εξαφανιστεί από την χώρα! Επειδή όμως τον άκουσα να λέει στην Θεσσαλονίκη, πως τώρα η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το χρέος της, εκείνο που ζητάει ο Λαός είναι αυτό να το απαιτήσει έντονα η Πολιτική και  η Πολιτειακή Ηγεσία της χώρας! 
Μόνο έτσι  η Πολιτική θα ανέβει πάλι στον θώκο που της αρμόζει. Γιατί είναι πολύ άδικο μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά!.......
Όσο για το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, ας μην κοροϊδευόμαστε! Εμείς τους φέραμε! Να τους εξοφλήσουμε λοιπόν το γρηγορότερο δυνατόν και να βάλουμε μυαλό για το μέλλον! Αυτό έχει σημασία! Να βάλουμε μυαλό!!!......