Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σημαντικές καθυστερήσεις στον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr

Σημαντικές καθυστερήσεις στον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου - Ειδήσεις - Οικονομία - in.gr
Αυτό είναι κάτι που εξοργίζει  τον  άνεργο, τον υπό μετακίνηση η απόλυση  πολίτη. Εκεί που σίγουρα υπάρχουν  φορολογίσιμα  κεφάλαια, που διέφυγαν στο εξωτερικό (όσα τουλάχιστον ήταν παράνομα), από εκεί  έπρεπε λογικά και δίκαια να ν΄αρχίσει το κράτος να μαζεύει διαφυγόντα κεφάλαια. Για τα οποία πάλι και εδώ υπάρχει ευθύνη του κράτους, για το πως ανεξέλεγκτα τόσα χρόνια άφηνε την "τρύπα"  αυτή ανοιχτή  ! Η Ανυπαρξία του Κρατικού Ελέγχου σε πάρα πολλά θέματα είναι η αιτία, που έδωσε το διακαίωμα στον πολίτη να παρανομεί! Ένα παράδειγμα τρανταχτό είναι   ο φαύλος κύκλος της οικοδομής στην χώρα, όπου  η  Πολεοδομία, έλαμπε δια της απουσίας της. Θέμα που εάν το ψάξουν σοβαρά θα δούμε πως εκεί είναι που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα στην χώρα. Γιατί ενώ ο πολίτης πλήρωσε με το παραπάνω το χτίσιμο του αυθαίρετου, σήμερα μετά από τόσα χρόνια, όπου τ' αυθαίρετα είναι περισσότερα από τα νόμιμα κτισμένα κτίρια, παριστάνομε τους έκπληκτους, μπροστά στο φαινόμενο.Γιατί στην Γερμανία (που συνήθως κατηγορούμε για το χρέος που εμείς δημιουργήσαμε0 δεν υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό (ούτε κατά φαντασία) αυθαίρετα;...Είναι πιο πειθαρχημένος ο Γερμανός;....όχι βέβαια. Απλά υπάρχει ζωντανός ο Νόμος και ο Έλεγχος και  Κανείς ούτε που σκέπτεται να προβεί σε κτίσιμο αυθαιρέτου. Οι ποινές είναι αφόρητα εξοντωτικές! Εάν η Ελλάδα δεν γίνει έτσι, τίποτα δεν θα μπορέσει να σταθεί όρθιο......Για πάρα πολλούς Νεοέλληνες, οι νόμοι είναι Καταπίεση! Μάλλον τους δίνουν τον Αντιδημοκρατικό χαρακτηρισμό! Να που σήμερα η ανυπαρξία της μέχρι τώρα λειτουργίας των νόμων, έγινε ουσιαστικός  καταπιεστικός βραχνάς στον σημερινό πολίτη. Γιατί καλείται με το έτσι θέλω να καλύψει  οικονομικά  εγκλήματα  εκατό χρόνων  μέσα σε  λίγο χρονικό διάστημα και με το  άδικο σύστημα  της οριζόντιας επιβολής προς όλους και σε όλα!
Ας αλλάξουμε λοιπόν Νοοτροπία  γιατί  μέχρι τώρα  μας έχει κυριολεκτικά καταστρέψει, εμάς και την επόμενη γενιά! Ελπίζω μόνο την επόμενη. Δεν θέλω να φανταστώ το παραπέρα!

Προχωράμε προς έναν «άστατο» Οκτώβριο;

Προχωράμε προς έναν «άστατο» Οκτώβριο;
Αρκετά κουραστήκαμε πια να μαθαίνουμε όλο και καινούργια προβλήματα. Έχουμε την καθημερινότητα και δεν αντέχουμε άλλο πια για  μαύρα μαντάτα. Τα πράγματα όντως έτσι είναι όπως τα παρουσιάζει το ανωτέρω άρθρο   και οι απόψεις  σεβαστές. Όλα αυτά όμως που ζούμε επιβεβαιώνουν συνεχώς το "έγκλημα" που έγινε στην Ελλάδα από την Κακοδιαχείριση αλλά και την Διαφθορά. Το πρόβλημα είναι σε ποιο μέγεθος διαπράχτηκαν και τα δύο. Παράλληλα η κατάσταση αυτή, έδωσε την ευκαιρία να "γεννηθού" από πολλά χρόνια τώρα μορφώματα ακραίων ομάδων, τα οποία καλυμένα πίσω από τον  ψεύτικο Πατριωτισμό, την Οικογένεια και την Θρησκεία, κατόρθωσαν και μπήκαν στην Βουλή! Χωρίς να υπάρχει η εάν υπήρχε (που αυτό δεν φάνηκε) κανένα σουρωτήρι ορίων, που θα απαγόρευε το δικαίωμα διεκδίκησης σε τέτοια μορφώματα να  μετατρέπονται σε Δημόσιους Λειτουργούς (Βουλευτές), που θα μπορούσαν και να γίνουν και Υπουργοί και Πρωθυπουργοί! Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελληνική Κοινωνία! Εκ των υστέρων (και πάρα πολύ αργά) ξυπνάμε! Με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε, συνεδριάσεις της Βουλής, όπου η συμεριφορά ορισμένων και όχι πάντα τώρα τελευταία αλλά και πολύ πιο παλιά,  θα έπρεπε να απαγορεύεται αλλά και να τιμωρείται. Για να μην πω ν' απομακρύνεται αυτομάτως ο  κάθε Βουλευτής, που μετατρέπει την Βουλή σε  χαμαιτυπείο! Αυτή η Ανοχή και η Ατιμωρησία, έχει μεταφερθεί και στην Κοινωνία ολόκληρη και δυστυχώς σε πολλά από τα  παιδιά μας, τα οποία  δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους Δασκάλους, στο Κτίριο του Σχολείου (καταλήψεις), αλλά  ακόμα και  όταν περιφέρονται στην πόλη! Όταν συνεχώς ακούνε στο σπίτι, στον δρόμο, στην τηλεόραση, όλα αυτά τα κατορθώματα διαφόρων  Δημοσίων προσώπων, αρχίζουν και αμφισβητούν τα πάντα! Ότι το χειρότερο για την Ελλάδα!
Γι 'αυτό χρειάζεται Αφύπνηση της Πολιτείας, όχι μόνο για τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και για τον εθισμό στην Απειθαρχία, που μεταδίδεται γρηγορότερα από τον ιό της γρίππης!
Η Ατιμωρησία Πρέπει να Τελειώνει! Η  Ελλάδα δεν σηκώνει πια ούτε άλλη ανοχή, ούτε όμως και άλλη Αδικία!