Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΛΘΕΣ ΑΝΟΙΞΗ!......


Ανάσα  ανακούφισης ο ερχομός σου! Αφού από τίποτα δεν μπορούμε να ξαλαφρώσουμε, τουλάχιστον ΕΣΥ Μάνα Φύση, μας  ελευθερώνεις από τα βάρη  και τις σκοτούρες μας. Στρέφουμε την προσοχή μας σ’ Εσένα και  γλιτώνουμε λίγο από μερικούς (θα έλεγα αρκετούς) φαφλατάδες δημοσιογράφους της τηλεόρασης που ηδονίζονται  να παρουσιάζουν τις ειδήσεις με μία αηδιαστική τρομολαγνεία! Και σίγουρα οι ειδήσεις κάθε ημέρα είναι γεμάτες από δυσάρεστα. Η συνεχής επανάληψής τους όμως και ο ιδιαίτερα τονισμός τους, δεν είναι δημοσιογραφία! Είναι  αέρας κοπανιστός που αποβλέπει με κάθε τρόπο να  κάνει «νούμερα» το κανάλι, αδιαφορώντας  για τους θεατές εκείνους (οι οποίοι και είναι πάρα πολλοί), που μπούχτισαν πια!...Ευτυχώς υπάρχει το τηλεκοντρόλ και το γυρίζουμε αναγκαστικά στα ατέλειωτα μαγειρέματα μια που πολύ λίγα προγράμματα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον πιο ουσιαστικό. Αν πιάσουμε δε και τις καθημερινές οικονομικές αναλύσεις, από  δεκάδες ειδικούς  και μη, τότε είναι  που τρελαινόμαστε! Τελικά εκείνο που μας έμεινε από την προχθεσινή ανακοίνωση της Κύπρου, πως αναγκαστικά πλέον μπαίνει και αυτή σε ένα πρόγραμμα «οικονομικής» εντατικής, λόγω μίας τεράστιας τρύπας στις τράπεζές της, είναι πως  γενικά ανά τον Κόσμο οι τράπεζες έπαψαν πλέον να είναι  το ασφαλές καταφύγιο των  καταθέσεων! Αυτό κατάφεραν  με το απαράδεκτο «κούρεμα» των καταθέσεων πέρα των 100.000 ευρώ. Σήμερα 100.000 ευρώ, αύριο  μέχρι 50.000 ευρώ και πάει λέγοντας….
Παγκοσμίως βαίνομε μία περίοδο μεγάλης ανησυχίας. Προφανώς υπάρχουν σχέδια, εδώ και πολύ καιρό, τα οποία και αρχίζουν να ξετυλίγονται. Αλλά ας μην  πιθηκίζουμε σαν τους διάφορους δημοσιογράφους  «παπαγαλάκια»! Γιατί εάν ενεργούν από μόνοι τους (απολύτως απίστευτο), τότε  δεν υπάρχει χαρακτηρισμός που θα τους πήγαινε γάντι! Σαν «παπαγαλάκια» πάλι που εξυπηρετούν μία ανηθικότητα, για την οποία, αμείβονται, υπάρχει ο χαρακτηρισμός του «καταστροφέα»! Γι’ αυτούς «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!.....
Οι άνθρωποι όμως δεν μπορούμε να ζήσουμε συνεχώς με φοβέρες και  τρομοκρατίες! Έχουμε ανάγκη από λίγο οξυγόνο! Γι’ αυτό και τους γράφομε στα παλιά των υποδημάτων μας! Όλους αυτούς που  έχουν για έργο τους την δική μας ανησυχία! Τα έχουμε άλλωστε δει όλα στην γενιά μας. Είδαμε πολέμους, αδικίες, διαφθορά άφθονη  και ατέλειωτη σαν τους κόκκους  της άμμου, μιας ολόκληρης παραλίας. Γνωρίσαμε την Ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλείο,(ακούσαμε και συνεχίζουμε ν’ ακούμε για λίστες διάφορες και τσιπάκια γεμάτα από ονόματα «αρουραίων»)και ακόμη περιμένουμε να  αντιληφθούμε κάποιο αποτέλεσμα! Μία  ριζικά παραδειγματική ποινή! Που όμως τέτοια;…..
Ακούμε και για λίστες της Κύπρου! Οι «αρουραίοι» σιγά-σιγά γίνονται διεθνείς! Όχι πως δεν υπήρχαν, αλλά στην Ελλάδα των περίπου 11 εκατομμυρίων ανθρώπων να υπάρχουν τόσοι και ακόμα να βρίσκονται και συνεχώς και άλλοι , ε είναι  πολύ εξοργιστικό.
Γνωστά όλα αυτά, που κατάντησαν και βαρετά! Αυτό έχουν καταφέρει οι πολιτικοί μας! Να συνηθίσουμε και να μην αντιδρούμε για κανένα τους κατόρθωμα! Πάθαμε  αφλογιστία! Χάσαμε την Αξιοπιστία σε ολόκληρο το Πολιτικό μας Σύστημα, που τώρα έχει καταφέρει να  χάσουμε και την Αξιοπιστία των Τραπεζών μας! Είναι φανερό πως  ολόκληρο το Οικονομικό Παγκόσμιο Σύστημα και οποίοι το διευθύνουν άρχισαν τα τρελά τους! Μπορεί και να είναι τελείως λάθος όλες αυτές οι εκτιμήσεις!..
Εμείς όμως θ’ αντιδράσουμε και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας, (όσο μας έμεινε)! Με Αισιοδοξία και Υπομονή. Αλληλεγγύη καθόλου  φανατισμούς, θ’ αγωνιστούμε να επανέλθουμε! Η  Ελλάδα δεν πέθανε ποτέ! Είμαστε καλά προπονημένοι! Ένα μας μένει να κάνουμε από εδώ και εμπρός. Ν’ απομακρύνουμε όποιους θεωρούμε πως φέρουν κάποια ευθύνη για όλη την κατάντια μας! Να τους  κλείσουμε τον δρόμο προς το τιμόνι του Κράτους. Με κριτήρια όχι κομματικά, αλλά  κριτήρια Ικανότητας και Τιμιότητας. Κι’ αν πάλι μας ξεφύγει κανένας, πάλι κάποια στιγμή να τον θέσουμε εκτός Κράτους! «Λειτουργώ»  δεν σημαίνει κακοδιοικώ η  καρπώνομαι τον Δημόσιο Πλούτο! Σημαίνει πως Ορίζω το επίπεδο Ζωής, Εργασίας και Ασφάλειας  των πολιτών!
Η  ΑΝΟΧΗ μας έλαβε Τέλος!.....