Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εγκληματική Οικονομική Νοοτροπία!!!!!!!

Τζανακόπουλος: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Τζανακόπουλος: Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ
Αθήνα
Η εαρινή συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στα τέλη Απριλίου, είναι το επόμενο ορόσημο που θέτει η κυβέρνηση, όταν και αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανησυχία που δημιουργείται από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά δεν είναι δική της η ευθύνη. Καλεί Στουρνάρα να μην πολιτικολογεί, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Στουρνάρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως «οι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται να κάνουν εκτιμήσεις, όμως θα πρέπει να αποφεύγουν να πολιτικολογούν και να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, λιγότερα πολιτικά ενταγμένο σε πολιτικές. Να βλέπουν ότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά του ΔΝΤ» λόγω των παράλογων και ανεδαφικών απαιτήσεών του.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από τέτοιες δηλώσεις θεσμικών παραγόντων να υπάρχουν σχεδιασμοί για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Πολύ πιθανόν» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι ενιαία στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης. Πρόσθεσε πως όταν έρθει η τελική συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχαν αποφασισθεί επί ΝΔ.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτησή της από κανέναν, ενώ επανέλαβε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οδεύουμε σε έναν δρόμο που φαινεται πως σύντομα καταλήγει σε συμφωνία. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις. Ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Και συμπλήρωσε: «Ορόσημο για λύση είναι η εαρινή συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου και αναμένουμε να λάβει το Ταμείο την τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για εκλογές ή δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνέντευξη Σημίτη που θα προβληθεί απόψε από τον Σκάι, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να προτείνει λύσεις και τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τζανακόπουλος δεν έδωσε απάντηση για το εάν αναμένεται να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, παρά μόνο είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται διαρκώς μεταξύ φαιδρότητας και καταστροφολογίας.

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μη λέει «άλλα μέσα κι άλλα έξω διαβεβαιώνοντας τους δανειστές ότι δεν θα αλλάξει ούτε λέξη από όσα συμφωνηθούν» και τον κάλεσε να πει με παρρησία «όχι μόνο ότι δε θα ψηφίσει αλλά και ότι θα καταργήσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ
Σημ:  Για ποιο Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ προσπαθεί η Κυβέρνηση;.......Ακόμα δεν βλέπει τα χάλια της Εταιρείας αυτής την οποία κακώς εκθρέψανε και όλοι οι προηγούμενοι για τους ψήφους και μόνο; Δεν γνωρίζουνε πως τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, έχουν ιδιοτικοποιήσει τις εταιρείες τους; Εκτός της Γαλλίας της οποίας τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος είναι Πυρηνικά και για λόγους Ασφαλείας κρατάνε τον Δημόσιο τους χαρακτήρα;...Μόνο η Μάλτα (480.000κάτοικοι), η Κύπρος περί τις 750.000 κατοίκους και η Ελλάδα κρατάμε τον Δημόσιο χαρακτήρα των εταιρειών παραγωγής Ρεύματος!
Τόση ποια  εγκεφαλική "δυσκοιλιότητα", τους οδηγεί με τρομερή ευκολία να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις οριζόντια για να θρέφουν το Δημόσιο Θεριό;....και για να μην αδικώ και κανέναν δεν αναφέρομαι σε όλο το Δημόσιο. Όπου υπάρχουν οάσεις ικανών υπαλλήλων, οι οποίοι και κάνουν διπλάσια και τριπλάσια εργασία από τους  υπόλοιπους ατέλειωτους "ημέτερους".
Αρκετά με τις ιδεοληψίες τους!Η Ζωή είναι Μία και Μοναδική! Ας μην το ξεχνούν Ποτέ τους οι όποιοι Πολιτικοί μας !

Πολύ Ανθρώπινο και συγκινητικό!

Protagon Header
Ψηφίδες της επικαιρότητας από τον ξένο Τύπο
Ψηφίδες της επικαιρότητας από τον ξένο Τύπo
Ο Corriere della Sera για μια υπέροχη φιλία / O Guardian για μια ιδέα για το κλίμα που μπορεί να μην είναι και πολύ έξυπνη / Η Bild για τον άνθρωπο πίσω από έναν πολιτικό/ Και η Figaro...
  • Corriere della Sera (έντυπη έκδοση)
    Μπράντλεϊ / Ο πρωταθλητής κι ο μικρός ασθενής
    Οταν ο Ζέρμεϊν Ντεφόου σημείωσε εκείνα που για πολύ καιρό θα ήταν τα τελευταία του γκολ με την εθνική Αγγλίας, ο Μπράντλεϊ Λόουερι ήταν ενός έτους και είχε ήδη διαγνωσθεί με νευροβλάστωμα, έναν κακοήθη καρκινικό όγκο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα. Τέσσερα χρόνια μετά, ο μεγάλος ποδοσφαιριστής και ο μικρός ασθενής θα έμπαιναν μαζί στο Ουέμπλεϊ για τον αγώνα με τη Λιθουανία οδηγώντας τους υπόλοιπους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
    Είχαν περάσει – γράφει η Corriere della Sera – 1.465 ημέρες από τα δυο γκολ του Ντεφόου σε βάρος του Αγίου Μαρίνου και 1.548 από την πρώτη διάγνωση της ασθένειας του Μπράντλεϊ. Είχαν περάσει επίσης 3,5 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ντεφόου είχε φορέσει τη φανέλα της εθνικής. Ηταν πια 34 χρονών και τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, πρώτα στη Γουέστ Χαμ κι έπειτα στην Τότεναμ, ήταν παρελθόν. Η φετινή του παρουσία στη Σάδερλαντ, την τελευταία της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ, φαινόταν να είναι το κύκνειο άσμα μιας πλούσιας καριέρας.
    Μόνο που στη Σάδερλαντ συνέβησαν δυο πράγματα: το ένα ήταν ο Ντεφόου ξαναβρήκε δίχτυα – βρίσκεται στην έκτη θέση των σκόρερ με 14 γκολ. Το δεύτερο ήταν ότι μια ημέρα πήγε με μερικούς συμπαίκτες του στο νοσοκομείο για να χαιρετίσουν τον Μπράντλεϊ, φανατικό οπαδό της Σάδερλαντ. Και έγιναν φίλοι.
    Δεν θα μάθουμε ποτέ τι κάνει δυο ανθρώπινα όντα να δεθούν μεταξύ τους. Ο Ντεφόου, πάντως, πήγε ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο στο νοσοκομείο για να βρει τον μικρό του φίλο για να αποκοιμηθεί εκείνος έπειτα από λίγο στην αγκαλιά του – η φωτογραφία που τράβηξαν οι γονείς του μικρού είχαν κάνει τότε τον γύρο του διαδικτύου. Από τότε πήγε κι άλλες φορές κι ενώ οι γιατροί τον προειδοποιούσαν ότι εκείνη μπορεί να ήταν και η τελευταία φορά που έβλεπε τον Μπράντλεϊ.
    Η φωτογραφία εκείνη έγινε η αφορμή για να καλέσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Μπράντλεϊ να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Λιθουανία. Από ένα ωραίο παιχνίδι της τύχης, στην αποστολή κλήθηκε έπειτα από καιρό και ο Ντεφόου – ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον ήξερε από την εποχή που αγωνίζονταν μαζί με τα εθνικά χρώματα.
    Αλλά τα καλά παιχνίδια της τύχης δεν σταματούν εδώ. Γιατί έπειτα από είκοσι λεπτά παιχνιδιού, ο Ντεφόου βάζει το γκολ με το οποίο προηγείται η Αγγλία 1-0 και γίνεται ο έκτος μεγαλύτερος σκόρερ της ομάδας. Κι όταν κάπου στο 60’ ο προπονητής του τον βγάζει για να τον ξεκουράσει, οι 77.690 θεατές του αγώνα τον χειροκροτούν όρθιοι.
    Και οι 77.690; Οχι ακριβώς. Ο 5χρονος φίλος του δεν αντέχει το έντονο βουητό από το χειροκρότημα. Και κλείνει – με μια αστεία γκριμάτσα αλλά πανευτυχής – τ’ αυτιά του…
    Φωτό: Ο Ζέρμεϊν Ντεφόου και ο μικρός του φίλος. Αποκλείεται να τον ξεχάσει. Πηγή: Reuters / Darren Staples Livepic



Μιχάλης Χατζηγιάννης - Κάτι δυνατό | Mixalis Xatzigiannis - Kati dinato ...

Stelios Rokkos - Emeina Edw